Radio wyjęte i kabelek podłączonydzięki za pomoc.
Radio wyjąłem dedykowanym kluczykiem (powinni takie mieć w każdym warsztacie caraudio) (mimo licznych prób drucikami i innymi przedmiotami mi się nie udało wyjąć radia). Nie polecam wyciągania radia w CARSERWIS - zażyczyli sobie za taką usługę 100 PLN. )
Witam,
pozwolicie, ze sie podepne.
Miałem problem ze znalezieniem odpowiedniego do odkręcenia radia klucza wiec pojechałem do ASO, żeby mi to zamontowali (Alfa 159).
Po zamonotowaniu przez nich wspomnianego przez Was kabelka radio przestalo działać i poszedł „dym”.
ASO twierdzi, ze prawdopodobnie nastąpiło zwarcie z winy kabla a oni nie ponosza odpowiedzialności za czesci dostarczone przez klienta…zanim zaczne się z nimi szarpac chciałbym zasięgnąć Waszej opinii czy to wogole możliwe żeby kabel wywołał to zwarcie? Z drugiej strony nie było tam raczej wielu możliwości żeby to oni zle cos podlaczyli...
absolunie nie jestem elektrykiem ale wydaje sie ze skoro ten kabelek to tylko wejscie aux nie ma mozliwosci wywolania zwarcia?
prosze o komentarze![]()
Siemka macmau,
Proponuję zamieścić posta na elektroda.pl, tam na pewno Ci fachowo pomogą. Wydaje się że nie da się spalić wejścia, chociaż na zdrowy rozum, to sygnał z wejścia jest później wzmacniany i idzie przez wzmachol już bezpośrednio więc mam wątpliwości. Współczuję awarii, postaraj się dowiedzieć o niej jak najwięcej o oby jak najmniej wyniosła naprawa, no i oczywiście daj znać co i jak (albo wątek z elektrody.pl)