Wymień filtr, przeczyść regulator. Jeśli nie pomoże to podepnij się lapem bo tak to będzie wróżenie z fusów. To tankowanie to pewnie czysty przypadek.
Wymień filtr, przeczyść regulator. Jeśli nie pomoże to podepnij się lapem bo tak to będzie wróżenie z fusów. To tankowanie to pewnie czysty przypadek.
hmm tak czytam wypowiedz makela - i u mnie podobnie tylko, że auto nie gaśnie.Regulator czyściłem, ponieważ od pewnego czasu miałem następujący objaw. Rano po odpaleniu i przejechaniu ok. 1km, pojawiał się błąd Motor Control System Failure i auto gasło. Musiałem odczekać ok. 30 sekund i odpalało bez problemu. Potem do końca dnia spokój, dopóki nie zostawiłem auta na długi czas(po nocy).
147 powodów do zadowolenia
miałem podobny problem z czujnikiem paliwa, na razie jest ok i czekam co się stanie - autko przegoniłem troszkę na dużych obrotach i jest spoko. W wolnym czaie obejrzę wężyki powrotne - no pora zająć się filtrem paliwa - po zimie czas wreszcie na wymianę.
I u mnie jednak to był regulator - trzeba wyjąc przeczyścić i wsadzić z powrotem. Problem zniknął. Gdyby jednak u ciebie dalej nie pomogło - to poczytaj na forum "zrób to sam" jak się uszczelnia całą pompę CR. Warto "pożyczyć" od kogoś sprawny czujnik ciśnienia, gdyby jednak dalej problemy się pojawiały.