I jak problem zostal rozwiazany?
I jak problem zostal rozwiazany?
Na początek bardzo przepraszam, że nie doczytałem wszystkich postów do końca, ale nie zwróciłem uwagi, że jest druga strona ;-). Powiedz TY mi kolego, gdzie i jaki błąd Ci wywala komputer, skoro po pierwsze nie możesz się połączyć z FESem, a po drugie, to w opisie masz napisane CHIP coś tam, coś tam, więc może tu warto poczytać. Też kiedyś miałem taki ustrojstwo... i wywaliłem!
jak nie da rady połączyć się z fejsem to prosta mechanika sie kłania; egr do czyszczenia badź zaslepienia tu bym zaczał nastepnie doloty,czujnik doładowania też mozna wyczyścić przepływke odpiąć i jak nie widać różnicy to szukać dalej,a jestem przekonany ze różnica po tych zabiegach powinna byc ja miałem "zamuła" tzw. turbo dziure i czasami falowała do tego powyższe czynności wykonałem i mam spokój,dodatkowo łopatki turba czyszczone i zryw powrócił.
'Nie uważaj się za fana motoryzacji póki nie kupisz Alfy,póki nie doświadczysz huśtawki bólu,rozczarowania i agonii po krótkiej chwili gdy wszystko jeszcze działało i byłeś na dobrej drodze'
Jeremy Clarkson
Przyszly mrozniejsze dni i alfa na wolnych obrotach szaleje. Nie zawsze (nie ma reguly) , ale zdarza jej sie. Pozniej gdy juz troche nia pojezdze, to sie stabilizuje, ale na poczatku jest lipa.
Czy odpowiedzialny moze byc za to regulator cisnienia paliwa? Czyscil ktos, pomoglo?