Moze overboost pada powolimialem podobny przypadek na początku łapał czasami muła i uczucie mialem jakby turbo nie chodzilo. Po ok 2 tyg zaczął pokazywac sie bład przy ostrym przyspieszaniu i po przekroczeniu 120 km/h.
Moze overboost pada powolimialem podobny przypadek na początku łapał czasami muła i uczucie mialem jakby turbo nie chodzilo. Po ok 2 tyg zaczął pokazywac sie bład przy ostrym przyspieszaniu i po przekroczeniu 120 km/h.
Witajcie.
Otóż sprawa z przymulaniem belli ustąpiła tymczasowo, wczoraj jadąc do pracy i dziś wracając nie zauważyłem lagów z przyspieszaniem co jest dla mnie conajmniej dziwne. Być może faktycznie EGR mam strasznie zasyfiony co powodowało jego zawieszanie dla tego dziś będę go czyścił. Z overboostem zrobię to samo. Jeśli problemy bedą nadal występowały napiszę o tym. Na razie dzięki za uwagi. Pozdrawiam
Witajcie ponownie.
Sprawa się wyjaśniłapo wyczyszczeniu overboosta i egr-u autko nie jedzie wogóle do 2800 obr/min, potem ciągnie na maxa. Zrobiłem test drogowy od 1000 obr - 4500 obr i wyszedł niezły wynik.
Wstawiam wykres oraz link do .csv dla zainteresowanych:
http://serwer000.no-ip.org/wojtek/wykres
Ostatnio edytowane przez wojtekml ; 15-03-2011 o 16:54
Edit: Po informacji od Cinka o zaślepieniu EGR-u "od dołu" zrobiłem jak doradzał i bella ożyła. Jednak teraz pojawiają się rozmaite błędy dotyczące powietrza i sterowania egr-em więc raczej nie obejdzie się bez wycinki programowej tego badziewia.
Diagnoza jest jedna: uszkodzony EGR- na początku jakoś jechała bo zacinał się a teraz już pozostawał uchylony więc ciągnęła dopiero od 2800 obr.
Pozdrawiam
Mialem podobny problem ,bella nie chciala jechac ,spod swiatel nie moglem ruszuc czasami ,nie bylo reakcji na gaz ,wyczyscilem EGR ,ale tez wszystko co za nim czyli przepustnice i kolektor ,a raczej jego kanaliki jesli tego nie robiles to koniecznie zrob bo jest tam strasznie duzo syfu ,czyszczenie samego EGR-u nie pomoze...
Spokojnie EGRa czyszczę już po raz drugi (i ostatni) i od samego początku czyszczę wszystko łącznie z rozebraniem przepustnicy i dalszej części kanałów powietrznych. Teraz również wyczyściłem wszystko tylko po tym zabiegu zawór całkiem zdechł... Na Fes-ie pokazuje że zawór jest całkiem zamknięty. Rozebrałem wszystko i podpiąłem kable do elektromagnesu, uruchomiłem test EGRu i zadziałał w ten sposób że wysunął trzpień troszkę i tak pozostał. Trzeba było wciskać spowrotem ręką żeby wskoczył w pozycję zerową. To daje do zrozumienia że po uruchomieniu autka otwierana była przegroda do wydechu i tak pozostawała więc całe doładowanie uciekało w niebo.
Po zaślepieniu jeździ elegancko, śmiem twierdzić że nawet lepiej ciągnie z dołu, ale pokazuje mi błędy więc na pewno chcę go wyciąć z programu i zapomnieć że coś takiego istniało.
Pozdrawiam
Dziś EGR usunięty z softu (dzięki Cinek) oraz całkowicie zaślepiony z obydwu stron. Autko jeździ lepiej od dołu.
Pozdrawiam i dzięki wszystkim za pomoc.
Ostatnio edytowane przez wojtekml ; 16-03-2011 o 17:48