Najpierw się dowiedz, czy masz w okolicy kumaty zakład. Cała operacja jest jak najbardziej legalna więc nie ma tu żadnego wałka. Koszt 100-150zł w zależności od zakładu.
Najpierw się dowiedz, czy masz w okolicy kumaty zakład. Cała operacja jest jak najbardziej legalna więc nie ma tu żadnego wałka. Koszt 100-150zł w zależności od zakładu.
niektórzy jadą ostro po wtryskach VALTEK ale odpowiednio skalibrowane potrafią cuda zdziałać--i sa ze 3 razy tańsze od zagramanicznych
kwestia przy LPG jest taka- dobry montaż,wydajne części,strojenie z sonda AFR najlepiej na hamowni--z alfą nie mam tu doświadczeń-ale powiem wam ,że w swojej mocno zmodyfikowanej primerze na sekwencji miałem 2 km 1nm różnicy w stosunku do benzyny[zmierzone na hamowni] i na LPG 0.5 sek szybciej do 100km/h...
a ja smigam juz 2tyg na instalacji stag+ wtryski REG reduktor zavoli a reszte nie pamietam ale auto smiga i jestem zadowolony a co do mojego silnika v6 to powiedział tylko tyle ze nie trzeba tu pchac drogich rzeczy bo ten silnik to żaden wyczyn zaplacilem 3200zł
Popieram absolutnie, Valteki ale wersja 2 Ohm czyli szare to jedne z bardziej udanych. Opinię zepsuły żółte 1 Ohm które notorycznie padały przez spalone cewki. Ja bez jakiejkolwiek regulacji valteka zrobiłem 40tys.
Magic ma tą przewagę, że można dać bardzo krótkie wężyki więc i czas korekcji będzie mniejszy a to jest głowną bolączką listw zespolonych.
Bo V6 to prosty i niewysilony silnik. 150KM z R4 to 37KM/cylinder, w V6 190HP to 31KM/cyl a w 3.0 36KM z cylindra. Tutaj podejrzewam, że nawet listwa rail byłaby dobra gdyby nie jej mułowatość w czasach otwarcia/zamknięcia. Montaż wtrysków KHEIN do v6 seryjnego to przerost formy nad treścią.
10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia
Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu
Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts
Rail by tyle podał, chociaż u mnie jak śledzisz tematy na CT, problemem był właśnie wielki muł i skakanie po obrotach na wolnym + zapętlenie wtrysku powyżej 5500rpm. No sorry, czas otwarcia 4.5ms to jest śmiech na sali. Czarny rail nie ma takiej tragicznej wydajności bo skok tłoczka ma 0.5 a nie jak niebieski 0.3, to i wydatek będzie większy. Tak czy siak - napisałem, że się nie nadaje, powodem pierwszym jest właśnie muł a dalej można dopisać. Np korekta sumy rzędu 1.7, kiedy ja na valteku mam 1.18 po autoadaptacji a dostrojenie podskoczyło na 1.21 z czasami korekcji poszczególnych wtrysków 0,02-0,08.
Przynajmniej tak było pół roku temu jak nową listwę wsadzałem, teraz pewnie parametry się rozjechały nieco.
Nie da rady. Znaczy inaczej, ten kto nigdy nie zapiął w wydech takiemu autu sondy szerokopasmowej AFR i nie zmierzył EGT przy gnianiu ponad 200 nie zobaczy problemu. Rail rozwiercony na maxa. kalibrowany na skok 0,6mm plus ciśnienie 1,4bar wtryski LPG idące na zapętleniu więc lejące max, ile dadzą rade i AFR na poziomie 14,2:1 plus EGT ok. 950 stopni - źle ... niestety jak pisałem, zwykły zjadacz chleba/gazmen nigdy tego nie sprawdzi.
10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia
Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu
A to zwracam honor. Faktycznie nigdy nie zapinałem szerokopasmówki w wydech i nie gnałem tak 200![]()
Z drugiej strony przy 200 pewnie z 5 tys obrotów jest na skrzyni a i zwijanie asfaltu z ośki też zimne nie jest. Ja ustawiam powrót na benzyne przy RPM>5500 właśnie ze świadomości tego, że przy większym i długotrwałym bucie na tłokach mogą się bramy piekieł otwierać powoli i - jak widać - robiłem to słusznie.
Gnając tak dłużej na pewno denka zrobią się dziwnie miękkie
Jakbym był w okolicy to chętnie wpadnę na pomiar AFR, jak na razie nie zapowiada się, żebym sobie kupił LM1 a inwestowanie w AFR z AG - dopłacanie za wskaźniczek i bujanie się tak jest dobre, jak zaturbiasz i podpinasz potem pod świnię jakąś.