Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Temat: AUX w fabrycznym radiu

Użytkownik Romeo Avatar Xofer
    Mieszka w
    Mikorzyn
    Auto
    Giulia Veloce, Giulietta

Domyślnie

Cytat Napisał blackrave Zobacz post
    1. Wykluczyłeś że kabel może być jeb... na jednym kanale? 2. AUX- to jest wejście a nie wyjście patrz na temat z punktu widzenia radia, do niego wchodzi sygnał po AUX a nie wychodzi , wyjście to jest to pod co masz podpiętego jacka w mp3 tam sygnał wychodzi
    Kabel jest ok, sprawdzałem na 3 nowych i zawsze tak samo Czyli sygnał wychodzi z MP3 i wchodzi poprzez AUX do radia, więc dźwięk powinien i tak być ok, a jest kiszka- jakieś sugestie ?

tchrzanowskiprv
    Gość

Domyślnie

Radio wyjęte i kabelek podłączony dzięki za pomoc.

Radio wyjąłem dedykowanym kluczykiem (powinni takie mieć w każdym warsztacie caraudio) (mimo licznych prób drucikami i innymi przedmiotami mi się nie udało wyjąć radia). Nie polecam wyciągania radia w CARSERWIS - zażyczyli sobie za taką usługę 100 PLN. )

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Warszawa/Piotrków
    Auto
    AR 159 1,9 jtdm 2007/ 187,8 KM - 417 Nm

Domyślnie

Cytat Napisał tchrzanowskiprv Zobacz post
    Radio wyjęte i kabelek podłączony dzięki za pomoc.

Radio wyjąłem dedykowanym kluczykiem (powinni takie mieć w każdym warsztacie caraudio) (mimo licznych prób drucikami i innymi przedmiotami mi się nie udało wyjąć radia). Nie polecam wyciągania radia w CARSERWIS - zażyczyli sobie za taką usługę 100 PLN. )
    Nie ma sprawy. No widzisz ze mną gość wyszedł na parking wyjął radio i nie chciał nic, różni ludzie różne podejścia

macmau
    Gość

Domyślnie

Witam,

pozwolicie, ze sie podepne.

Miałem problem ze znalezieniem odpowiedniego do odkręcenia radia klucza wiec pojechałem do ASO, żeby mi to zamontowali (Alfa 159).

Po zamonotowaniu przez nich wspomnianego przez Was kabelka radio przestalo działać i poszedł „dym”.

ASO twierdzi, ze prawdopodobnie nastąpiło zwarcie z winy kabla a oni nie ponosza odpowiedzialności za czesci dostarczone przez klienta…zanim zaczne się z nimi szarpac chciałbym zasięgnąć Waszej opinii czy to wogole możliwe żeby kabel wywołał to zwarcie? Z drugiej strony nie było tam raczej wielu możliwości żeby to oni zle cos podlaczyli...

absolunie nie jestem elektrykiem ale wydaje sie ze skoro ten kabelek to tylko wejscie aux nie ma mozliwosci wywolania zwarcia?

prosze o komentarze

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Warszawa/Piotrków
    Auto
    AR 159 1,9 jtdm 2007/ 187,8 KM - 417 Nm

Domyślnie

Siemka macmau,
    Proponuję zamieścić posta na elektroda.pl, tam na pewno Ci fachowo pomogą. Wydaje się że nie da się spalić wejścia, chociaż na zdrowy rozum, to sygnał z wejścia jest później wzmacniany i idzie przez wzmachol już bezpośrednio więc mam wątpliwości. Współczuję awarii, postaraj się dowiedzieć o niej jak najwięcej o oby jak najmniej wyniosła naprawa, no i oczywiście daj znać co i jak (albo wątek z elektrody.pl)