Nie wiadomo jakie paliwo byś zatankował, ale nie pod korek - zamarznie niestety![]()
Nie wiadomo jakie paliwo byś zatankował, ale nie pod korek - zamarznie niestety![]()
Pewnie masz racje. W zbiorniku jak miałem ten problem to paliwa było ok. 3/5 i powstał lód. Jestem tylko ciekaw czy zapchanie dopływu paliwa w ten sposób i kręcenie silnika było prazyczyną uszkodzenia czujnika położenia wału?
Położenia wału? Mogło mieć w sumie, ale czy na pewno to nie jestem w stanie Ci odpowiedzieć...
http://www.swistak.pl/a4344225,DEPRE...EL-1l-HIT-.htm Używam tego nie tylko w zimie,bo ogólnie utrzymuje układ wtryskowy w dobrej kondycji.Koszt na 500litrów paliwa to około 20zł.Nie warto oszczędzać i mieć różnorakie problemy z odpalaniem czy też z nadmiernym dymieniem.Używam tego od dwóch lat i mogę polecić jego stosowanie gdyż nie mam problemów z odpalaniem jak i usterek układu paliwowego.Wcześniej używałem jakiegoś polskiego produktu ale gdy zostawiłem butelkę w bagażniku przy -15 zrobiła się galareta to przeszedłem na wspomniany produkt.Trzeba szukać w sklepach motoryzacyjnych,hurtowniach olejów,stacjach benzynowych.Występuje w opakowaniach 0,5 i 1,0 litr.
Bez przesady, ale po kilku km przejechanych wtyski nie padają... Może najpierw warto by było zapoznać się z tematem co oznacza KONTROLKA SKRZYNKI!!! A może po drugie wato sprawdziczujnik wałka rozrządu/położenia wału. A co do paliwa, to oczywiście możliwe, że zamarzło, ale nie sądzę, że akurat po tym paliwie... Ile wogóle go zatankowałeś? A może najzwyklej w świecie padłą pompka paliwa. Jednak wracam do pukntu wyjścia-KONTROLKA...
Ostatnio edytowane przez tomek_murawski ; 26-02-2011 o 18:24
Mój błąd to jest kontrolka "check engine"... Nie miałem czasu tego sprawdzić dokładniej bo musiałem wyjechać na 2 dni. A oleju zalałem około 20l.
Ostatnio edytowane przez 6Pablo9 ; 27-02-2011 o 16:47
Sprawa rozwiązana, uszkodzony był czujnik położenia wału.