Tak są takie plany, ale zobaczymy jak to będzie.
Tak są takie plany, ale zobaczymy jak to będzie.
oooo to zmienia postać rzeczy. jestem bardzo ciekaw co z tego wyjdzie pisz o postępach proszę![]()
Było Skromne 156 1.8 TS 144 km i mniej skromne 156SW 2,5 V6 i były powody do mruczenia
Jest klekot 159 SW 1.9 JTD i 136 km i nie ma powodów do mruczenia
ALFA-i każdy dzień jest inny
Masz tą 144-ke ? Bo jak tak to już wyżyłowany i same kute tłoki nie dadzą rady, korbowody też polecą, sporo pracy będzie, z wałkami też - ciężko dostać z inną krzywizną.
Ale sobie budę do podkręcania skombinowałeś - lubisz igrać z ogniem.
Ale jak tylko kompresor montujesz - to nie wiem czy jest warte zachodu.
Ale ja nie chcę montować kompresora tylko turbo.
Ciekawy projekt i nam nic do tego, co najwyżej możemy Ci poradzić. Żeby wiedzieć coś więcej na ten temat napisz do kolegi Robak#21 on miał 156 1.6 Turbo, zrobione chyba na 160, czy 180KM, odpowie Ci co i jak.
Fajna sprawa mieć Alfę 156 1.8 Turbo, jednak koszty chyba nie będą małe...
Ja prędzej skłaniałbym się do zmiany Alfy na 156 V6, czy nawet GTA i taka zamiana prawdopodobnie partycypowała by w kosztach jakie trzeba ponieść by tuning związany z montażem turbo do T.S.'a przeprowadzić w miarę profesjonalnie.
Pozdrawiam.
- Rafał
Tak wiadomo, że koszty są duże. Wszysty na różnych forach piszą o kosztach związanych z robieniem turba za tak ok 12 tys. na nowych częściach a nikt nie pisze o używkach np. IC , dolot, wydech it. Podam przykła. Znajomy ząłożył do swojej Hondy kompresor w znanej firmie na częściach używanych i wysło mu tak ok 6 tys. Ma już to 2 lata i śmiga.
jasne że tak można nie mówię nie. wrzuć fotki jak tam grzebiesz nie powiem zaciekawiłeś mnie i nie tylko
Było Skromne 156 1.8 TS 144 km i mniej skromne 156SW 2,5 V6 i były powody do mruczenia
Jest klekot 159 SW 1.9 JTD i 136 km i nie ma powodów do mruczenia
ALFA-i każdy dzień jest inny