Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Temat: Opinie o 166

Dawid166
    Gość

Domyślnie

Z tego co widać i o co pytasz, to:

1. Okablowanie do foteli podobno jest zawsze zainstalowane, niezaleznie od tego czy dane fotele posiadają elektrykę czy nie (sam tego nie sprawdzałem ale temat przewija się często przez forum i ludzie powtarzaja że problemu nie ma). Tylko z tego co widzę na zdjęciach (i co jestem w stanie zrozumieć z niderlandziego opisu) to te fotele mają zarówno ogrzewanie jak i elektryczne sterowanie z pamięcią.

2. system audio/nawi w tym aucie jest pokombinowany. Fabrycznie auto nie miało ani zmieniarki CD ani nawigacji o czym świadczy sposób zabudowy akumulatora w bagażniku, tam gdzie na zdjęciu widać położoną zmieniarkę normalnie jest aluminiowy stelaż na zmieniarkę i nawigację (okablowanie zawsze jest pod akumulatorem (bez DSP), więc z tym nie ma problemu, ale zmieniarkę trzeba gdzieś zamontować). W bagażniku widać dodatkowo niefirmową nawigację (od niej jak rozumiem jest ten ekran i pilot na 2 zdjęciu), fajnie że jest, ale ciekawe jak rozwiązał problemy z komendami głosowymi (bez DSP trudno połączyć coś takiego w stereo a bez zmieniarki to chyba w ogóle nie możliwe).

3. Stosunkowo duży przebieg, gaz i te gimastyki z nawigacją dla mnie sugerują, że z samochodu korzystał ktoś, jak to się mówi "w celach zarobkowych".

4. Świetny kolor (lakier w dobrym stanie wygląda ze zdjęć) i najładniejsze a zarazem rzadko spotykane felgi (na allegro spotyka się takie po 3 000 zł za komplet).

Użytkownik Alfista Avatar zieloo007
    Mieszka w
    Racibórz
    Auto
    Była 156 1.9 jtd, jest Toyota Avensis t27 '18

Domyślnie

Cytat Napisał redek83 Zobacz post
    Emblematy na klapie zależały wyłącznie od widzimisie osoby zamawiającej auto w salonie. Przestańcie powtarzać takie kocopoły....
    pierwsze słyszę, czyli jak będę spawał z 2 aut jedno i je malował to też będzie, że właściciel wczesniej zamówił auto bez emblematów ?

Użytkownik Romeo Avatar premek
    Mieszka w
    Tarnowskie Góry
    Auto
    164 2.0 TB '93/ Spider (916) 2.0 TS '01

Domyślnie

tu akurat radek ma rację. 166 można było sobie zażyczyć bez emblematów. Nie ma się czemu dziwić, że ktoś mógł nie chcieć napisu 2.0 TWIN SPARK

Dawid166
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał zieloo007 Zobacz post
    pierwsze słyszę, czyli jak będę spawał z 2 aut jedno i je malował to też będzie, że właściciel wczesniej zamówił auto bez emblematów ?
    W takiej sytuacji warto spojrzeć na fakturę zakupu (jeśli jest), to jest opcja bezpłatna, ale wyszczególniana w rozpisce (w innych markach takie rzeczy można odczytać z VINu, czy w alfie też, tego nie wiem).

Użytkownik Rowerzysta Avatar Emek
    Mieszka w
    Jelenia Góra/Holandia
    Auto
    159/1.9jtdm 150km/2006

Domyślnie

Ok Panowie, dzieki za opinie i pomoc. Alfa jest już u mnie. Tak na szybko zmieniarka co jest na zabudowie od akumulatora do przyjzenia się, bo raz działa raz nie, ewentualnie ją wymienie. Nie firmowa nawigacja jest dołożona bo orginalna nie zdawała egzaminu no i Pan sobie dołożył drugą odrazu z funkcją DVD tylko te DVD będę musiał jutro potestować bo dziś nie było już jak. DPS niestety nie ma i tu pytanie czy można dołożyć, jak tak to ile z tym zachodu ? Gaz i przebieg, gaz jest to wtrysk ciekły jak to w Vialle i spisuje się zajebiście, zreszta mialem to samo w 146 także wiem na czym stoje. A przebieg, auto z gazem, czy diesel w Holandii, przy tych drogach to wydaje mi się bardzo realny. Faktury na naprawy mam od nowości przejrzałem sobie wszystko i naprawde o auto było dbane. Obecny tzn juz były właściciel od 20 lat jeździł alfami, można było poznać po wystroju domu. Także na aucie nie było oszczędzane bo wiadomo zawsze musiało być sprawne. To tak na szybko bo muszę dojść do siebie A co do ICS-a jak bardzo myli się ze spalaniem ? Silnik, miałem w podobno gabarytowym Roverze 600 też 2 litry i jak dla mnie wystarczający jest, bo ani ze mnie nie jest rajdowiec, a do normalnej jazdy jak najbardziej jest ok. Dzis wracałem 400km nim, a jak trzeba to i można troszkę szybciej pojechać. Wiadomo V6 to to nie jest, ale coś za coś. Elektryka fajnie wszystko chodzi, fotele grzeją, funkcja pamięci działa, klima itd Jak coś założę nowy temat auto, ale to muszę sesje zrobić i trochę ogarnąć auto.

PS. Ciężko wyjąc zegary bo żaróweczki od obrotomierza przepalone muszę wymienić.

Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki. Lakier faktycznie zajebisty, felgi też
    Born to be wild!

Użytkownik Romeo Avatar premek
    Mieszka w
    Tarnowskie Góry
    Auto
    164 2.0 TB '93/ Spider (916) 2.0 TS '01

Domyślnie

Gratulacje!

Wrzuć fotki i niech się sprawuje. Co do navi, DVD itd. Nie ma to znaczenia. Mnie całkiem nie zależy, bo najlepsza nawigacja to taka za 200-500 zł, a fabryczna jedynie świetnie wygląda.

DSP możesz założyć. Gdzieś widziałem opis poszukaj a znajdziesz

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    166 JTD

Domyślnie

gratulacje z zakupu, jak jest zadbana to napewno 166 da ci wiele radości, to świetne auto, idealne na traski

co do licznika to troche sie z nim namęczysz zeby go wyjąć, musisz najpierw opuscic i jak najbardziej do siebie przysunąć kierownice a potem odkrecic te dwie srubki, złapac go i porządnie szarpnąć, powinno się udać..