Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Temat: Ile poduszek pod silnikiem-156 1.9JTD

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Grodzisk Mazowiecki
    Auto
    Laguna III 2.0T

Domyślnie

Cytat Napisał alfa romerka Zobacz post
    nie nic nie słychać żadnych stuków i zgrzytów tylko same szarpanie przy ruszaniu później płynie elegancko tez myslałem ze to dwumas ale mój ojciec ma toyote avensis i wymieniał koło dwumasowe to były wogóle inne objawy niż w mojej troche mnie to denerwuje bylem u mechanika podniósł mi i powiedział ze poduszka nie nadaje się do niczego ale nie jest to groźne tylko wkurzające alfe kupiłem 6 miesiecy temu i naprawde jestem z niej zadowolony tylko to nie daje mi spokoj jeden mechanik mowi ze moja nie ma dwumasa drugi mowi ze ma moim zdaniem nie ma poniewa dwumasowe koło są montowane w alfach od 2000 roku jA mam 99 więc są to silniki od fiata bravo 105 km a tam nie było ale mogę się mylić więc juz sam nie wiem
    Wszystkie alfy miały dwumasę, no chyba że ktoś wcześniej się już jej pozbył. A co do objawów to lepiej wymień tą poduszkę bo układ przeniesienia napędu strasznie dostaje w dupę przy takich wibracjach. Ja w swojej pierwszej Alfie przy identycznych objawach co u Ciebie wymieniałem koło dwumasowe i jak ręką odjął. Ale skoro poducha wywalona to zacznij od niej, na pewno będzie taniej

alfa romerka
    Gość

Domyślnie

o kurde to mnie pocieszyłeś heheh a ile cały koszt wymiany dwumasa wynosi oby nie a dodatkowe jakie były objawy w twojej jeszcze ???

Użytkownik Romeo Avatar Damian156JTD
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9JTDm 16V

Domyślnie

Koszt wymiany dwumasy bez sprzęgła to ok.1400zl dwumas plus wymiana

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Grodzisk Mazowiecki
    Auto
    Laguna III 2.0T

Domyślnie

Ja zaryzykowałem i kupiłem używaną dwumasę z kompletnym sprzęgłem (od Szwagrów) za 350 zł. Razem z wymianą i nowym olejem zamknąłem się w 600 zł.
    Alfa w naszych rękach przejeździła 3 lata, potem wujek Keyrola ją odkupił i jeździł do momentu dopóki jej nie rozbił (ok.2 lata) i nic się nie działo.
    Koło dwumasowe można sprawdzić więc kwestia uczciwości sprzedawcy. Jeśli nie chcesz ryzykować to możesz oddać koło do regeneracji, wyjdzie dużo taniej i to wcale nie znaczy że gorzej.

alfa romerka
    Gość

Domyślnie

jeszcze nie wiem czy u mnie to dwumas padł ale cenowo już się rozejrzałem cały komplet za 450 zł znalazłem w ciechanowie tam zawsze dzwonie bo maja najtańsze i bd dobre części oni zajmują sie tylko alfami mój szwagier cały czas z tamtąd zamawiał i mi poleca także jak coś to tam zamówie ale najpierw sprawdze czy to wgl dwumas. A 1400 zł to nowe sprzegło takze napewno odpada

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Grodzisk Mazowiecki
    Auto
    Laguna III 2.0T

Domyślnie

Szwagry to właśnie sprzedawcy części z Ciechanowa

alfa romerka
    Gość

Domyślnie

lipa bd jak poszedł dwumas mam nadzieje że nie musze spr dzieki za wszystkie podpowiedzi pozdr

alfa romerka
    Gość

Domyślnie

ja wymieniłem poduszkę tą dużą w oleju za 300 zł i dopiero zajrzałem głębiej w sprzęgło no i dwumas okazał się okey lecz tarcza sprzęgła była cienka prawie jakby jej nie było wymieniłem i jest super az mi sie nie chce jej sprzedawać bo w tym momencie jest na sprzedaż za 7400 zl http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-C28643708.html

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD

Domyślnie

Witam ja tez mam problem z poduchami w mojej Alfie podczas zapalania auto dostaje wstrząsów jaki i podczas ruszania ruszania czuć szarpanie,które to poduszki mogą być do wymiany