Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 38

Temat: CHROMOWANE zaciski hamulcowe

Kelban
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał bimski Zobacz post
    No to wystarczyłoby w zupełności, moim zdaniem, samo piaskowanie i pomalowanie tego na kolor jakiś dowolny wedle uznania. Ewentualnie piaskowanie + ocynk.
    ocykowane były ale ocynk tez rdzewieje tzn utlenia sie nie ak jak stal czy żeliwo ale tówniez po 2 dniach były by pokryte patyną biała + brud od klocków nie do umycia

na pocztaku tematu wpisałem ile juz prób było to była nr 3 wszystkei propozycje które kolega podaje już testowałem i nie sprawdzaja sie - alb powłoka nie trwała albo efekt z dupy

a samo lakierowanie zaciskó na jakis kolor to przy takiej przebudowie to gejoza

tak mi się wydaje

PS: gejoza nie imputuje do preferensji sexualnych

Użytkownik Znawca Avatar bimsky
    Mieszka w
    Alwernia
    Auto
    Toyota Camry + 75 3.0M

Domyślnie

Cytat Napisał Kelban Zobacz post
    ocykowane były ale ocynk tez rdzewieje tzn utlenia sie nie ak jak stal czy żeliwo ale tówniez po 2 dniach były by pokryte patyną biała + brud od klocków nie do umycia

na pocztaku tematu wpisałem ile juz prób było to była nr 3 wszystkei propozycje które kolega podaje już testowałem i nie sprawdzaja sie - alb powłoka nie trwała albo efekt z dupy

a samo lakierowanie zaciskó na jakis kolor to przy takiej przebudowie to gejoza

tak mi się wydaje

PS: gejoza nie imputuje do preferensji sexualnych
    Gejoza to wydawanie 1200zł na efekt z dupy. No offence. ;]
    http://www.facebook.com/75modificata/ <- opowieść o trudnej i burzliwej miłości ;-)

Użytkownik Fachowiec Avatar slavol
    Mieszka w
    Chodzież
    Auto
    Ford

Domyślnie

I widzisz jak się kończy podawanie cen? Zaglądaniem w Twoją kieszeń i robieniem z tego zarzutów. Wzorem powszechnie stosowanym jest nie rozmawianie o pieniądzach, a jak kogoś zainteresuje to na PW.
    Ja chylę czoła i podziwiam. Tak trzymaj. I chwal się fotami nie cenami
    Mustang 2012 3.7 V6 , na razie musi wystarczyć...

Użytkownik Znawca Avatar bimsky
    Mieszka w
    Alwernia
    Auto
    Toyota Camry + 75 3.0M

Domyślnie

Cytat Napisał slavol Zobacz post
    I widzisz jak się kończy podawanie cen? Zaglądaniem w Twoją kieszeń i robieniem z tego zarzutów. Wzorem powszechnie stosowanym jest nie rozmawianie o pieniądzach, a jak kogoś zainteresuje to na PW.
    A kto zagląda komukolwiek do kieszeni? Chyba nikt. Stwierdzam jedynie, że ja bym w ten sposób nie wydał takiej kwoty, bo by mi było szkoda (tak samo jak na lambodoorsy w jakimkolwiek, a szczególnie w cztero i pięciodrzwiowym samochodzie), tym bardziej że to i tak nie będzie żaden wyczynowy lub chociaż sprawny hamulec, a im więcej warstw różnych farb i metali, tym wymiana ciepła gorsza, co w przypadku hamowania ma akurat spore znaczenie.
    http://www.facebook.com/75modificata/ <- opowieść o trudnej i burzliwej miłości ;-)

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    BMW E61 545i żony, E61 530xD do orania pola :)

Domyślnie

Cytat Napisał slavol Zobacz post
    I widzisz jak się kończy podawanie cen? Zaglądaniem w Twoją kieszeń i robieniem z tego zarzut&#243;w. Wzorem powszechnie stosowanym jest nie rozmawianie o pieniądzach, a jak kogoś zainteresuje to na PW.

