nom kolega ma subaru wrx 2.0 TB benzyna
więc wiem co to znaczy ale
mowa o seryjnych alfoskich boxerach
bez dodatków (turbiny compresory)itp..
zapewne gdyby była alfa 145 2,5 boxer benzyna to by stała u mnie w garażu![]()
==DD
nom kolega ma subaru wrx 2.0 TB benzyna
więc wiem co to znaczy ale
mowa o seryjnych alfoskich boxerach
bez dodatków (turbiny compresory)itp..
zapewne gdyby była alfa 145 2,5 boxer benzyna to by stała u mnie w garażu![]()
==DD
Ostatnio edytowane przez KruczeK ; 06-01-2011 o 09:46
ale nie ukrywam w boxerach 1,7 16V
przydał by się kompresor =D trochę do dźwięku by dodawał i mocy by zyskała,
ciekawe jak by sobie radziła wtedy... co wy na to??
nawet kiedyś myślałem nad takim urozmaiceniem =D
Ostatnio edytowane przez mat3l ; 05-01-2011 o 20:24
ze wspomnianym włączaniem radia w 33 to prawda, ja zakupiłem z oryginalnym kaseciakiem philipsa i od razu myśl że zaraz zmienię, ale po przejechaniu trasy Wrocław-Tychy i przesłuchaniu pełnego zakresu obrotów na razie pozostanie jak jest![]()
To prawda. Jak kupowałem swoją i zobaczyłem, że gość mi zostawia radioodtwarzacz z CD/MP3 i wyjściem na iPoda to cieszyłem się jak dziecko i odrazu wiedziałem co nagram do auta. Ostatni raz radia słuchałem...yyyy.... w okolicach wiosny. Pod maską lepsza muzyka![]()
dzwięk boksera z całą pewnością ma w sobie coś, czego innym samochodom brakujejeździłem subaru wrx sti 2.5 ze sportowym układem wydechowym i musze przyznać że odczucia są ogromne , można dostać orgazmu po otworzeniu szyb hehehe. Ale sam właściciel pojazdu dziwił się, że dzwiękowo alfa jest bardzo zbliżona do tego, co pokazuje subaru
Bez wątpienia, nie ma chyba osoby, której by się on nie podobał
![]()
to bulgotanie jest bezcenne![]()
Alfy podobały mi się zawsze, ale naprawdę zakochałem się, odkąd miałem okazje przejechać się kilka lat temu AR146 1.6Boxer zakupionej przez brataDźwięk silnika był jedną z pierwszych rzeczy na którą zwróciłem uwagę
![]()
Ja miałem styczność dość długo z 2 boxerami, Alfa 33 1,5, Subaru Legacy 1,8. Osobiście to Alfa była ok dźwiękowo, ale mimo tego, że miał przelotowy wydech to Subaru chodziło zdecydowanie ładniej. Mimo silnika, który był mała również 4 cylindrowy to bezporównania chodziło lepiej, ale w środku nawet po otworzeniu szyby było to niesłyszalne.
Dla mnie najładniej chodzą 5-cylindrówki, patrząc na przyziemne i osiągalne dla mnie auta.
Teraz posiadam TS ale wcześniej miałem Bokser-a 1,4 i jednak tęsknie za tym dźwiękiem wystarczyło dodać gazu a mimo wszystko przykuwał wzrok ludzi którzy patrzyli gdzie to tak gra, też słynne lekkie trzęsienie było nie zapomniane dla mnie![]()
147 z TS jest za bardzo wygłuszona i już nie dostarcza dźwięku takiego