A miałes wyjete wtryski? Patrzyłes jak wyglądają? Gdzie wpinałes manometr? Faktycznie, szybko za szybko to cisnienie u ciebie spada. Ten zawór jak ktos mi kiedys pisał powinien byc na pompie w baku.
A miałes wyjete wtryski? Patrzyłes jak wyglądają? Gdzie wpinałes manometr? Faktycznie, szybko za szybko to cisnienie u ciebie spada. Ten zawór jak ktos mi kiedys pisał powinien byc na pompie w baku.
wyciągałem listwe, wtryski pryskają równo tak na oko, żaden nie leje, ciśnienie mierzone na listwie, na dokładniejszym manometrze wyszło 3,5 bara ale też spada szybko
wyciągłem też pompe no się okazało że ktoś już tam czarował, były opaski na głównym wężyku, regulator ciśnienie da się wymienić
BOSCH 0 280 160 607
no i dwa nowe błędy dziwne bo lambda była jeszcze dwa dni temu ok wg. alfadiaga
P0170
Failed Component Code: Lambda Regulation
Fault Symptom: Above Maximum Limit
Warning Lamp Status: Warning Lamp not Illuminated
Fault Test State: Test complete for this Error or not applicable.
Fault Code Storage State: Error Not Present at time of request
Event Count: 77 count
Filter Count: 0 count
Environmental Condition One: Engine Speed: 2440 rpm
Environmental Condition Two: Filtered Load: 3850 uS
P0130
Failed Component Code: Lambda Sensor
Fault Symptom: Short Circuit Gnd
Warning Lamp Status: Warning Lamp not Illuminated
Fault Test State: Test complete for this Error or not applicable.
Fault Code Storage State: Error Not Present at time of request
Event Count: 62 count
Filter Count: 0 count
Ostatnio edytowane przez kiepas96 ; 25-03-2011 o 15:38
Ze sprawdzeniem wtrysków, to bardziej myslałem aby wyjąc listwe z nimi i ich nie wypinac, a wyjąc, podłożyc czyms, przekrecic kluczyk i patrzec, czy z któregos paliwo nie ucieka, ale żeby to zobaczyc to potrzebujesz troche czasu. Dlatego jak Ciebie tak szybko spada cisnienie to bedzie cieżko coś zobaczyc.
Taki zaworek mam gdzies w garażu, a nawet 2 sztuki do pompy w 1.6t.s. A mam ich tyle, bo 2 razy kupowałem pompe na alegro i dwa razy sie nadziałem (u jednego goscia, szkoda, że nie pamietam jego nicku), raz przysłał mi pompe co pompowała tyle co kot napłakał, a drugi raz koles sie ociągał z wysyłką i po moich licznych interwencjach przysłał, ale do SW i pompa nie pasowała, bo jest niższawkońcu zakupiłem nową Boscha
orginał i wszystko działa.
Na twoim miejscu sprawdził bym wpierw ta pompe (naprawił/wymienił), a później zaja sie tymi błedami, bo ecu w tym modelu mi tez pokazywało takie błedy jak własnie spadało cisnienie na wtryskach, a wszystko inne było ok. Ale niż do tego doszedłem to troche walczyłem z sondą i przepływka, która była dobra![]()
się okazało że na 25l gazu zrobiłem 125km spalanie bajka dodatkowo po przekręceniu kluczyka pompa gdy pompuje to trąbi przez kilka sekund
błędy skasowałem i nie wróciły, musze się bardziej temu przyjrzeć bo gazownicy się przy tej wtyczce wpinali z instalacją kompa, także pewnie coś spartolili
wczoraj trochę pojeździłem i na 5 razy 4 odpaliła na dotyk
błedy poznikały, wykresy te same, auto jeździ dobrze, czasem nie pali za pierwszym, dalej bez zmian
chyba postawie na ten regulator ciśnienia z pompy, jak myślicie bo wpadłem na coś taiego że ciśnienie paliwa spada i układ się zapowietrza dlatego ciężko czasem zapalić?
Jesli zrobisz taki myk, że przekrecasz raz kluczyk w stacyjce, czekasz aż pompa nabije cisnienia, wyłanczasz i jeszcze raz przekrecasz - to czy zapali lepiej, czy tak samo?
Pompa wymieniona 3,5bara trzyma ciśnienie, mam wrażenie że idzie lepiej na benzynie. Niestety odpalanie bez zmian.
wtryskiwacze nie leją, są czyściutkie
Coś mi się wydaje że jest za bogata mieszanka lpg i zostaje po zgaszeniu
---------- Post added at 21:06 ---------- Previous post was at 17:26 ----------
a poszłem do garażu chlapnąć piwko i se pomyślałem że może wtrysk gazu zalewa, odpaliłem auto na gazie po chwili zgasiłem, szklanka wężyk i jazda - no i wyszło że drugi puszcza
wtryski to medy oryginały przebieg 100 kkm
filmik
http://www.youtube.com/user/kiepas96.../0/alQXTBN_IFA