Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Temat: Kupno 156

Użytkownik Świeżak Avatar abe
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Auto
    GIULIETTA SUPER 1.4 TB 170 KM TCT + RaceChip GTS ALFA ROMEO TONALE SPRINT 1.5 130 KM Mild Hybrid

Domyślnie

Ci ludzie co łapią samochody koło giełdy to są handlarze (np.: z komisów) skupują w ten sposób samochody, troszke je picują i wystawiają za tydzień na giełdzie, tak jest przynajmniej co niedziele koło giełdy w Mysłowicach.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Trochę zszedłem z tym pytaniem z tematu, ale dziękuję bardzo, teraz już wiem o co chodzi. Nie jestem bywalcem giełd, dlatego nie orientuję się w tych klockach.

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

ViP Rowerzysta Avatar piotr_alex
    Mieszka w
    Ciechanów/NDM
    Auto
    Crosswagon 2005r & 159 1.9JTD 16V 2008r

Domyślnie

Dzięki za odp, oglądałem namacalnie tą Alfe a nawet jeździłem jako pasażer nie ściąga ani nic, wszystko z elektroniki działa, szpar żadnych nie widać oprocz delikatnej z przodu z lewej strony,wydaje mi się że lekko stuknięta była bo ma wymienione szkło reflektora, gość sprowadził ją tak jak widać i nic przy niej nie robił, silnik pracuje bardzo dobrze ma wszystkie plastiki, nie dymi, przebieg na pewno oryginalny, wnętrze nie zużyte w bardzo dobrym stanie nic nie powycierane ani poplamione, lakier też bardzo dobry żadnych odpryskow ani zadrapań, co do kontroli poduszki dzwoniłem do niego powiedział że nie wiedział o tym i już jest to zrobione. A jak jest z tą kierownicą powinna być z przyciskami do radia? bo radio miała nie oryginalne jakieś jvc, cena po negocjacji 25tys. Co myślicie warto? szukam tylko JTD 1.9 najlepiej już z tym nowym wnętrzem tak jak ta.

csscss
    Gość

Domyślnie

Czyżby to pierwsza alfa do kupnienia z nie kręconym licznikiem
    Wygląda naprawde ciekawie. Przyciski do radia na kierownicy to wyposażenie dodatkowe, (przynajmniej w niższych liniach wyposażenia). Więc ich brak świadczy o tym że pierwszy właściciel na nich oszczędził)

Jak jesteś z Ciechanowa to może wiesz że jest facet w tym mieście który sprzedaje bardzo dużo części z rozebranych alf sprowadzanych z UK. Za kierownice skóra z przyciskami chce chyba na allegro 200zł. ( więc wydatek nie duży) nie wiem jednak czy da się coś zrobić aby guziki te obsługiwały nieorginalny radioodtwarzacza,. (ale wydaje mi się że dla speców nie jest problem to robic)

Mieszka w
    Ciechanów/NDM
    Auto

Domyślnie

Przebieg nie jest kręcony w 100% jest on nawet spory, widocznie ktoś jeździł intensywnie, widziałem w ogłoszeniach wiele Alf z wnętrzem po liftingu które miały taką właśnie kierownicę także i mi się wydaję że guziki do sterowania radia to opcja. Ten gość co sprzedaje części mieszka ode mnie kilkaset metrów sprowadza angliki i rozbiera na części.

Mieszka w
    Żegocina
    Auto

Domyślnie

Tak, kierownica jest w pewnym sensie opcjonalna. Bardziej podejrzanym byłoby gdyby radio było oryginalne, a kierownica bez przycisków. Przepraszam, może za bardzo uczepiłem się tego kółka
    Sam jeździsz Alfą, więc wiesz jak na to wszystko patrzeć. Mieszkasz w Ciechanowie, gdzie jest kilku Alfistów z forum. Dogadaj się z nimi, z pewnością znajdą czas by podjechać i obejrzeć ten samochód razem z Tobą no i przejechać się nim. Wówczas podejmiesz decyzję. Wypatruj wszelkich niedoróbek, nawet bez większego znaczenia, np: pęknięta obudowa nawiewu, czy brak zaślepki haka w zderzaku, to wszystko może wpłynąć na cenę, a jak wiadomo, każdy gorsz się liczy
    Życzę powodzenia i czekam z niecierpliwością na efekt. Dodam jeszcze, że sam mam 156 w tym kolorze i cholernie mi się podoba ten samochód, a ten który wypatrzyłeś z pewnością jest godny uwagi.

Użytkownik Romeo Avatar Siekier
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 156 1,8TS

Domyślnie

Auto naprawde wyglada rewelacyjnie. Stad byc moze takie watpliwosci tutaj niektorych z nas co do jej prawdziwego stanu.
    Jezeli chodzi o nietypowe wyposazenie to nie przejmowalbym sie tym - wszak auto jest od niemca - oni maja kase i stac ich na auta na zamowienie a wiem ze Alfa oferuje taka mozliwosc zeby dobrac wyposazenie do prosby klienta (oczywiscie w jakims tam okreslonym zakresie).
    Najprostsza rada - popytaj alfaholikow z okolic o sprawdzony warsztat, podjedz tam tym autem i bedziesz wszystko wiedzial. Jezeli koles ktory sprzedaje nie ma nic do ukrycia to powinien sie bez problemu na taki manewr zgodzic, zreszta to Ty jestes klientem
    Jezeli jest tak jak domniemasz lekko puknieta z przodu, powinienes miec slady klucza na srubach mocujacych pas przedni - bez jego zdjecia nic nie zrobisz, a fabrycznie sruba razem z pasem zachlapana jest lakierem.
    powodzenia!

Mieszka w
    Ciechanów/NDM
    Auto

Domyślnie

Pierwszy raz słyszę że są Alfiści w Ciechanowie, to że alces1 kupił tutaj Alfę to czytałem ale czemu na mapie użytkowników całej Polski zaznaczony jestem tylko ja w tym mieście?

Mieszka w
    Żegocina
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał piotr_alex
    Pierwszy raz słyszę że są Alfiści w Ciechanowie, to że alces1 kupił tutaj Alfę to czytałem ale czemu na mapie użytkowników całej Polski zaznaczony jestem tylko ja w tym mieście?
    No tam właśnie kupiłem, a poprzedni właściciel śmiga już chyba nową 159
    Może to jakieś urojenia, ale przekonany jestem, że kiedy przeglądam posty i patrzę na info o autorze, to spotyka się jako miejscowość Ciechanów, no, a że nie ma na mapie, to po prostu ktoś się tam nie dodał.

Mieszka w
    Ciechanów/NDM
    Auto

Domyślnie

Dziękuję wszystkim za pomoc ale odpuszczam sobie tą ofertę, sprzedający nie budzi zaufania, sprzedaje ją od lipca do wymiany jest sprzęgło bo już się ślizga chodź uważa on że diesle tak mają, oraz sam fakt iż o palącej się kontrolce poduszki dowiedziałem się przypadkowo zauważając że jest ona zalepiona małym kawałkiem izolacji by klient nie zauważył, tylna klapa też ma po każdej stronie inne szpary. Poszukiwania trwają dalej