Stajesz naprzeciwko drzwi do swojego domu odpalasz światełka, a Bella oświetla/odprowadza Cie do domu![]()
Stajesz naprzeciwko drzwi do swojego domu odpalasz światełka, a Bella oświetla/odprowadza Cie do domu![]()
przytrzymujesz ok 3s zeby otworzyc,zamknac nie zamkniesz spowrotem pilotem chyba ze masz wersje przed 2003r i to tylko w niektorych bylo dostepne. a przydatne m.in jest to w tym ze jak masz latem nagrzany samochod to sobie otwierasz szyby zanim jeszcze wsiadziesz zeby tej duchoty wewnątrz sie pozbyc ,zamykasz normalnie od srodka pozniej. w mercedesie c klasy u kumpla jest taki czujnik i jak jest ciemno to po zamknieciu drzwi sam meraś oswietla droge przeciwmgielnymi i po kilkunastu sek sie wylaczaja swiatla. ale tu tez spoko rozwiazanie
..wrecz nie spotykane za bardzo w innych samochodach tej klasy
![]()
Chyba najbardziej trafne tłumaczenie to "odprowadż mnie do domu"....a co do otwierania i zamykania szyb to chyba bardziej przydatne jest domykanie za pomocą "przytszymania kluczyka" niz otwieranie....np.w przypadku kiedy parkujesz auto i po zgaszeniu silnika widzisz ze masz otwartą szybe,po co wsiadac i zamykac jak mozna przytrzymac i sie same zamkną....ale tłumacze to sobie tak-jako ze miałem przyjemnosc pobyc troche czasu we Włoszech to czesto spotkałem tam auta z niedomkniętymi szybkami,nie przychodzi tam nikomu do głowy zeby sprywatyzowac taki pojazd,a przynajmniej nie tak czesto jak u nas,wiec domykanie zostało uznane przez włoskich inżynierów za zbędne....ale za to otwieranie,no to juz inna bajka,przeciez trzeba wywietrzyc auto nagrzane w pieknym włoskim słoncu,a ze Włosi raczej są leniwi to robią "CYK" i juz sie autko wietrzyna szczescie w moim przypadku mam obie funkcje i powiem ze używam w słoneczne dni zarówno jednej jak i drugiej
![]()
Spróbujcie przy otwartych szybach normalnnie zamknac auto i po tym jeszcze raz nacisnac guzik od zamknięcia i przytrzymac powinny sie zamknąc.Kolega ma 2004 i mu dziala a Ja 2003 i tez dziala.
Panowie a jak to jest w 156 ???
probowalem dzis domknac szyby w taki sposob jak napisal kolega wyzej ale niestety u mnie tej opcji nie ma:/ (produkcja 10.2004r),mam opcje jedna z bogatszych jak nie najbogatsza ( skory podgrzewane ,pakiet sport zima itd) a tego jakże przydatnego patentu niestety mi pożałowali..oddalbym podgrzwanie foteli za domykanie ;P