Ja osobiście wolę obejrzeć ładną felgę, niż ładny bieżnik(cokolwiek to znaczy).
Sam fotografuję samochody już od dawna, i nigdy nie fotografowałem bieżnika. Jest to podstawy błąd w fotografii motoryzacyjnej.
Ja osobiście wolę obejrzeć ładną felgę, niż ładny bieżnik(cokolwiek to znaczy).
Sam fotografuję samochody już od dawna, i nigdy nie fotografowałem bieżnika. Jest to podstawy błąd w fotografii motoryzacyjnej.
rutyna rutyna rutyna
a nie dopuszczasz czegos takiego jak artystyczna wizja, zakladajaca odstepstwo od reguly?Napisał BartekL
A jesli kolega sfotografuje wahacz, bo akurat go urzekl - to to tez bedzie blad? Ja oceniam zdjecie wg prostej zasady - podoba mi sie, lub nie. Nie patrze, czy wykonano je zgodnie z kanonem, czy tez wykonano je Canonem
Nie patrze, czy wylazlo ziarno, czy astygmat.... Albo cos mnie w nim urzeka, albo nie.
Nigdy nie słyszałem żeby ktoś zachwycał się bieżnikiem na oponie.
Wszystko zależy od tego, jaki ma się cel przy robieniu zdjęć. Ja mam zawsze na celu ukazanie auta w najładniejszy sposób. Nikt nikomu nie broni fotografowania wahacza czy też trójkąta ostrzegawczego. Jak zobaczę ładne zdjęcie tych elementów, to będę pod wrażeniem.
Właśnie- takie podejście -"musi być felga a nie opona" to trąci trochę rzemieśliczym podejściem do tematu fotografii. Zdjęcie ma wydobyć "to coś" a autor nie musi a nawet nie powinien kierować się sztywnymi zasadami.Napisał adasco
To tak jakby powiedzieć, że fotograf ustawiający twarz do paszportu ,koniecznie z widokiem lewego ucha robił lepsze fotografie aniżeli artysta, który nie jest ograniczany jakimiś zasadami...
Dobrze, pokażcie mi więc ładne zdjęcie na którym koła skręcone są w odwrotną stronę.
no... miś podoba np to:
![]()
uwazam je za ladne i juz. Wala mnie zasady.
Zasady są po to, żeby je łamać :>>> No chyba że jest się jakimś twardogłowcem, albo w młodości nosiło się za ciasne tenisówkiNapisał adasco
![]()
![]()
Pozdrawiam Pablo
To nie jest Libra Tylko ThesisNapisał tomiscorpio
NO jeśli ty uważasz że te zdjęcie jest ładne to tak musi być !!!!!!Napisał adasco
DD