Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 40

Temat: Światła

Użytkownik Znawca Avatar wiedzmaak
    Mieszka w
    Zabrze
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD M-Jet 16V------------------------ Alfa Romeo 159 2.0 JTDm 170 km

Domyślnie

Stajesz naprzeciwko drzwi do swojego domu odpalasz światełka, a Bella oświetla/odprowadza Cie do domu

Użytkownik Ogier Avatar Nitro
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    Była AR 147 1,9 jtdM 16v 140km, Jest 159 2.4 JTDm Q4

Domyślnie

przytrzymujesz ok 3s zeby otworzyc,zamknac nie zamkniesz spowrotem pilotem chyba ze masz wersje przed 2003r i to tylko w niektorych bylo dostepne. a przydatne m.in jest to w tym ze jak masz latem nagrzany samochod to sobie otwierasz szyby zanim jeszcze wsiadziesz zeby tej duchoty wewnątrz sie pozbyc ,zamykasz normalnie od srodka pozniej . w mercedesie c klasy u kumpla jest taki czujnik i jak jest ciemno to po zamknieciu drzwi sam meraś oswietla droge przeciwmgielnymi i po kilkunastu sek sie wylaczaja swiatla. ale tu tez spoko rozwiazanie ..wrecz nie spotykane za bardzo w innych samochodach tej klasy

Arturo147
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał whisky2012 Zobacz post
    Witam , możecie mi opisać w skrócie tą funkcję "Follow me home"....
    Ja to tłumaczę na swój sposób "Pojedź za mną do domu" ale o co kaman w tym wszystkim
    Chyba najbardziej trafne tłumaczenie to "odprowadż mnie do domu"....a co do otwierania i zamykania szyb to chyba bardziej przydatne jest domykanie za pomocą "przytszymania kluczyka" niz otwieranie....np.w przypadku kiedy parkujesz auto i po zgaszeniu silnika widzisz ze masz otwartą szybe,po co wsiadac i zamykac jak mozna przytrzymac i sie same zamkną....ale tłumacze to sobie tak-jako ze miałem przyjemnosc pobyc troche czasu we Włoszech to czesto spotkałem tam auta z niedomkniętymi szybkami,nie przychodzi tam nikomu do głowy zeby sprywatyzowac taki pojazd,a przynajmniej nie tak czesto jak u nas,wiec domykanie zostało uznane przez włoskich inżynierów za zbędne....ale za to otwieranie,no to juz inna bajka,przeciez trzeba wywietrzyc auto nagrzane w pieknym włoskim słoncu,a ze Włosi raczej są leniwi to robią "CYK" i juz sie autko wietrzyna szczescie w moim przypadku mam obie funkcje i powiem ze używam w słoneczne dni zarówno jednej jak i drugiej

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Jin147
    Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza
    Auto
    Alff 147 JTD

Domyślnie

Spróbujcie przy otwartych szybach normalnnie zamknac auto i po tym jeszcze raz nacisnac guzik od zamknięcia i przytrzymac powinny sie zamknąc. Kolega ma 2004 i mu dziala a Ja 2003 i tez dziala.

whisky2012
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał wiedzmaak Zobacz post
    Stajesz naprzeciwko drzwi do swojego domu odpalasz światełka, a Bella oświetla/odprowadza Cie do domu

I o to w tym wszystkim mi chodziło proste i więzłowate tłumaczenie
    dziękuwa

pozdrawiam

Użytkownik Alfa i Omega Avatar JackDaniels
    Mieszka w
    Northampton (UK) / Borek Szlachecki (PL)
    Auto
    166 Super

Domyślnie

Panowie a jak to jest w 156 ???

Użytkownik Ogier Avatar Nitro
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    Była AR 147 1,9 jtdM 16v 140km, Jest 159 2.4 JTDm Q4

Domyślnie

probowalem dzis domknac szyby w taki sposob jak napisal kolega wyzej ale niestety u mnie tej opcji nie ma:/ (produkcja 10.2004r),mam opcje jedna z bogatszych jak nie najbogatsza ( skory podgrzewane ,pakiet sport zima itd) a tego jakże przydatnego patentu niestety mi pożałowali ..oddalbym podgrzwanie foteli za domykanie ;P

Użytkownik Znawca Avatar wiedzmaak
    Mieszka w
    Zabrze
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD M-Jet 16V------------------------ Alfa Romeo 159 2.0 JTDm 170 km

Domyślnie

Cytat Napisał Jin147 Zobacz post
    Spróbujcie przy otwartych szybach normalnnie zamknac auto i po tym jeszcze raz nacisnac guzik od zamknięcia i przytrzymac powinny sie zamknąc. Kolega ma 2004 i mu dziala a Ja 2003 i tez dziala.
    U mnie tez lipa

Docent3w
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Nitro Zobacz post
    probowalem dzis domknac szyby w taki sposob jak napisal kolega wyzej ale niestety u mnie tej opcji nie ma:/ (produkcja 10.2004r),mam opcje jedna z bogatszych jak nie najbogatsza ( skory podgrzewane ,pakiet sport zima itd) a tego jakże przydatnego patentu niestety mi pożałowali ..oddalbym podgrzwanie foteli za domykanie ;P
    Ja bym oddał moje domykanie i otwieranie szyb z pilota za podgrzewane fotele Ale najlepiej mieć to i to

Użytkownik Romeo Avatar dadasiek
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    :-)

Domyślnie

Cytat Napisał Docent3w Zobacz post
    Ja bym oddał moje domykanie i otwieranie szyb z pilota za podgrzewane fotele Ale najlepiej mieć to i to
    oj, ja też chociaż czytałem, że podgrzewane siedzenia są niezdrowe dla pewnych, męskich części ciała