Venio to koleś z PMI bywa tu na forum. nie jest mechanikiem. kupil tylko kabel do podłączania kompa
Venio to koleś z PMI bywa tu na forum. nie jest mechanikiem. kupil tylko kabel do podłączania kompa
nabroiłem,rozbierałem zaworek odmy i poleciało spreżynka uratowana ale oring tak dobrze sie schował i teraz potrzebuje wymiarów oringu BARDZO potrzebuje
Mechanik z wykształcenia (ale maszyn, nie typowo samochodowy) a zawodowo informatyk, więc dlatego tematy takie jak komputer i silnik nie są mi obceCubus00: podjedź z jakimś 4-paczkiem w weekend do mnie i się zobaczy
była Alfa Romeo 156 1.6ts, teraz jest 156 1.9jtd
poskładałem zaworek i nic lepiej, na zimnym jest dobrze a jak jest ciepły obroty tak jej spadaja ze az swiatła gasna za chwile jej przechodzi i jak ostygnie znów jest dobrze chyba egzorcyzmy odprawie .
Witam kolegę z 2.0 T.Sja miałem też falowanie, naprawiłem tydzień temu falowanie, wymieniłem rurę dolotu bo była popękana- łapała lewe powietrze, teraz zostały mi podwyższone obroty na jałowym do skasowania na komputerze i adaptacja.
chciałbym zeby to było takie proste , dzis rozebrałem cały dolot z filtrem włacznie poodzierałem łapy obejrzałem cm po cm-etrze jak nowa,umyłem przepływke i jak był zimny to bajka pare razy włączył sie wentylator i bylo pieknie wjechałem do garażu po trzech godzinach ona nie falowała ona miała obroty od 400 do 1000 i dzwiek jak by na zmiane wyjmowano jej swiece . daje na mszę!
byłem sie przejechac poki ciagnie jest dobrze a gdy jedziemy równo np. 2500 obr.to zachowóje sie jak bym zdejmował noge gazu i za chwile jest dobrze
Ostatnio edytowane przez Cubus00 ; 12-11-2010 o 23:28
zmówię paciorek na dobranoc...
spalanie 7.8l/100km
====================================
pomoc w diagnostyce komputerowej Alf
Paciorek na pewno może być skuteczny, ale nie do końca.
Tak obserwuję ten temat i widzę, że tu jest bardziej problem braku mocy i szarpania podczas jazdy, niż falowania obrotów.
Mimo wszystko, zmierzyłbym ciśnienie tego paliwa i podpiął się do kompa bo inaczej to pewnie jeszcze długo będziemy gdybać.
dopiero odłaczylismy kompa pokazuje na pierwszym cylindrze za wysoką mieszanke , a moze po prostu to Swiece ale tyle dobrego ze wiem ze mam orginalny przebieg i poduszke wykasowana
a dlaczego myslisz ze falujące obroty to pikuś,one tak spadaja ze trace hamulce przy zjeżdzie do garażu
Ostatnio edytowane przez Cubus00 ; 13-11-2010 o 14:14
Świece albo coś z wysokim napięciem i nie ma zapłonu na jednym cylindrze. Falujące obroty to są falujące "w górę" jak u mnie przy zwalonej przepływce. Nie jak u Ciebie. Odpalasz i obroty bez ruszania pedału sobie skaczą od 800-1500 same. U Ciebie wyraźnie nie pali na 1 gar czasami, jakby wilgoć się gdzieś dostawała. Jak wygrzejesz jest OK. Falujące obroty są też problematyczne, bo spalanie rośnie niepotrzebnie i czasami spadek mocy występuje, ale pali na wszystkie 4 gary. U mnie muszę przepływkę zrobić, bo jakoś nie czuje tych 120KM, a porownanie mam :|
była Alfa Romeo 156 1.6ts, teraz jest 156 1.9jtd