Wychodzi na to, że błąd z silnika 204 (błąd w wtrysku nr 2) powoduje wejście skrzyni w tryb awaryjny. Wypięcie wtyczki z wtrysku i zaciśnięcie pinów spowodowało iż awarie zgasły i skrzynia wróciła normalnie do pracy i pracuje równo i gładko. Dziękuję wszystkim za zainteresowanie i pomoc. Pozdrawiam.
Przy okazji chciałbym się dowiedzieć jak wymienić żarówkę w podświetleniu tablicy rej tył???
Witam.Podepnę się do tematu. Jeżeli kontrolka silnika też się zapaliła razem z kontrolką skrzyni to sprawdź najpierw silnik może załapał jakiś błąd. Sam kiedyś tak miałem odpiąłem jeden wtrysk i zapaliła się kontrolka silnika i zaraz kontrolka skrzyni.
A teraz podepnę się ja do tematu. Mam też problem ze skrzynią. Wszystko jest ok, ale jak stanę na światłach na D to przy ruszaniu mi szarpnie, ale jak przełącze na tiptronic na 1 to tego objawu nie ma. Nie mam gdzie podpiąć tej skrzyni pod kompa silnik 2,4 jtd 20V sporttronic.
---------- Post dodany o godzinie 17:25 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 17:24 ----------
troszkę się spóźniłem z odpowiedzią![]()