Ja właśnie skończyłem remontować zawieszenie w 156 bo też mi stukało wyniosło mnie to prawie 700zł wymienione są wahacze górne,łączniki stabilizatora,końcówki drążków kierowniczych no i najważniejsze bo to stukało na bardziej gumy drążka stabilizatora teraz jest już cisza.
-To że wskazówka od benzyny ci opodał to raczej nic strasznego z opserwacji mojego wskaźnika wiem że wystarczy nie równo stanąć chodź trochę i wskazówka robi co chce;D nawet w czasie jazdy po nierównościach wzniesieniach itp one po prostu tak mają żyją własnym życiem i dam ci taką rade abyś nie jeździł za długo na rezerwie bo możesz mieś naprawdę mało paliwa wskaźnik przekłamie i szlak trafi wiadomą część.
-Wskaźnik temp też może przekłamywać...temperatura mogła ci spaść ponieważ otworzył się termostat i tyle.
-jeszcze co do zawieszenia nie patrz na papierki,jedz na stację diagnostyczną i niech ci sprawdzą co ci stuka żeby w razie czego nie wymieniać na ślepo...mnie za taką usługę wzięli 20zł a przynajmniej wiedziałem co jest grane.
-wnioski...nigdy nie kupisz używanego auta w stanie idealnym zawsze jest coś do zrobienia...a to czy trafiłeś na bubel to zależy bardziej od tego jak o auto dbał poprzedni właściciel.Wymienisz to co trzeba i będziesz się cieszył jazdą...jeśli nie masz za dużo kasy zrób najpierw najpotrzebniejsze rzeczy(zawieszenie) bo tu wchodzi w grę bezpieczeństwo a zderzak i halogeny zostaw sobie na później.Mam nadzieje że choć trochę Ci pomogłem.