A mnie się marzy alcantara.
A mnie się marzy alcantara.
a trzeba cos przerabiac czy normalnie pasuja??
zrobienie całej tapicerki z boczkami w skórze to koszt około 2000-2500.
Fajnie też wygląda "pół-skóra" i odpada problem "termiczny" czyli ciepło latem i lodowato zimą... koszt też niższy.
Eko-skóra jest najtańsza, ale i trwałość jest mniejsza... no i to... EKO :-)
Ja u siebie zakładam pół-skórę.
Kiedyś pytałem takiego kolesia (jezdzi Ford'em i ma u siebie to zrobione) ile kosztuje obszycie foteli, tapicerki na drzwiach oraz obszycie kierownicy EKO-skórą. Wyniosło go to 1500, pomimo ze EKO (nie wiem co prawda jak z trwaloscia) ale czarno-białe obszycia naprawdę ładnie wyglądały.
a ja jestem umówiony w lutym na zakładanie skórkiwięc jak już siedzenia będą gotowe to na pewno wrzuce foty i podziele sie spostrzeżeniami.
Tylko zastanawiam sie nad jednym, czy nie włożyć w siedzenia mat grzewczych takich co można kupić na allegro, jak myślicie sprawdziło by się takie rozwiązanie?
Życie z pasją!
145 1.9 TD
147 1.9 JTD 16V
Lancia Delta III 1.6 JTDM
A ja mam pytanie z beczki obok, obszywał ktoś może kierownice skórą ???
U siebie planuje to zrobić choć nie wiem czy taki zabieg jest możliwy ponieważ moja kierownica wcześniej nie była niczym obszyta.
W planach mam także jakieś fajne mieszki hamulca ręcznego i drążka zmiany biegów wraz z gałką.
Może ma ktoś jakieś propozycje gdzie moge takie coś fajnie w miare umiarkowanej cenie zrobić ???
Z góry dzieki.
http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
USŁUGI AUTOLAWETĄ- POMOC DROGOWA
Trzeba przełożyć szyny, żeby to zrobić musisz ściągnąć tapicerkę z siedzeń (nie oparć) rozwiercić 2 nity a potem żostają 4 śruby - tyle całej zabawyNapisał Jeson
![]()
nie wiem czy na tym forum czy gdzie indziej ale ktos juz kiedys pisal ze obszyl kierownice...Napisał QBA
o ile pamietam koszt okolo 150 200zl :wink:
ja mam u siebie taka galke KLIK
jest troche zniszczona... chcialem kupic nowa ale cena mnie troche hamuje![]()
Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva
No rzeczywiście cena powana na kolana :| kawałek kulki a taka cena :|Napisał gonzo
A jak masz dopasowany mieszek do tej gałki możesz podrzucic jakieś foto?
http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
USŁUGI AUTOLAWETĄ- POMOC DROGOWA
posiadam wersje edizione sportiva i w srodku jest tak jak w serii 500 :mrgreen: czarna skora obszyta czerwona nicia :wink:Napisał QBA
Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva