Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Temat: zderzak przedni - zamiennik

Użytkownik Romeo Avatar Woland83
    Mieszka w
    Malanów
    Auto
    Alfa Romeo 156 TS 2.0L '99 selespeed 155KM Grigio Chiaro met.

Thumbs down

Alfa to nie Golf bez urazy, nic nie mam do VW ale wiadomo co oryginał to oryginał! A prawie robi dużą różnicę. Sądzę że przy byle stłuczce się taki zamiennik odbije czkawką.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar 100P
    Mieszka w
    Kujawsko Pomorskie
    Auto
    AR GT 1.9 JTD DISTINCTIVE

Domyślnie

jak dobrze poszuka to za 250 znajdzie oryginalną używkę. Tak jak pisałem wcześniej, żeby zamontować u siebie w VW zamiennik musiałem przerabiać mocowania. zarówno na zamienniku jak i na samochodzie, dodatkowo trzeba go czymś zagruntować pod to malowanie, przed gruntowaniem trzeba go szpachlować bo odlew jest kiepski i są rózne wypukłości na nim. dodatkowo co fajne po zamontowaniu nie pasował tak jak oryginalny, powstało wiele naprężeń które wyginały zamienniczek jak strunę. prężył niemożliwie, trzeba było poświęcic duuuuuuużo czasu żeby to jakkolwiek wyglądało. jeszcze raz- nie polecam zamienników.
    BEZ SERCA, BYLI BYŚMY JEDYNIE MASZYNAMI..................

Użytkownik Alfa i Omega Avatar rolek
    Mieszka w
    Wyszków
    Auto
    była 156 SW 2.4 JTD powered by cinsoft.pl

Domyślnie

Cytat Napisał czesany Zobacz post
    Czy przygotowywałeś kiedys uzywany zderzak pod malowanie na gotowo?? Uwierz mi, że momentami nie warta świeczki gra. Zamienniki mogę polecić bo przerabiałem temat na golfie i punciaku
    Pewnie więcej niż Ty. Nie dam rady policzyć ile zrobiłem zderzaków (2,5 roku pracowałem w warsztacie blacharko lakierniczym po godzinach robiłem auta w domu) i nie wiem jakie masz problemy z przygotowanie używanego zderzaka pod lakier? Woleliśmy pospawać oryginał niż zakładać zamiennik.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar 100P
    Mieszka w
    Kujawsko Pomorskie
    Auto
    AR GT 1.9 JTD DISTINCTIVE

Domyślnie

Cytat Napisał Woland83 Zobacz post
    Sądzę że przy byle stłuczce się taki zamiennik odbije czkawką.
    nie musi miec stłuczki wystarczy, że dobrze dotknie krawężnika parkując przodem. ten plastik jest na tyle kruchy, że strzeli.
    BEZ SERCA, BYLI BYŚMY JEDYNIE MASZYNAMI..................

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    okolice siedlec
    Auto
    alfa 156 1998 1600 ts

Domyślnie

kolego ja przerabiałem zamiennik - właśnie przedni do 156. lipa totalna. nie pasował do błotników, kratki i zaślepki halogenów nie wchodziły. jeśli chcesz spróbować z zaminnikiem to tylko na zasadzie ze kupisz blisko miejsca zamieszkania - przymierzysz do auta i jak coś bedzie nie tak to oddajesz. w innym wypadku(zakup wysyłkowy) daj spokój bo naprawde nie zaoszczedzisz. uwierz -sprawdzone. ewentualnie lepiej kupić uzywany np pekniety i go pospawać - jeśli cena w sumie dobra wyjdzie. w kolorze bez malowania raczej nie znajdziesz ale nic nie poradzisz na to.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar venioo
    Mieszka w
    Międzychód wlkp
    Auto
    była AR 156 1.6TS

Domyślnie

Cytat Napisał 100P Zobacz post
    nie musi miec stłuczki wystarczy, że dobrze dotknie krawężnika parkując przodem. ten plastik jest na tyle kruchy, że strzeli.
    To pewnie jak ze wszystkim. Mój zamiennik był równie wytrzymały co oryginał, przycierałem nie raz krawężniki i nic nie popękało. Do tego zagruntowałem i polakierowałem bez szpachlowania i wszystko było OK, bez załamań itp. No ale do Alfy teraz kupiłem używany oryginał - cena 100pln + przesyłka. Nie warto się bawić w zamienniki wtedy, bo zysk żaden.
    była Alfa Romeo 156 1.6ts, teraz jest 156 1.9jtd

Użytkownik Znawca Avatar czesany
    Mieszka w
    Maziarnia k. Niska, Momoty Górne
    Auto
    Była AR 156SW 1.8, jest 159 SW 1,9

Domyślnie

Cytat Napisał rolek Zobacz post
    Pewnie więcej niż Ty. Nie dam rady policzyć ile zrobiłem zderzaków (2,5 roku pracowałem w warsztacie blacharko lakierniczym po godzinach robiłem auta w domu) i nie wiem jakie masz problemy z przygotowanie używanego zderzaka pod lakier? Woleliśmy pospawać oryginał niż zakładać zamiennik.
    Mea culpa !!!
    Nie tak to miało zabrzmieć.
    Czasem gdy na warsztat przywiózł nam facio uzywany zderzak i kazał coś z tym zrobic to uwierz mi, nóż w kieszeni się otwierał...
    Lepiej było zamiennik zrobic niż ten używany oryginał
    Ale Rozrabia
    156 1.8 TS SW 2000r LPG Stag
    Blue cosmo

MAREK84
    Gość

Domyślnie

Kolega musi sam podjąć decyzje Może najlepiej zrób ankiete... bo zdania są podzielone, prawie 50/50

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    Lancer, Giulia quadrifoglio

Domyślnie

bardziej 80/20 z tego co przeczytałem.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Mielec
    Auto
    ar159 1,9jtdm 150

Domyślnie

Cytat Napisał dance1 Zobacz post
    strus
    To ile za ten używany się płaci? Bzdura co napisałeś, zamiennik ten to kiła i mogiła, sam to potwierdziłeś. Już podczas przesyłki pękł, nie wiesz ile razy zderzakiem się przyszoruję? Pewnie nie, robione są z źle dobranych plastików (najtańszych) i dlatego pękają, łamią się. Zderzak swoje musi wytrzymać, to nie ozdoba ani też atrapa.
    Czy wiesz jakie jego przeznaczenie?....
    Słuchaj ale to wina transportu producent nie przewidział że ktoś będzie zgniatał zderzak żeby sie udało upchać na pakę, to samo może sie stać z orginalnym kiedy go zegniemy.

Pozatym już na zamienniku śmigam 2 rok i nic sie nie dzieje a przy stłuczce tak czy inaczej zderzak do wymiany( z tego powodu ta rozmowa). To że nie pasują halogeny to jest bzdura!! najciekawsze jest to że zderzak zamontowałem wciągu 3 godzin (wraz z zdemontowaniem strzępów starego, poprawą reflektora, i zakupem śrubokreta giętkiego) Tak jak jeden z kolegów napisał decyzja należy do właściciela samochodu my tylko doradzamy. Po weekendzie napisze autorowi na pw skąd miałem zderzak a on zdecyduje.
    Ostatnio edytowane przez strus ; 07-01-2011 o 23:18