no nic w czwartek bede w zamosciu i bede robil caly serwis wiec mam nadzieje ze bedzie tam jakis magik i zrobi to tez od reki
no nic w czwartek bede w zamosciu i bede robil caly serwis wiec mam nadzieje ze bedzie tam jakis magik i zrobi to tez od reki
bardzo przepraszam za bledne informacje , przyciski przestaly sie swiecic ! i teraz nie wiem czy przestaly sie swiecic odrazu czy po pewnym czasie , ale moze teraz diagnoza bedzie jakas konkretniejsza ?
gdzie jest ten bezpiecznik od podswietlenia ?
7,5 A
F51
Oznaczony jako SELESPEED
bardzo dziekuje za szybka odp , jutro bede szukal !
ok to tez nie byl bezpiecznik ;( niestety bo okazalo sie ze to byla TASMA hmm to odrazu wyjasnilo czemu przestal dzialac klakson i pojawienie sie bledu poduszki powietrznej ;( #
oki nic prostrzego wymienicnowa tasma 600 zloty no dobra no problemo klakson sie przyda ! , bylem w salonie alfy chcialem zeby mi to zrobili , zamowili czesc wszystko oki i co sie okazuje k...... niepasuje !!!!! bo okazalo sie ze jakies tam zabki nie pasza i mi w salonie rozkladaja rece nie no poprostu zaczolem sie smiac !!!!
bardzo prosze o pomoc mieszkam w wiedniu ale no problem gdzies na slask podjechac ! moze byc tez lubelskie ! ludzie znacie kogos kto sie na takich rzeczach zna ???? bo mi powiedzieli ze trzeba wymienic wszystko w kolumnie no poprostu ich wysmialem , kazda czesc sie odkreca ale osobna ich kupic nie mozna ???
ludzie pomocy !!!!
---------- Post added at 19:38 ---------- Previous post was at 19:37 ----------
czy taka tasme mozna jakos zregenerowac ??? lub jak mozna dobrac pasujaca do mojego auta ???? jak tego w salonie niepotrafili ?
A masz zdjęcia swojej starej?
Może ta będzie pasować
http://www.forum.alfaholicy.org/czes...47_156_gt.html
mnie bardziej ciekawi strona od kolumny kierownicy bo ta wlasnie nie pasowala nie mam zdjecia swojej starej bo zostawilem auto na dwa dni w serwisie przez jeden dzien znimi tam wysiedzialem bo ustawialem z nimi czujnik skrentu bo mi sie przestawil jak zmienialem kierownice ! oczywiscie musialem im powiedziec jak to sie robi bo pierwszy raz o tym slyszeli ze to sie da ustawic !!!!! szkoda ze nie mialem komputera sam bym to w domu zrobil , na nowa tasme musialem poczekac , przyszla nastepnego dnia , niepasowala i bez pytania debile skrecili wszystko ze stara ale przynajmniej jeden madry wytlumaczyl mi co i jak niepasowali i jak moja wyglada !
ta co niepasowala to od strony kolumny kierownicy na wewnetrznym koleczku ma dwa klinki ( one chyba odpowiadaja za odbijania kierunkowskazow czy cos takiego )
http://moto.allegro.pl/alfa-romeo-14...592293870.html
a jak sie nie myle to ta co do mnie bedzie pasowal jest ta ( ten mechaniczyna z serwisu tlumaczyl mi ze u mnie te klinki sa na czubeczku kolka wewnecznego a nie na bokach )
http://moto.allegro.pl/tasma-w-kiero...3.html#gallery
pytanie tylko teraz takie czy to jakas roznica jaki ja mam silnik ???? czy ta
http://moto.allegro.pl/tasma-w-kiero...3.html#gallery
pojdzie tez u mnie pod wzgledem silnika ? jak myslisz ?
bo z tego co widze to z opisu powinna pasowac .
i jeszcze po czym poznac czy ta tasma bedzie obslugiwala pelna 8 klawisza multi funkcje ?
Ja zawsze sprawdzam po numerze części względem numeru nadwozia czy będzie pasować czy nie.
W ASO z tego co pamiętam taśma jest sprzedawana razem z dźwigienkami wycieraczek i kierunkowskazów.
A tych zestawów jest kilka:
m.in. do wersji z VDC lub bez, z multifunkcją lub bez, z komputerem pokładowym lub bez no i z tempomatem lub bez.
kurcze problem tylko jest taki ze ta tasiemka tylko laczy klakson poduszke i multifunkcje , vdc i czujnik skretu jest za tasiemka od strony kolumny , a tempomat ma osobne dojscie gdzies z glebi kolumny , w aso taki zestawik kosztuje do mojego 1300 zloty , wiec jak sobie tak pomysle hmmm 100 zloty ryzyka i moze zaoszczedze 1300, chyba sobie zaryzykuje
, te debile w aso kazali mi tez wymienic czujnik skretu bo mowili ze sie go nieda ustawic !!!! a jednak sie dalo ! dam znac co i jak !
bo regenerowac to sie tego nie da ?