Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Temat: Porównanie dwóch instalacji

Administrator Quadrifoglio Verde Avatar Piotriix
    Mieszka w
    PL
    Auto
    Alfa psuje się w dniu zakupu i ten stan trwa aż do dnia sprzedaży.

Domyślnie

byc moze jest to 240 ale habet a nie koni. ja osobiscie nie wierze ze te reduktory daja rade obsluzyc 230 km w alfie ale to tylko moje odczucie .dokladniej mozna by cos powiedziec gdybys zrobil screeny z programu lpg w czasie jazdy wlasnie w tym momencie jak brak ci mocy.jezeli jest poprawna regulacja i odpowiedni reduktor ma miec takie same parametry jak na benzynie az do odcinki ty masz inaczej wiec cos jest zle zrobine .ja stawiam na reduktor
    Kto chce szuka sposobu,
    kto nie chce szuka powodu.
    155 V6 LPG-163 KM-była
    156 V6 LPG-190 KM-była
    147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
    166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
    Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest

Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest

slawek1082
    Gość

Domyślnie

Dzieki za odpowiedz i zainteresowanie. Bede musial sie przejechac do tego gazownika na regulacje i wtedy zobaczymy co on na to powie. Jak bede juz po wizycie to dam znac co i jak.
    Pozdrawiam.

Wbenek27
    Gość

Domyślnie

Witam, ja założyłem miesiąc temu do mojej 166 2,5 24V gaz sekwencyjny stag 300. Silnik pracuje super, pali mi około 12 litrów na 100km. Nieczuć różnicy między benzyną i gazem. Koszt instalacji to 3300 zł.

Piotr_Z
    Gość

Domyślnie

Cóż Panowie, jeżdżę na STAG'u 300 już od pół roku. Kosztował mnie 2100 zł ale to inna bajka. Otóż jeśli chodzi Ci o brak mocy przy wyższych obrotach winne tu są dysze doprowadzające gaz. Dokładnie chodzi o ich średnicę, z początku u siebie założyłem o mniejszej średnicy niż to jest wymagane i ten efekt występował już przy 4 tyś obr. W tej chwili mam rozwiercone na odpowiednią średnicę ( nie podaję wymiarów bo nie pamiętam) i efekt przesunął się na 5,5 tyś obrotów. Jak dla mnie wystarczy bo i tak ustawiłem, że przy 5,5 tyś ma się przełączać na benzynkę by w razie czego mieć pewność, że mi mocy nie zabraknie

Sprawdź średnice dysz.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar PawełQV
    Mieszka w
    Łódź-San Francisco
    Auto
    Alfa Romeo 164 QV '91

Domyślnie

Cytat Napisał Piotr_Z
    Jak dla mnie wystarczy bo i tak ustawiłem, że przy 5,5 tyś ma się przełączać na benzynkę by w razie czego mieć pewność, że mi mocy nie zabraknie
    Teraz to dołożyłeś do pieca no nie przesadzaj, przy 5,5 tyś dopiero zaczyna się jazda. Lepiej ustaw do 6,5 chyba, że drastycznie przestaje ci przyśpieszać a to już się mijasz z sensem samej sekwencji.
    pozdr.
    PawełQV
    AR 164'91 QV

Piotr_Z
    Gość

Domyślnie

Cóż mechaniorem nie jestem i u mnie przy sekwencji w okolicach 5,5 tys jest wielka dziura w mocy poprostu dalej już nie ciągnie, a skoro ja i tak żadnko bywam w tych rejonach obrotowych silnika nie przeszkadza mi to wcale Ustawiłem sobie, że przy 5 tys przełączam się na benzynkę i przy 5 tys jakby mi sie turbo załaczało a zdziwienie ludzi jeszcze większe gdy nagle ruuura i mnie nie ma.