Jak zdemontujesz filtr to będziesz widział klapkę. Silniczek jest widoczny dopiero po zdjęciu schowka pasażera. Najpierw sprawdź filtr i zobaczysz czy klapka prawidłowo pracuje.
Jak zdemontujesz filtr to będziesz widział klapkę. Silniczek jest widoczny dopiero po zdjęciu schowka pasażera. Najpierw sprawdź filtr i zobaczysz czy klapka prawidłowo pracuje.
Ludzie czy to ciezko zrozumiec
dioda sie swieci a mam obieg otwarty dioda sie nie swieci a mam obieg zamkniety czy to naprawde tak ciezko zrozumiec pomijam fakt zapraowanych szyb bo to jest nie istotne !!
Do kogo te pretensje?! Najpierw nie podajesz jakie masz auto (teraz już się to pojawiło w profilu), potem piszesz tak, że wiele osób nie rozumie o co w ogóle chodzi a potem, jak już Ci każdy łopatologicznie wyłożył, jak ma być prawidłowo i co może być przyczyną to się rzucasz... Skoro wiesz lepiej to po co cała masa pytań?!
O zaparowanych szybach pisałeś w prawie każdym poście więc też pewnie to sobie ktoś uroił?
Ostatnio edytowane przez Belfer ; 01-03-2011 o 00:47
to co piszesz jest trochę niedorzeczne (chyba że sam coś grzebałeś przy kablach) dlatego najpierw musimy ustalić czy to prawda
skoro tak naprawdę nie wiesz, to najpierw jak sugeruje kolega wymień filtr bo może ci się zdaje, a potem znajdź klapkę i sprawdź czy faktycznie zamyka obieg wewnętrzny jak się włączy przycisk recyrkulacji
filtr jest ok a klapka dziala tylko ze odwrotnie czyli po przycisnieciu przyciuski i zapaleniu sie diody zamias zamknac obieg to otwiera i pobiera z zewnatrz powietrze po wylaczeniu czyli zgasnieciu diody na przycisku klapka zamyka obieg i wtedy jest obieg zamkniety.
Łukasz od od zawsze tak było jak masz ta 156? Może jakiś Pan Czesio przed Tobą maczał łapki w tym aucie i namodził z zasilaniem silniczka od klapy obiegu?
10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia
Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu
Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts
tak tylko to sie stalo tydzien temu samo od siebie
I problem rozwiązał się samwczoraj zapaliłem samochód chciałem żeby odparowały szyby dałem na max i sie nie włączyła klima ani nawiew myślę padł całkiem sterownik dałem na nawiew szyby i 4 predkość dmucha zaczęły po kolei się załanczać klima recyrkulacja nawiewu i ogrzewanie szyby, następnie wyłączyło sie wszystko
i włączyło ponownie! teraz jest wszystko wporządku
działa jak należy ale gdzie był problem ?
Na wstępie przyznaję sam sobie nagrodę Złotego Szpadla za Odkopanie tematu
Po drugie, co by nie zaśmiecać forum podpinam się pod temat. Problem wygląda tak: parują szyby - przyczyna zlokalizowana: zamknięta klapa obiegu wewnętrznego cały czas na obieg wewnętrzny, zero reakcji na przycisk obiegu wewnętrznego. Restart klimatyzacji nic nie daje. Jedyna metoda to jak klapa już nie reaguje na przycisk to odkręcenie schowka i popchnięcie dźwigni siłownika klapy albo demontaż podszybia i popchnięcie klapy poprzez otwór filtra kabinowego - obydwie metody upierdliwe i absorbujące czas;/. Co najśmieszniejsze, jak już klapa się otworzy na obieg zewnętrzny, po wciśnięciu przycisku obiegu wewnętrznego klapa nie drgnie, po wyłączeniu obiegu wewnętrznego klapa się zamyka i przez jakiś czas działa na odwrót, czyli przycisk obiegu aktywowany - klapa otwarta, przycisk zdeaktywowany - klapa się zamyka na obieg wewnętrzny. Miałem zamiar wymienić siłownik klapy, albo poprawić wtyczkę, ale dojście tam jest tragiczne, chyba bez demontażu deski rozdzielczej nie da się jego wymienić ;/