a jeśli nawet to rurę intercoolera też ściągniesz bez większych problemów tylko śrubokręt odpowiedni musisz mieć. Nie musisz ściągać osłony silnika.
a jeśli nawet to rurę intercoolera też ściągniesz bez większych problemów tylko śrubokręt odpowiedni musisz mieć. Nie musisz ściągać osłony silnika.
No bez przesady, żeby z wkrętakiem podchodzić do śruby z łbem sześciokątnym? Chyba, że ma nacięcie na wkrętak tylko tam jest na tyle ciasni, że i tak go nie widać.
Dzięki wszystkim za pomoc.
Widzę, że u Ciebie jest łatwy dostęp, wystarczy podnieś klapę. Pamiętaj aby spłukać po sobie!!!
U mnie wygląda wszystko tak samo jak na zdjęciu i akumulator wyciągam bez demontowania rury normalnie tylko klemy i mocowanie akumulatora i wychodzi.
A osłona silnika jest przykręcona na 3 śruby i jeden zatrzask. Wystarczy odkręcić śruby i zdecydowanie szarpnąć do góry
Alfa 33 Permanent 4
Alfa 166 2,4 Jtd ---- Była
Alfa 33 1,4 imola ---- Była
Alfa 156 Sport Wagon 1,9 16v Jtdm
A czy wyciągając akumulator na dłużej nie stracę żadnych kodów w komputerze?? Bo nie mam tej karty z kodem do uruchamiania (nie wiem jak się nazywa wiem że były dodawane do samochodu) i nie chce żeby coś się tam wykasowało lub zresetowało.
Nic sie nie stanie klucz nasadowy chyba 13, i 10 płaska i wyciągaj.
Tylko zresetujesz komputer i strzcisz najwyżej ustawienia w radio, zegar, data km itp.
klemy wyszły + w stronę szyby ile się da i aku idzie na siłę już 3 zima i będę jechał tak dalej
ps. z "wsadzaniem" jest dużo dużo łatwiej.