Wszystkie te blue jak dla mnie dają ciemniejsze światło(w porównaniu do vision plus jakie mam u siebie). Z daleka efekt może i fajny, ale światło ciemniejsze jednak.
Wszystkie te blue jak dla mnie dają ciemniejsze światło(w porównaniu do vision plus jakie mam u siebie). Z daleka efekt może i fajny, ale światło ciemniejsze jednak.
"Nie boje się kogoś kto trenował 10000 kopnięć, boje się tego kto 10000 razy trenował jedno kopnięcie..." - Bruce Lee
i co , zamontowałeś te osramy ?
Ja używam żarówek OSRAM. Żona pracuje w firmie importującej produkty OSRAM, więc nawet się specjalnie nie zastanawiam na wyrobami konkurencji bo u żony mam najtaniej
Zawsze używam takiej konfiguracji:
- mijania: Cool Blue
- długie: Night Breaker
- przeciwmgielne: Cool Blue
- pozycyjne: Cool Blue
Trzeba pamiętać o tym, że te żarówki mają krótszą żywotność w stosunku do standardowych (Night Breaker nawet o 50%) stąd też moja decyzja o takiej anie innej konfiguracji. Ale jeśli mam mówić o efekcie (barwa światła i widoczność) to jestem zadowolony.
Pozdrawiam
bikermarek
Alfa Romeo 155 1,8 Twin Spark 16V 1997: 13.05.2007 - 02.07.2011
Fiat Seicento 1,1 SPI 1999: 24.02.2012 - 09.03.2013
Alfa Romeo 155 2,0 Twin Spark 16V 1995: 31.07.2011 - ?
W testach przewaznie osram przoduje nad philipsem
Ja uzywam night breaker i moge polecic Według mnie sa naprawdę białe
Żarowki typu blue ze wzgledu na napylone filtry daja tyle samo swiatla co standardowe tylko o innym odcieniu
Zamówiłem dzisiaj Osram Night Breaker Plus H7, obecnie mam standardowe żarówki.
http://allegro.pl/h7-osram-night-bre...750824519.html
Osram Night Breaker Plus mam już parę miesięcy i polecam![]()
Ja mam w długich i halogenach Osram Cool Blue UV H1 - świecą bardziej na niebiesko od Phillips'ów i są o wiele tańsze. Na razie nie narzekam.
Jeżeli do świateł mijania, to polecam Phillips Night Guide - rewelacja. Jeździłem na nich w Stilo. Na mokrej drodze oświetlają za...biście, dają trójbarwne światło, znaki widać z daleka (odbijają się jak w światłach ksenonowych)
Ponieważ testowałem już w mojej 147 wiele żarówek Xenon-look pozwolę sobie nieśmiale polecić kolegem inny produkt niż podane dwa w temacie
Z mojej strony historia żarówek była taka:
- Hid Xenon ale po dwóch miesiącach zdjąłem bo męczyła mnie nielegalność tego sprzętu..
- Po Hidach poszły Philipsy Blue Vision które z xenonami nie mają absolutnie nic wspólnego jak dla mnie.. zwykłe żółte światło i do tego u mnie dość szybko się przepalały więc kicha przy tej cenie..
- Potem był Osram Cool Blue którym również do Xenonów było daleko.. i z niewiadomej mi przyczyny padła jedna po 4 miesiącach ;/ co mnie wkurzyło
I na koniec eksperymentów znalazłem to!Narva Range Power White H7.. i muszę szczerze powiedzieć że Xenonem to nie jest oczywiście ale z tych wszystkich drogich marek te robią w 147 najlepsze wrażenie bo w kloszu wreszcie nie jest żółto a biało.. Także dla mnie to jest zwycięzca do mijania.. Snop światła porównywalny z Bluevision więc mocny i daleko świecący..
Szczerze polecam chociaż sprawdzićmożna sie bardzo miło zaskoczyć
Link przykładowy do znalezionych na allegro:
http://allegro.pl/rewelacyjne-zarowk...730775986.html
Odbiegając od tematu pozwole sobie wtrącic iż kiedys wyczytałem że swiatła innej barwy niż żółte (cos w ten deseń) w nocy szybciej meczą wzrok przy dłuższych trasach.![]()
Parę tygodni temu w "MOTORZE" był test żarówek. Dziwne, najlepiej wypadły UNITEC, czyli jedne z najtańszych. Philipsy i Osramy zostały w tyle.