Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Temat: Problem : amortyzatory to czy sprężyny?

Użytkownik Pirat drogowy Avatar DaniioDTB
    Mieszka w
    WZY
    Auto
    33 boxer dell'orto carbs

Domyślnie

Też chciałem by to były sprężyny, ale prawdopodobnie padł amorek. Po dzisiejszej obserwacji zawieszenia zauważyłem ciemne plamy pod dolnym mocowaniem sprężyny, prawdopodobnie to olej z amortyzatora. Mam jeszcze jedno pytanie czy to normalne jak padnięty jest np. prawy amortyzator to np. w koleinach ściąga na lewo na mocniejszą stronę, czy jak dynamiczne włączam się do ruchu to również ściąga mnie na lewą stronę?

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Scuderia
    Mieszka w
    Mrozy
    Auto
    Alfa Romeo 33 1.7 8v 1991r, Alfa Romeo 164 3.0 V6 24v Q4 1994r

Domyślnie

U mnie jak padł kiedyś amortyzator to wyraźnie bujało budą. I nie trzeba było nawet kołysać autem, nawet przy zatrzymywaniu się auto jakieś 2-3 razy zabujało przód-tył. Jeśli nie jesteś pewny to jak już tu pisali, najlepiej wybrać się na stacje kontroli pojazdów.
    Alfa Romeo to rodzaj choroby, entuzjazm do czegoś co w podstawowej funkcji jest tylko środkiem transportu, to sposób na życie, szczególny rodzaj percepcji pojazdu wyposażonego w silnik

Użytkownik Pirat drogowy Avatar DaniioDTB
    Mieszka w
    WZY
    Auto
    33 boxer dell'orto carbs

Domyślnie

Zgadza się, podróż na stacje diagnostyczną jak najbardziej wskazana to może coś wyjaśni, ale czy czerwone obniżające sprężyny Jamexa nie będą miały wpływu na wyniki takiego testu?

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    ES
    Auto
    33 SW

Domyślnie

Cytat Napisał DaniioDTB Zobacz post
    Zgadza się, podróż na stacje diagnostyczną jak najbardziej wskazana to może coś wyjaśni, ale czy czerwone obniżające sprężyny Jamexa nie będą miały wpływu na wyniki takiego testu?
    Raczej bedą, podobnie jak stan reszby zawieszenia. Mnie się wydaje, że taki test da w sumie tyle co obserwacja ile razy bujnie się buda po naciśnięciu no ale jesli np. zrobią Ci za darmo to czemu nie?
    Z drugiej strony ja kiedyś przyjechałem na przegląd z wylanym amorkiem z tyłu i mówię diagnoście, żeby nie sprawdzał bo nie ma sensu ale ten się uparł i jednak wjechał na test. Wyszło mu 60% i mi mówi że jest ok - a się zastanawiam czy on tak specjalnie mi wciska.. ale dopiero jak wjechał na rolki, koła wpadły a budą po tej stronie zakołysało to otworzył oczy i powiedział żebym jednak ten amorek jak najszybciej wymienił