A przepływka? Na docięciu?
Pisałeś wcześniej, że czasem jest dobrze, może coś nie styka?
Wystarcz odpiąć aku, powyciągać wtyczki spryskać włożyć i powinno latać.
Dziury w dolocie za przepływką nie masz? Bez sensu, jak nie zrobisz odcięcia to dupa.
Sprawdź dolot, wtyczki...
Nic nie rozumiem już, bo wcześniej pisałeś, że świece są OK.
Czarna świeca to złe spalanie.
Kolego - poszukaj jednak lewego powietrza.
Może np. masz gdzieś pęknięty kolektor ssący gdzieś od spodu i tego nie widać, a my tu kombinujemy.
Dokłądnie tak jak pisze sg0240. Falujące obroty w TSie to historyczna sprawa. Sam kiedys z tym walczyłem i sie wkurzyłem i kupiłem Vkę
Sprawdź szczelność dolotu , lubi pęknąć ta harmonijka gumowa, lubi tez sie przepustnica wyrobic na ośce i tu dupa nic nie zrobisz, tez juz kiedyś o tym ktoś pisał...
Może jeszcze coś z odmą być...sprawdź czy jest drożna...
Czyszczenie przepustnicy tez może pomóc, po tym reset parametrów i silniczka krokowego.
Sprawdź też przepływke, odepnij wtyczkę i zobacz jak wtedy wszystko chodzi.
Sprawa ciężka bo ja przez 2 lata z tym walczyłem w moim 2.0TS i do samego końca nic nie wymyśliłem, a poczyściłem wszystko, zmieniłem przepływkę itp itd...
Pzdr
"Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz
Tu nawet nie chodzi o falowanie - kolega nie może jeździć, ten silnik robi, co chce.
przepustnica chyba jeszcze mechaniczna a nie elektroniczna w tym jest? ja tak miałem jak grzebałem przy przepustnicy elektronicznej i potem rezet zrobiłem, wtedy nie reagował na gaz, wymienili mi czujnik pod pedałem przyspieszenia i zrobili raz jeszcze reset tym razem juz nie Unidiageiem i zaczeło hulać...
Stawiam na cos z przepustnicą lub przepływką...
Pierwsze co to podłączyc pod kompa, jak kolega nie może sobie poradzic sam z kompem to niech sie szarpnie na 130 zł i jedzie do ASo, tam zdiagnozują, programem dedykowanym...
Pzdr
"Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz
Mechaniczna przepustnica - Niech sprawdzi ten dolot i resztę.
moi drodzy zaczne raz jeszcze , dolot sprawdzony po wielokroc odma wyczyszczona przepustnica równiez była resetowana nawet teraz wróciłem 0 błedów na odpietej przepływce prawie gasnie to po resecie a wczesniej nie chodzila ,a teraz nowe dane jak zimna nie wchodzi na obroty popierduje w kolektor to trwa z 10 min,chodzi dopiero jak temp dojdzie gdzies pod 70 st. a i tak w trakcie jazdy przerywa jak by miala za malo paliwa
a powiedz jak mają wyglądać świece skoro ona ma chwilami 400obr. tak wygladaja swiece w momencie gdy nie chodzi
Ostatnio edytowane przez Cubus00 ; 22-11-2010 o 19:03
@MarcinTM: wykresy masz w temacie:
http://www.forum.alfaholicy.org/156/...dopadlo-7.html
Chwilowo diagnostyka zamkniętaKumpel mi się o netbooka oparł łokciem niechcący i matrycę szlag trafił (i mnie przy okazji). Jakieś 2tyg. będę bez sprzętu a później dalej działamy. Przepływka na rozgrzanym silniku przy odcięciu (7200rpm) pokazywała coś koło 370kg/h i 3,8V jak dobrze pamiętam. Niestety nie mam jak zrzutów ekranu wydostać z netbooka
Ale pamiętam, że za mało mi się wydawało.
była Alfa Romeo 156 1.6ts, teraz jest 156 1.9jtd
- u mnie jak matryca powiedziła pa, pa to podłaczyłem zwykły monitar VGA.
+ e-Niro KIA 64 kWh battery, 200CV, 400 Nm