Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Temat: Pomóżcie coś klekoce(FILM)

tomek_murawski
    Gość

Domyślnie

Expertem nie jestem, ale według mnie, dźwięk dochodzi od strony alternatora, popieram kolegów i oceniam zagrożenie od strony paska-może jakaś rolka, choć i fakt wydechu jest też bardzo możliwy. Może zamiast doje....ać to auto do końca poleć do mechaniora i niech on stwierdzi usterkę, bo to możę być coś gorszego i szkoda Belli i Twojej kasy na remont.

endrju
    Gość

Domyślnie

mialem podobny u siebie okozalo sie ze pekla swieca na 3 cylindrze

Użytkownik Romeo Avatar Woland83
    Mieszka w
    Malanów
    Auto
    Alfa Romeo 156 TS 2.0L '99 selespeed 155KM Grigio Chiaro met.

Thumbs down

A wiecie koledzy wczoraj właśnie jadąc i tak go trochę testując , (bo na postoju po odpaleniu tego dźwięku nie było słychać), kilka kilometrów przejechałem i wróciłem i już klekotało, zauważyłem spadek mocy. Najpierw pomyślałem że mi się zdaje bo przycisnąwszy go mocniej to jechał dobrze, ale tak mi się wydawało jakby na jeden cylinder słabiej albo jak by w ogóle nie palił na 1 cylinder. Zastanawiam się nad tą opcja co kolega napisał ze świecami, ale skąd ten stuk>? Jutro muszę się wybrać do kogoś kto to zbada, bo do najbliższego mechanika który się zna na Alfie mam ponad 100 km, mam nadzieję że to jakiś psikus i pierduła, bo już mnie męczy to ciągłe pakowanie hajsu w Belle praktycznie co tydzień coś nowego mi zapodaje.

endrju
    Gość

Domyślnie

to nie stuk tylko raczej popiskiwanie gora swiecy oderwala sie u mnie od gwintu mocujacego i puszczała powietrze stad ten dzwiek ,u mnie byla to ta mniejsza bo pamietaj ze tam sa 2 na cylinder
    Ostatnio edytowane przez endrju ; 11-11-2010 o 18:13

Użytkownik Romeo Avatar Woland83
    Mieszka w
    Malanów
    Auto
    Alfa Romeo 156 TS 2.0L '99 selespeed 155KM Grigio Chiaro met.

Domyślnie Okazało się że to świeca

Endrju dzięki rzeczywiście dziś byłem u mechanika i okazało się że pęknieta świeca dopalająca, poszła wymiana na wszystkie, niestety poprzedni jełop który mi robił Alfę wkręcił tam świce od wersji 1,6 Alfy 147 jeden komplet a drugi jak podejrzewa mechanik to chyba od motocyklu. Ręce mi opadły, najważniejsze że problem zażegnany i są teraz prawidłowe. Jadę do tego jełopka po zwrot kasy za tą fuszerę którą Ci mechanicy ciagle po nim poprawiają. Jeszcze raz dzięki za rady Panowie, dzięki za cynk Endriu, pozdrawiam.

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    Lancer, Giulia quadrifoglio

Domyślnie

endrju, dzięki kolego, nigdy po tym dźwięku bym się nie domyślił