Źle to odbierasz, nie o to chodziło że ktoś zagląda koledze w portfel jego kasa jego pomysły, jednak Polska to jednak jeszcze kraj wolnego słowa i każdy może głosić swoje poglądy ;]. Stara się chłopak robić auto bez cięcia koszt&#243;w OK, ale w całym nakładzie pracy nad tym autem, pozostawienie tych śmiesznych spowalniaczy i pchanie w nie kasy za kt&#243;rą przy odrobinie chęci wsadziłby na prz&#243;d układ Brembo na 4tłoczkowym zacisku jest śmieszne ... i tak jak auto stanie w całości na kołach to stanie z boku, popatrzy się i stwierdzi że coś mu nie pasuje do całości ...
    10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia

Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu

Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts

Kelban
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał bimski Zobacz post
    hamulec, a im więcej warstw r&#243;żnych farb i metali, tym wymiana ciepła gorsza, co w przypadku hamowania ma akurat spore znaczenie.

nie generalizował bym

ale wątpie żeby chromowany zacisk gorzej odprowadzałciepło -

tarcze hamuloce technicy od wyścig&#243;w zaprojektowali wentylowane, a zacisk&#243;w nie - ciekawe dlaczego - moze dlatego ze to nie ma znaczenia?

ale ja sie nie przejmuje juz raz toczyliśmy b&#243;j o lambo i wiem że zawsze bedziesz mnie punktował bo ci sie lambo nie podobają

---------- Post dodany o godzinie 12:23 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 12:18 ----------

Cytat Napisał GrzesiekK. Zobacz post
    Stara się chłopak robić auto bez cięcia koszt&#243;w OK, ale w całym nakładzie pracy nad tym autem, pozostawienie tych śmiesznych spowalniaczy i pchanie w nie kasy za kt&#243;rą przy odrobinie chęci wsadziłby na prz&#243;d układ Brembo na 4tłoczkowym zacisku jest śmieszne ... i tak jak auto stanie w całości na kołach to stanie z boku, popatrzy się i stwierdzi że coś mu nie pasuje do całości ...

może tak....
    może nie....

nie wiem co bedzie jak skończe
    i tak nie są to fabryczne zaciski
    jedno tłoczkowe to są ale ukałd hamulcowy nie jest faryczny jak bedzie nie tak to kupie coś inego w czym problem

na razie jest tak że chromowane mi sie podobają
    gł&#243;wnym tematem nie jest to czy 2 4 6 8 100 tłoczkowe sa lepsze niz jednotłoczkowe

tylko TO że da sie ładnie pochromowac zaciski i jak to wygląda

jeżeli dobrze pamietam zamieścięłm temat w dziale STYLING a nie mechanika lub hamulce i zawieszenia

pan moderator bimski wie to najlepiej
    Ostatnio edytowane przez Kelban ; 11-11-2010 o 12:50

Digit
    Gość

Domyślnie

i tak nie są to fabryczne zaciski
    A co, wymieniłeś Girlinga na Lucasa? ))

Kelban
    Gość

Domyślnie

Zaciski sa od Lancia Delta Intergrale 2.0 turbo

Digit
    Gość

Domyślnie

Zaciski sa od Lancia Delta Intergrale 2.0 turbo
    Z której strony byś nie popatrzył, to będzie ten sam zacisk.
    Brembo z Delty Evo to to nie jest.

Kelban
    Gość

Domyślnie

nie wiem
    wiem tylko ze orginalne one nie sa bo orginalane tacze były dużo za małe do nich

a szukajac po katalogach w intercarsie wysło ze to sa od takiego auta
    cieżko mi to ustalić bo poprzednie włsciciel nei rozmowny jest

chociaż podobno mozn iść do wr&#243;żki i ona potrafiła by go przywołąć

hheheh