Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Temat: [156] Subwoofer + okablowanie

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    okolice siedlec
    Auto
    alfa 156 1998 1600 ts

Domyślnie

kolego ja u siebie przeprowadziłem w tym samym miejscu w którym przechodzi linka(u mnie jest) od gazu przez grodź.
    robiłem to przepychając miedziany drut(miekki ale i dosc sztywny) przez ta uszczelke a nastepnie jak drut wyszedł nad pedałami, to w komorze silnika przyczepiasz do konca drutu kabel(np tasmą izolacyjną aby kabel nie zahaczał)i przeciagasz do kabiny i cała filozofia...

Użytkownik Alfa i Omega Avatar siwulec82
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0 TS (150 KM)

Domyślnie

ja kabel zasilający wzmaka puscilem patrzac na silnik prawa strona pod nadkolem {plastikowy} jest zaslepka gumowa sciagajac ja dziura prowadzi do kabiny a pozniej listawami progowymi az do bakaznika pod kanapa tylnia proste w sumie 30 min roboty kolega z ktorym to montowałem a zajmuje sie tym zawodowo az byl zaskoczony ze tak latwo poszlo
    MY LIVE
    MY ALFA....

Użytkownik Maniak resoraków Avatar hitman047
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Bella 156 2.0 TS Niebieska piękność :) - kiedyś. Obecnie -> Alfa Romeo Stelvio 2.0 280 KM

Domyślnie

U mnie zostało puszczone tak jak u kolegi Exo tylko musiało być trochę bardziej rozwiertane w tym miejscu bo ja sobie wziąłem masę z aku od razu a nie z blachy żeby nie mieć żadnych zakłóceń ( a poza tym zamierzam w jakiejś tam przyszłości rozbudować dużo bardziej te car audio )
    Pozdrowienia i powiedzenia

SzymeQUK
    Gość

Domyślnie

Witam Dzis podejscie nr 2 zgodnie ze wskazowkami czisi

Zobaczymy co z tego wyniknie
    Ostatnio edytowane przez SzymeQUK ; 26-12-2011 o 11:33

Użytkownik Maniak resoraków Avatar hitman047
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Bella 156 2.0 TS Niebieska piękność :) - kiedyś. Obecnie -> Alfa Romeo Stelvio 2.0 280 KM

Domyślnie

Ale jak jest u Ciebie zimno i nie robisz tego w ciepłym garażu to uważaj bardzo na plastiki - łatwo o połamanie bo wszystko twarde i sztywne. Czasem warto nawet(wiem to może śmieszne) jakąś suszarką podgrzać. Powodzenia i 3mam kciuki!

Użytkownik Rowerzysta Avatar Rado
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    Alfa 156 1.8 16V

Domyślnie

Nie wiem czemu nie możesz przeciągnąć tą samą stroną gdzie jest akumulator o której Ci pisałem,nie wkładasz w otwór ten który prowadzi do błotnika tylko ten,którego widać po zdjęciu połowy plastikowego podszybia po stronie kierowcy i tam po prawej stronie masz duży otwór zaślepiony gumą,wyciągasz ją lub nadcinasz i oczywiście najlepiej jak wsuniesz w nią drut(może być typu spawalniczy)aż do momentu aż zacznie wychodzić w kabinie kierowcy,wtedy do końca który masz komorze silnika przymocowujesz przewód np.przyklejasz mocno izolacją i przecigasz łapiąc drut od strony kabiny to bardzo proste mi to zajeło 15 minut ze zdjęciem podszybia
    Radomski Klub Alfa Romeo
    www.Alfa.Radom.pl

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Crosswagon 156 1.9 JTD 16V 150 KM 2007 ROK

Domyślnie

Panowie a jak zaadaptować fabryczny subwoofer do Crosswagona Q4 bo wiązki chyba w nim nie ma. Chcę kupić oryginał i pewnie podłączyć wg waszych wskazówek. Wie ktoś czy to możliwe i jak to podłączyć tj. czy trzeba jakieś adaptery jeśli nie ma wiązki? Tu chyba trzeba zakupić tylko sam oryginalny sub jeśli nie ma wiązki. Jak sprawdzić czy w CW Q4 jest wiązka? System audio nie jest Bose.

....

temat już umarł?
    Ostatnio edytowane przez Piotrekop ; 11-03-2020 o 23:43