Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Temat: Na co zwrocic uwage rzeczoznawcy ?

Użytkownik Alfa i Omega Avatar rolek
    Mieszka w
    Wyszków
    Auto
    była 156 SW 2.4 JTD powered by cinsoft.pl

Domyślnie

Cytat Napisał peenbe Zobacz post
    Ale jesli maska i zderzak jest do wymiany to chyba dostane kase na zakup nowej maski i zderzaka a nie jakichs uzywek ?? A co za zderzakiem jest to nie wiem ,wlasnie blacharz mi powie ,dalej nie wiem czy moge probowac doprowadzic moja maske do stanu uzytkowania, czy zagiecie ewidentnie wyklucza jej naprawe ?
    Zagięcie nie wyklucza naprawy maski. Tak na odległość jest ciężko ocenić czy można robić maskę, ale z tego co piszesz to jest to takie uszkodzenie które można naprawić i nie malować całej maski tylko zrobić zaprawkę.

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

a może chodziło o technologię naprawy ?
    konkretnie napisz co masz na myśli pisząc "czy się robi "

palhon - robiłem nie tak dawno dwie szkody i nikt mi niw wmówi że dostanę jakiś % oszacowanej szkody
    skoro jest oszacowane to biorę 100% oszacowania

pierdoły i tyle
    Ostatnio edytowane przez bocian ; 27-02-2011 o 23:11

Użytkownik Romeo Avatar peenbe
    Mieszka w
    Glatz
    Auto
    AR 159 1.9 JTD M-Jet 16V 150KM & AR 156 1.9 JTD M-Jet 16V 140KM

Domyślnie

Chodzi mi o to czy jakiekolwiek zagiecie maski wykluczaja ja z podjecia jej naprawy czyli normalne blacharskie prace klepanie i zaprawka,czy nawet takie jak u mnie czyli bardzo małe takie ze golym okiem nie widac nawet ze zmienia sie kąt calej plaszczyzny ,sa tylko dwa male slady w okolicach tych pasow na masce i to wszystko ,czy konstrukja maski jest ze tak powiem jednorazowa i nienaprawialna...mysle ze u mnie bardzo lekko zostala potraktowana maska i mozna ja zrobic ,najlepiej podjade do blacharza i mi powie ,bo faktycznie nie bardzo mozecie mi pomoc skoro nie macie jej przed oczami ,ale jesli sa to bardzo male uszkodzenia to mozna ja chyba naprawic ,nie bedzie to mialo wplywu podczas dalszej jej eksploatacji...

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał palchon Zobacz post
    O tych % mówił mi lakiernik, na infolinii ubezpieczyciela oraz rzeczoznawca, wiec chyba coś w tym jest, lakiernik dodał skończyło się zarabianie na stłuczkach
    Bzdura.
    Sam jestem świeżo po likwidacji dwóch szkód (różne pojazdy, rożni ubezpieczyciele, różne formy wypłaty) i za każdym razem tyle na ile wyceniono szkodę, tyle wypłacano - czy to na konto, czy to przekazem pocztowym.
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Mieszka w
    Glatz
    Auto

Domyślnie

Panowie na ile wycenilibyscie maske, zderzak, halogen, pas przedni mocowanie i te szpilki do chlodnicy ,nie wiem czy to uchwyt czy wzmicnienia dlugie te pionowe...?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał peenbe Zobacz post
    Panowie na ile wycenilibyscie maske, zderzak, halogen, pas przedni mocowanie i te szpilki do chlodnicy ,nie wiem czy to uchwyt czy wzmicnienia dlugie te pionowe...?
    W ASO i na oryginalnych częściach z robocizną to podejrzewam, że około 9.000zł
    A z kalkulacji cenowej ubezpieczyciela pewnie wyjdzie nie więcej niż 3.000zł
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Użytkownik Alfa i Omega Avatar rolek
    Mieszka w
    Wyszków
    Auto
    była 156 SW 2.4 JTD powered by cinsoft.pl

Domyślnie

Nie naprawia się maski, jeśli została przegięta w pół, albo ma duże wgniecenia wtedy to nie ma sensu.
    Wycena podobnie jak kolega. Wszystko zależy od uszkodzeń maskę zamiast do wymiany dadzą do naprawy, pas przedni może być do wymiany albo do naprawy (naciągnięcia).

Użytkownik Maniak resoraków Avatar SEBEK
    Mieszka w
    EŁK
    Auto
    Black 159 1.9 JTDm 150 KM 2007 r.

Domyślnie

Ta... ja miałem do wymiant lampe, halogen, zderzak, pas przedni, atrapy przednie przy lampie i zderzaku, nadkole i prawy boczeka i w środku to tylko sygnał dzwiękowy. Tak, że maska była nie ruszona. Od początku wybierałem naprawe bezgotuwkową bo zależało mi, żeby bło dobrze a nie oszczędnie. PZU wyceniło na 4.200 z czego czesc na zamiennikach ale interweniowałem w tej sparwie i ASO też, wszystko jest na oryginałach i koszt w jakim zamkneło się ASO to 12.000.

Mieszka w
    Glatz
    Auto

Domyślnie

SEBEK a czy pas przedn i wymieniales na nowy czy wyciagali Ci ? Chyba ze miales bardzo uszkodzony to tylko wymiana ,bo moj nie jest az tak zniszczony tylko sie lekko cofnal ,a i jeszcze jedno ,jesli rzeczoznawca wyceni mi szkode na powiedzmy 3.000 to czy moge w tedy zaprotestowac i zarzadac bezgotowkowego rozliczenia ,mysle ze dobrze bedzie wiedzial ze wtedy wyjdzie duzo ,duzo wiecej bo w ASO bede robil na pewno...i straca duzo wiecej mysle ze to dobry "straszak" na nich ,chyba ze maja to zupelnie gdzies i im to wisi...

Użytkownik Alfa i Omega Avatar veet
    Mieszka w
    PCT/PO/SCZ/SZ/RSA
    Auto
    Brera 2.4

Domyślnie

Cytat Napisał tomek_murawski Zobacz post
    Niekoniecznie nowych (oryginałów) ewentualnie zamienników...
    Tu się kolego niestety mylisz... Nie zamiennik, nie nówka ale używka tak jak w przypadku mojego silnika... już na starcie przy oględzinach rzeczoznawca stwierdził, że najprawdopodobniej nie będzie opłacało mi się remontować głowicy etc tylko kupić silnik używany... czytaj UŻYWANY co mnie też zdziwiło. W dodatku warta nie zapewniła mi samochodu zastępczego mimo, że mój samochód nie jest uziemiony w warsztacie, winę rzeczoznawca stwierdził bez zwględnie warsztatu, który wymieniał mi rozrząd...
    To jest tak: Rzeczoznawca robi kosztorys, ty oczywiście dostajesz go od likwidatora szkody i albo się z nim zgadzasz albo piszesz odwołanie... jeśli nie zapewnią Ci kwoty wystarczającej na naprawy bierzesz swojego rzeczoznawce, robi kosztorys i idziesz do sądu cywilnego...

Pamiętajmy jednak, że firmy ubezpieczające nie chętnie wypłacają pieniądze należne nam za szkode... biorą często ceny rynkowe, i nie średnie ale te najniższe a każdy dobrze wie, że na taniźnie to się daleko nie ujedzie...