Kurcze, ciekawie to wygladaJak cos wykombinujecie jak to zrobic dajcie znac, co i jak. Sam chetnie rzucilbym sie na taki bajer w swojej 156. Pozdro i powodzenia ;p
Kurcze, ciekawie to wygladaJak cos wykombinujecie jak to zrobic dajcie znac, co i jak. Sam chetnie rzucilbym sie na taki bajer w swojej 156. Pozdro i powodzenia ;p
Ze starym napędem CD-ROM byłby problem z dwóch powodów:
1 - jest on zbyt długi (głęboki) i mógłby nie zmieścić się w konsoli.
2 - Nie jest wyposażony w system blokowania (ryglowania) tacki po wysunięciu to zaowocowałoby chowaniem się navi na dziurach samoistnie.
Jedną z opcji, którą można by zastosować to mechanizm od starej, uszkodzonej stacji medialnej jednak również wymagałby on delikatnej przeróbki.
Kolejną opcją byłoby wykorzystanie małego siłownika elektryczno-pneumatycznego, który poruszałby w górę i w dół element osadzony na łożyskowanych prowadnicach, ale to najbardziej pracochłonny sposób
Ja jednak jestem za wykorzystaniem fabrycznego mechanizmu montowanego np. we wspomnianym Volvo. Nie wymagałby on specjalnych modyfikacji.
---------- Post dodany o godzinie 16:52 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 16:48 ----------
Podobne sterowanie można wykonać i w tym wypadku, ale wymagało by to dobrania nawigacji do tego celu - najlepiej bez ekranu dotykowego.
Co do kabla do wzmacniacza rozumiem, że chodzi Ci o zasilający. Odkręć wycieraczki, zdejmij podszybie i masz tam piękny przepust, robisz otwór w osłonie gumowej troszkę mniejszy niż średnica kabla (tak aby wszedł na wcisk), wkładasz przewód w otwór i łapiesz go przy pedałach.
muszę podjechać do serwisu nawigacji i cb obok firmy, oni mają takie cuś. aha jutro nowy wątek założę dla miłośników cb. mam bardzo fajnie w schowku zamontowane i gruszkę wyprowadzoną w kieszeni na rękawiczki pod popielniczką. trochę kosztowało ale warto!
Ja tez bylbym chetny na taka navi![]()
Bo samochód to nie wszystko
http://moto.allegro.pl/nawigacja-mul...280827239.html
Troche drogie :/
Byle nie z rocznika 2010 bo będziesz miał gdzieś z tyłu metkę "Made In China" ;D
http://moto.allegro.pl/navi-volvo-mo...302952212.html
Tu są w całkiem przystępnej cenie