Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 48

Temat: pojedynek alfa vs bmw na tvn

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Stalowa Wola
    Auto
    Giulia MY22 Estrema było 156 2x147 166Busso 159...

Domyślnie

Lesio jakies aluzje co do fiata?? to taki sam samochod jak alfa i lancia chyba nie miales okazji jezdzic coupe turbo wtedy zmienil bys zdanie co o tej marki
    alfa romeo jest 159 & 147 była 166 3.0.v6 super!!156jtdx2 147jtd8v

Użytkownik Pirat drogowy Avatar DaniioDTB
    Mieszka w
    WZY
    Auto
    33 boxer dell'orto carbs

Domyślnie

fiat coupe to nie fiat to tzw małe ferrari

bizon2007
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał DaniioDTB
    fiat coupe to nie fiat to tzw małe ferrari
    tzw. piccolo ferrari; to fakt miałem kiedyś- świetne auto

voivod
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Lesio
    Lepiej żeby mylić Alfe z Lancią niż z Fiatem
    Tumturtum tum.... Bo wszystkie włoszki to jedna rodzina, starsza i młodsza.... tumturumtum tum

ViP Romeo Avatar Lesio
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    Subaru Forester XT, Mini Countryman CS

Domyślnie

No ale prestiżowo Fiat nie ma co startować i zdania nie zmienie

ja.m
    Gość

Domyślnie

Fiaty są różne a Alfa ... jedna (jeśli rozumiecie)

Rosik
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał CIAMILL156
    Lesio jakies aluzje co do fiata?? to taki sam samochod jak alfa i lancia chyba nie miales okazji jezdzic coupe turbo wtedy zmienil bys zdanie co o tej marki
    Ja miałem okazję jeździć Punto nieturbo Silniczek 1.2. Nie miał się nijak do Alfy 8)
    Ale Coupe to rzeczywiście już inna historia...

Użytkownik Znawca Avatar Szef
    Mieszka w
    Olsztyn
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.8 TS 140 KM 2002r

Domyślnie

Starsze Fiaty to porazka ( nie mowie o coupe Parkuje taki kolo mnie na uczelni Jest sliczny )

Jakosc wykonczenia to dla nich chyba obce sformulowanie ze o bezawaryjnosci nie wspomne Jednak z drugiej strony jaka cena taki samochod
    Mam nadzieje ze nowe modele jak BRAWO, LINEA troszke zmienia wizerunek marki bo Grande Punto tez sie nie popisal
    - Pekajace alternatory
    - Tlukace maglownice

Stillo tez jakos przebojem nie udalo sie wedrzeć na rynek a taka to miala byc rewolucja :?
    Alfa Romeo 156 1.8 16v T.S. V6 pipe DISTINCTIVE ECU ME 7.3.1 EOBD
    www.alfaromeo.mazury.pl

Tiga
    Gość

Domyślnie

Widze,ze nie jesteście fanami włoskiej motoryzacji. Tylko Alfa? A może niedługo bedzie tylko Toyota... Nieładnie ,nieładnie...

Co do Fiatów to założenie jest chyba proste. W koncernie wyglada to mniej więcej tak : Lancia - luksusowa , Alfa - sportowa , a Fiat - po prostu dostepny ... Jesli ktoś z forum Alfaholicy tego nie rozumie to sorry. Pomijająć Tipo , Uno i takie tam , to od Punto są to naprawde udane samochody! Fiat duzo zrobił w dziedzinie awaryjności, stylistyki i bezpieczeństwa. Ludzie nadal źle kojarzą Fiaty, poprzez pryzmat Uno , 126. Miałem kilka Fiatów musze powiedzieć,ze każdy miał w sobie coś czego nie miały inne auta na ulicach. Miały szyk i styl ,bo są włoskie! Miały świetny dzwięk silnika, bo były włoskie! Czy ktoś z Was szanowni Alfaholicy miał okazje jeździć żadkim modelem na naszych drogach,a mianowicie Punto I 1.6 ? Miałem takiego, 90KM i na każdych światłach byłem pierwszy. Miał okazje ktoś jeździć Bravo HGT,albo Marea 2.0 20v? Miałem takie auta. Zapewniam,ze silnik na pięciu cylindrach gra znacznie lepiej niż V6. I jakież wielkie było zdziwienie,kiedy czarna rodzinna Marea Weekend wycięła Alfe 156. Pewnie to był TS. Zrobiła to w pieknym stylu i z cudownym dzwiękiem. 2.0 20V to ten sam silnik co Coupe , Lanci Kappie...

I co najwazniejsze - ŻADEN Z NICH SIE NIE PSUŁ!

Więc prosze sie zastanowić co piszecie,bo wyczuwam lekką manię wyższości uzytkowników Alfa Romeo . Krytykujecie Fiata ,to tak jakbyście krytykowali swoje belle.

Pozdrawiam. Fanatyk włoskiej motoryzacji - Tiga :wink:

P.s.

Szef co Ty opowiadasz? Grande Punto nieudane? O ile o Stilo mozna by cos takiego powiedzieć,bo wersja 5d była zbyt niemiecka jak na włoski samochód i cena była zbyt wysoka to Grande Punto zdobywa same laury! A pekający alternator to przypadłość wszystkich włoskich samochodów . Mam na mysli Fiat-Alfa-Lancia,bo w Ferrari to nie wiem... :wink: Wszedzie jest ten sam alternator ,tyle,ze w Punto jest nisko przy ziemi ,wystawiony na czynniki po prostu pęka.
    Poza tym nie podoba mi sie stwierdzenie "jak cena taki samochód" . Kierowca Mercedesa może powiedzieć to samo o Twojej Alfie... i jak bys sie czuł? DD

Emeryt Fachowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Giulia 2.0 Turbo 200KM '17

Domyślnie

Cytat Napisał Tiga
    Cod do Fiatów to założenie jest chyba proste. W koncernie wyglada to mniej więcej tak : Lancia - luksusowa , Alfa - sportowa , a Fiat - po prostu dostepny ...
    dokladnie, fiat ma byc marka za male pieniadze, tak jak w vag teoretycznie vw. a mowienie ze caly koncern fiata to padla jest pomylka. fiat ma jedna z najbardziej zaawansowanych technologii silnikowych w europie - gdzies juz pisalem...

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia