Zgadzam się z wypowiedzią wojtekml gdyż ja miałem ten sam problem po wymianie zamka oświetlenie działakoszt w warszawskim serwisie alfy to prawie 400zł
![]()
Witam, mam podobny problem ale nie wierze żeby to była sprawa tego mikro-switcha bo przecież lampka ma przełącznik i można ją włączyć i wyłączyć przełącznikiem(kloszem). U mnie jest o tyle śmiesznie że napięcie na instalacji jest i nie mam nigdzie przerw. A bezpieczników już nie ruszam bo jak ostatnio zacząłem w skrzynce grzebać to mi przez tydzień kontrolka poduszki nie chciała zgarnąć![]()
Czym się problem objawia? Światło nie świeci, czy pojawia Ci się info na komputerze o otwartym bagażniku?
Ma podobny problem. Początkowo światło włączało się od czasu do czasu, potem już całkowicie odmówiło współpracy (sama żarówka nieprzepalona). Żadnych komunikatów na komputerze, brak błędów, wszystko działa... poza oświetleniem bagażnika.
DZM, u Ciebie to najprawdopodobniej będzie jednak czujnik w zatrzasku klapy. Możesz spróbować wykręcić zatrzask i go przeczyścić ale wątpię osobiście aby pomogło. Najlepiej kup cały zatrzask na alledrogo.
No i sprawdziłem, u mnie problem jest w tym czujniku w zamku. Zmostkowałem dwa kabelki i wszystko działało, komputer pokazywał że klapa bagażnika jest otwarta, lampka działała. Nie rozumiem tylko jednej rzeczy tzn. jak to jest że po rozłączeniu tych kabelków i wróceniu ich do dawnego podłączenia światełko się nie zapala a komputer pokazuje prawidłowo kiedy jest otwarta klapa a kiedy nie....
Ma ktoś jakiś pomysł???![]()
To jest właśnie błąd czujnika - u mnie było na odwrót - światełko się zapalało ale komputer pokazywał, że klapa jest ciągle otwarta.