można spóbować odkręcić zamek klapy ten co jest w środku, trzyma sie tylko na dwóch śrubach na klucz 10, przykrywa go plastikowa obiudowa zamka, tylko nie wiem czy jest nich dojście jak klapa jest zamknięta i czy dosięgniesz przez podłokietnik.
można spóbować odkręcić zamek klapy ten co jest w środku, trzyma sie tylko na dwóch śrubach na klucz 10, przykrywa go plastikowa obiudowa zamka, tylko nie wiem czy jest nich dojście jak klapa jest zamknięta i czy dosięgniesz przez podłokietnik.
Wstaw auto w ciepłe miejsce, aby rozmarzło, sprawdz bezpieczniki, ewentualnie sprawdz co się dzieje w klapie może zaniemógł któryś z przewodów od zamka.
wracam do tematu...
Czy ktoś mógłby zrobić zdjęcia w jakim położeniu jest zamknięty zamek a w jakim otwarty i wrzucić tutaj fotki(albo krótki filmik komórką)? Fajnie jakby jeszcze ktoś napisał jak się ściąga ta plastikową osłonę zamka. Przez podłokietnik naprawdę guzik widać :/
Mam zamiar sięgnąć prętem do zamka i próbować go otworzyć, ale musze wiedzieć co pchać żeby nie uszkodzić zamka.
Z góry dzięki...
ponawiam prośbę
up...
ja nie mam na zamku osłony i jak ja zdjać to nie wiem , tam sa dwa otwory ,jesli sa do mocowania oslony to wyglada ,ze ona jest tylko wcisnieta ,spróbuj ja podwazyc z boku , jak ja zdejmiesz to reszta jest widoczna,nad sprezynka jest dzwigienka musisz ja przesunac w prawo jak bedziesz w aucie i zamek pusci, metrowy pret fi6 wystaczy, sam zamek przykrecony jest na dwie 6 sruby
Ostatnio edytowane przez Cubus00 ; 07-04-2011 o 12:34
wielkie dzięki Cubus za zainteresowanie moją "usterką" i poświęcenie swojego czasu![]()
wiem że kolegę to ostatnio spotkało, ale on raczej nie dba o swoją belle... nie uwierzycie co zrobił, wywalił dziurę w tylnej klapie, a następnie podważył zamek, bo kluczyk nie działał, linka też nie, a śruby były zardzewiałe. Może to niczego nie wnosi do Twojego problemu, ale to taka ciekawostka, co potrafią zrobić ludzie, jak są zdesperowani![]()