Jeżeli płyn w zbiorniczku jest? i cała reszta OK to reduktor nie spelnia swojej funkcji.
Jeżeli płyn w zbiorniczku jest? i cała reszta OK to reduktor nie spelnia swojej funkcji.
Ostatnio edytowane przez lechtak ; 29-12-2010 o 16:24
kolego czujnik ktorys czujnik w instalce ci padl, w sumie sa 3, dwa od temp a trzeci od cisnienia na listwie, ja stawiam na ktorys czujnik temp... nowy ok 200zl![]()
Dzięki za zainteresowanie,
"Moim" gazmenom nie chce się jeszcze robić i mam podjechać dopiero po weekendzie to dam znać co powiedzieli. Zapytam też o te złote czujniki
W weekend ma być odwilż to napisze wtedy co się dzieje...
popytajcie u gazowców to zobaczycie ile kosztuje![]()
Niestety taka prawda, głupi czujnik temp. do BRC to 160zł, a MAP sensor ciśnienia gazu z listwy wtryskowej 180zł, o ile jeszcze cenę tego drugiego można jakoś logiczniej wytłumaczyć, to nie pojmuję jak za termistor wart kilkadziesiąt groszy wsadzony w kawałem szmela tyle kasy z ludzi zdzierać.
Ostatnio edytowane przez GrzesiekK. ; 06-01-2011 o 00:32
10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia
Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu
Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
najlepiej to zacisnąć jakimś ściskiem przewód z ciepłym płynem idącym na nagrzewnice(tuz za trójnikiem wejścia do parownika) i wtedy zobaczysz czy to rozwiąże problem jeśli tak , nie pozostaje nic innego jak założyć zwężkę na węża idącego do nagrzewnicy tym samym wymusisz większy obieg ciepła przez parownik .
A jak dla mnie kulawe membrany!!! Reklamowane stacje to jakie?? Orlen, Bp, Bliska?? Własnie po takich stacjach pożegnałem komplet membran po przebiegu juz nie oamietam ale cos koło 15tyś km.
Objawy masz bardzo podobne do moich
Ale Rozrabia
156 1.8 TS SW 2000r LPG Stag
Blue cosmo