Magic 3 jest OK tylko trzeba umieć go zamontować, ewentualnie lekko poprawić a bardzo niewielu to umie/wie o tym, Sebastian na pewno jest tym monterem co umie M3 zamontować prawidłowo.
Magic 3 jest OK tylko trzeba umieć go zamontować, ewentualnie lekko poprawić a bardzo niewielu to umie/wie o tym, Sebastian na pewno jest tym monterem co umie M3 zamontować prawidłowo.
Dla mnie będzie to pierwsze auto z LPG tak więc moja wiedza na ich temat narazie jest niska dosyćSpytam przed oddaniem samochodu o ewentualne inne konfiguracje
No i założyłem w GZW, dziś odebrałem muszę przepływomierz wymienić ech tak to czułem.
Co do założenia samej instalacji podoba mi się. Wlew obok korka, wskaźnik we wnęce, i wtryski w miarę fajnie umiejscowione że praktycznie nie widać ich. Co do samej instalacji to po wymianie przepływomierza i przejechaniu paru tysięcy będę mógł się wypowiedzieć![]()
No i ja zdecydowałem się na montaż instalacji w GZW, po przejechaniu 10 tyś jestem BARDZO zadowolony.Do pierwszego przeglądu i przejechaniu 2 tys km. dwa razy samochód samoczynnie przełączył się na benzynę. Po pierwszej (darmowej) regulacji, która została zrobiona rzetelnie i trwała 2,5 godz. (jazda na trasie przy różnym obciążeniu silnika) feler ten został wyeliminowany. Obecnie jestem po drugim przeglądzie instalacji, na którym błędów nie stwierdzono a autko chodzi elastycznie i bezawaryjnie.
Założony zestaw w Mito 1,4 16V, rocznik 2009.
Stag 4 Plus- Reduktor Tomasetto Alaska
- Wtryskiwacze Hana 2000 typ C (czarne)
- Zbiornik Bormech toroidalny wewnętrzny 630x200
- Wielozawór Tomasetto
- Węże gazowe i wodne Parker
- Rurki fazy ciekłej Faro
- Filtr FL ZWM Czaja FL-01P
Taaak. W tym MiTo mieszka słynny fiatowski StarJet, który ponoć jest nie do zagazowania... Bo niby szarpie, gaśnie itd... :-)
Kiedyś pewien człowiek, zresztą obecny na tym forum, prorokował mi, jak to się na tym silniku wyłożę. Wiedziałem, że prędzej czy później nastąpi obiektywna weryfikacja.
Miłego dnia wszystkim :-)
jeśli pomogłem w jakimś poście nie zapomnij podziękować za niego
"Życie dane jest raz człowiekowi i trzeba przeżyć je tak, by nie płonąć ze wstydu za lata przeżyte bez celu."
Il mio terzo amore Alfa Romeo
W Alfie, w Alfie. Pamiętam ją, bodaj granatowa, nieprawdaż?
Po aktualną ofertę zapraszam na PW.
Tak, tak w Alfie.
Dokładnie, notabene miałem opisać jak Alfa się sprawuje. Aktualnie przebyte ponad 26 tys na instalacji najdalsza podróż Chorwacja i dotychczas nie wystąpiły żadne problemy z instalacją ani razu również nie przełączyła się samoczynnie bez wiedzy mojej.
a czy ma ktoś jakieś doświadczenia z warsztatem z Olkusza
Auto-Elektro-Gaz
ul. Niepodległości 16. Olkusz
mają bardzo dobrą cene za stag 300, hanna 2000, reduktor gold. wołają 3.500zł
po rozmowie z szefem i "pomocnikiem" wychodziło by na to ze znają sie na robocie..
wiedzą co mowia.. i nie raz montowali lpg do silników busso..
ciekawostka za BRC około 4000zł
Proponuję im zadać pytanie, czy silnik alfy wymaga wprowadzania zmian do mapy 3D, oraz czy trzeba coś robić z mapami korekcji temperaturowej i korekcji ciśnieniowej. Reakcje mogą zdradzić na ile panowie w ogóle mają świadomość tego co robią. Niepokoi mnie pomysł, że chcą używać Golda. Powinni wiedzieć, że to śliski temat.