Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 30

Temat: Chcę naprawić wadliwą Alfę

Użytkownik Alfa i Omega Avatar drobiazdzek
    Mieszka w
    KOL..../ SO.....
    Auto
    auto na ropa

Domyślnie

Cytat Napisał bussard Zobacz post
    Oto strona magika http://ntcrs.pl/ a fachowy warsztat, w którym przez godzinę nie znaleźli tego, co w polinarze w 10 minut, to http://arkuszowa2a.pl/index_main.php . Drodzy forumowicze, jakbym wiedział, że się przewrócę, to bym sobie usiadł. Chciałem kupić samochód, który zawsze chciałem mieć, znalazłem, pojechałem do warsztatu na sprawdzenie, powiedzieli, że szału może nie ma, ale za odpowiednią cenę można wziąć. Wziąłem, przyjechałem i okazało się po paru dniach, że klops. Nie ma co rozważać przyczyn, historii, alternatywnych możliwości z przeszłości ani udowadniać nowemu forumowiczowi jego nieroztropność, bo sam jest już najbardziej zdołowany ze wszystkich zainteresowanych. Trzeba ten badziew teraz po prostu naprawić
    a masz może jakis papier od tych speców, którzy robili ci usługę, jeśli tak to śmiało zakładaj im sprawę za wprowadzenie w błąd i niekorzystne rozporządzenie majątkiem własnym, np. możesz żądać zwrotu za bieżącą naprawę!!!
    nie ma już BELLI..., czekam na lepsze czasy....

bussard
    Gość

Domyślnie

No mam wydruk speców, oprócz wahacza, łożyska i takich tam są błędy silnika - brak łączności z kontrolką air bagu oraz info o błędzie czujnika ciśnienia różnicowego i świec. Nawet sam mi spec odradzał ten samochód, ale kierował się swoją niechęcią do nowoczesnych diesli ogólnie, a nie tym konkretnym autem. Mi w jego negatywnej ocenie cały czas chodzi o to, że nie zobaczył źle powpinanych kabli, innych prymitywnie dosztukowanych, jednego niepodłączonego wcale i wiszącego sobie luźno w jakiejś dziurze ani jakiegoś tam niekompatybilnego elementu, który widać od razu po podniesieniu maski (nie znam się, ale po zapłaciłem 200 pln, żeby ktoś inny się znał i powiedział "Panie nie jedź pan nawet na jazdę próbną bo jest to i to".) Nie będę się użerał sądownie, pewnie nie wygram bo nie mam w tym doświadczenia, poza tym myślę że mniej stresu i pieniędzy będzie mnie kosztowało odsprzedanie lub naprawa niż prawnicy, dojazdy, świadkowie, stracony czas itd.

Mieszka w
    KOL..../ SO.....
    Auto
    auto na ropa

Domyślnie

no cóż - każdy jest panem swojego kibla lecz nie do końca...
    ... zrobisz jak uważasz, w takiej sytuacji próbował bym reanimować niunię potem powinna się oddźwięczyć, one to potrafią...

Użytkownik Maniak resoraków Avatar sołtys
    Mieszka w
    żywiec
    Auto
    147 1,9 jtd buda GTA.147GTA Q2,156 2.5V6 Q2 była, ,Giulietta QV,Mito QV,75 3.0 V6,Alfetta GTV

Domyślnie

Sprawdź po numerze vin czy przypadkiem nie kupiłes przerobionego anglika. Przerabiana instalacja,błąd poduszek,wiszące kable,nieszczelność kabiny,nieoryginalne części dają podejżenie że cos takiego mogło być w tym samochodzie wykonane.Wiem że to nie zmienia faktu ale możliwe że ta wiedza pomoże w przyszłym usuwaniu usterek.
    147 1,9 JTD NADWOZIE GTA
    147 GTA 3.2 Q2
    156 2.5 V6 Q2-była
    Giulietta QV
    Mito QV
    75 3.0 V6 QV
    ALFETTA GTV 116 1976
    ALFETTA GTV 116 1981

https://www.facebook.com/okrajnikgarage

Mieszka w
    KOL..../ SO.....
    Auto
    auto na ropa

Domyślnie

jeśli by była taka sytuacja a sprzedający o tym nie poinformował o tym kupującego to jest to oszustwo!!! sprawa wygrana jak nic, postraszyć dziada i kase odda!!!

bussard
    Gość

Domyślnie

Z wrocławskiego salonu, sprawa sprawdzona

Mieszka w
    KOL..../ SO.....
    Auto
    auto na ropa

Domyślnie

hmm... ciężka sprawa - to jedynie podrobić i sprzedać, byle nie alfaholikowi, hihihi..., a tak na poważnie to współczuje, też nie raz byłem w podobnej sytuacji..., taki naród...

Użytkownik Znawca Avatar wiedzmaak
    Mieszka w
    Zabrze
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD M-Jet 16V------------------------ Alfa Romeo 159 2.0 JTDm 170 km

Domyślnie

Ten warsztat w Warszawie to sam wybierałeś czy to była "podpowiedź" pana sprzedawcy?

bussard
    Gość

Domyślnie

Mój własny wybór. Dzisiaj zostawiłem auto u p. Bąkowskiego na Bajecznej 6, jutro ma się odezwać i coś zawyrokować. Ale jak wyłączyłem kontrolę trakcji to samochód odżył i jeździ już całkiem normalnie, tylko że dalej dyskoteka kontrolek na wyświetlaczu.

Użytkownik Rowerzysta Avatar lolix
    Mieszka w
    Philippines
    Auto
    DavidtubAJ

Domyślnie

Niżej masz namiary na Pana inż. Dariusza Mazia. Zakład jakieś 40-50 km od Krakowa. Robił mi różności z Alfą i wcześniej z Fiatem Coupe. Polecam gorąco, zadzwonić opisać problem. Jak się podejmie to gwarantuje że porządnie doprowadzi do końca. Jakbyś chciał jeszcze jakieś info to PW. Mam niedaleko jeszcze jednego eksperta od elektryki (gość jest geniusz/cudotwórca) ale o termin jest tak ciężko jak w NFZ-cie. W razie czego mogę spytać.

http://www.mechanika-pojazdowa.com/
    Mały Wiśnicz
    tel./fax: (0-14) 68 56 231, tel. kom. 0-607 99 77 64
    tel. domowy / po godz. 19.00/ (0-14) 612 92 82
    e-mail: biuro@mechanika-pojazdowa.com

Pozdrawiam, Michał