jeśli to jest między drzwiami tylnymi a tylnym kołem - w miejscu tym powinny znajdować się dwie naklejki - jedna na drzwiach druga na błotniku zaraz za drzwiami, jeśli ich nie ma auto musiało być naprawiane - lakierowane
jeśli to jest między drzwiami tylnymi a tylnym kołem - w miejscu tym powinny znajdować się dwie naklejki - jedna na drzwiach druga na błotniku zaraz za drzwiami, jeśli ich nie ma auto musiało być naprawiane - lakierowane
Miałem podobnie wypiaskowane , naklejek z tyłu nie miałem ale też na 100% nic wtedy nie było tam robione .
A ja sam te naklejki pozdzierałem bo już zaczęły same odchodzić i nie wyglądało za dobrze.
Jeśli takie zaawansowane piaskowanie masz tylko z jednej strony, to prawdopodobnie elementy karoserii są źle ustawione, np. drzwi.
Natomiast podobny efekt piaskowania mam w 156. Jednak w porę zauważyłem i tak jak koledzy piszą okleiłem folią bezbarwną, którą zazwyczaj po zimie zmieniam na nową.
Po oklejeniu warto podgrzać suszarką do włosów, wówczas folia staje się bardziej elastyczna i można ją tak dopasować, że jej nie widać.
Jednak w Twoim przypadku najpierw musisz to zabezpieczyć przed korozją.
Pozdrawiam.
- Rafał
I tak zrobię tylko ciepło musi być. Drzwi są dobrze spasowane. Z drugiej strony tego nie ma i wydaje mi się że ta strona ci jedzie bliżej chodnika łapie więcej piachu i kamieni więc dla tego tylko ta strona jest uszkodzona.
Prawa strona zawsze bardziej narażona jest na takie uszkodzenia. Nie wiem jaki masz przebieg, ale normalne zjawisko to nie jest. Sprawdź czy drzwi z błotnikiem tworzą jedną płaszczyznę i porównaj z drugą stroną.
Natomiast z naprawą lakierniczą nie zwlekaj i zrób to jak najszybciej. Kup w sklepie motoryzacyjnym farbę do zaprawek (w pojemniczkach jak lakier do paznokci) w kolorze zbliżonym do Twojego, odtłuść uszkodzone miejsce i zabezpiecz - do wiosny powinno wystarczyć, a przynajmniej nie dopuści do korozji, a na wiosnę zrobisz to jak należy i nakleisz folię.
Pozdrawiam.
- Rafał
bardzo słuszna uwaga. Dzięki.Pozdrawiam
Lakier zaprawkowy z gamy lineaccessori można kupić w ASO AR/Fiat - będzie dobrany dokładnie po kodzie koloru. (kolor + bezbarwny). OK ~ 20pln.
Gdzie mozna tak tanio dostac oryginalne zaprawki? Ostatnio jak pytalem (cos w wakacje) do 156 rosso proteo to zaspiewali prawie 60pln.