Dla jednego prosta, dla drugiego nie.
Ja też robiłem z gleby, bo do tego nie musi być kanał, ale te długie śruby to dały mi popalić.
Pamiętam, że lałem młotem chyba z pół godziny, zanim je wybiłem.
Dla jednego prosta, dla drugiego nie.
Ja też robiłem z gleby, bo do tego nie musi być kanał, ale te długie śruby to dały mi popalić.
Pamiętam, że lałem młotem chyba z pół godziny, zanim je wybiłem.
Ja je dzień wczesniej spryskałem obficie jakims przemysłowym preparatem penetrująco - odrdzewiającym (ale nie tym dennym wd40) i poszło bez walenia młotempo wymianie dałem drubo wszedzie grafitowego smaru i teraz jak wymieniałem amory poszło super
![]()
Ja tez psikałem, czym się dało, ale walić musiałem.
Też skręciłem na smar - chyba dla potomnych, bo pewnie już nie będe tego robił.
Szkoda, że w fabryce nie myślą o takich rzeczach. Oni mają to w d...ie, a niech się potem użytkownicy pałują, przecież zawsze mozna pojechać do ASO, gdzie zrobią za grubą kasę, bo oni zawsze mogą powiedzieć, że technologia przewiduje wyjęcie całej kolumny z wahaczami i wyciskanie tego prasą.
bez przesady, nie wiesz kiedy to było ruszane, może nigdy od nowości, ja jakoś z pneumatem problemu nie miałem ale już nie raz słyszałem ..uje na to.
Pamiętam jak kiedyś zabrałem się za wahacz w polo, odkręcić nie szło, tylko cięcie, nie ma źle w alfach.
Ale niektóre niespodzianki krwi napsuć potrafią.
Kolego temat do ogarnięcia. Nie trzeba kanału i specjalisty to jest do zrobienia w zwykłym garażu. Sam u siebie to robiłem a potem tylko zbieżność mi ustawiali.
1970 cm z sekwencyjnym wtryskiem LPG. Wolę pchać moją Alfę niż jeździć VW!!
A ja wam powiem, że męczę się z jedną taką śrubą z 5h i nadal nie wyjąłem. CVoś widzę, że się wysunęła, ale tylko z 0,5cm. Lekko i tak już początek uszkodziłem waląc w nią. Jak mam uderzać by sama wyskoczyła?? W które miejsca dokładnie??
Ostatnio edytowane przez grzlab ; 18-01-2011 o 14:00
jak uszkodziłes to bedzie kłopot ,bo ja rozklepałes i teraz ma wiekszą średnice wbij z powrotem i oszlifuj poczatek a pózniej bij przez aluminium albo miedż ,powodzenia
A która to śrubka sprawia Ci tyle kłopotu? może jakieś foto bo tam jest kilka t śrubek, może sposobem a nie siłą chociaż mówią że bez młota nie robota.
Ta długa od wahaczy poprzecznych przy kole. Nakrętke da sięjeszcze nakręcić bez problemu.
U mnie nie było z nią problemów żadnych. a da się nią obracać czy się nie rusza? Może zapuść ją jakimś specyfikiem poczekaj i przejdzie jej,