Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 65

Temat: Zamówienia na MiTo TCT wstrzymane do 20.05

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    koło koła
    Auto
    emty

Domyślnie

Cytat Napisał adadzio Zobacz post
    gratulacje trafnego wyboru!
    oj az tak daleko bym nie szedł, po miesiącu najdalej kolega bedzie pisywał na forum ze lufcik sie nie domyka, skrzynia nie taka jak sie spodziewał, i ogolnie ch....nia, ale niech sie chłop troche pocieszy, zwłaszcza ze pewnie 65k becaluje, lol

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Imć
    Mieszka w
    WJ
    Auto
    Giulietta MA TCT, Giulia 2.0T Veloce, Spider 916 1.8 TS

Domyślnie

Cytat Napisał jjokocha Zobacz post
    po miesiącu najdalej kolega bedzie pisywał na forum ze lufcik sie nie domyka, skrzynia nie taka jak sie spodziewał, i ogolnie ch....nia
    Och tak... Napewno będę żałować, już żaluje... Wogóle ch...nia z grzybnia, ogólna mrocznia Lepiej? Skrzynia beznadziejna, załamka, Ftopa przez duże F, rusza z szóstego biegu i w czasie jazdy zmienia na wsteczny, a lufcik przemaka!!! Taaaaaa

Też czytałem wypociny TopGear I do tego przejechałem ok 600km TCT... 30km DSG i ok 1000 mil automatem co jest w Nissanie Muranów. Jak ja mogłem wybrać ten Fiatowski wymysł??

becalujel
    beco? nie znam tego słowa... To jakaś gwara?

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Adalbrecht
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Hyundai i30N

Domyślnie

oj az tak daleko bym nie szedł, po miesiącu najdalej kolega bedzie pisywał na forum ze lufcik sie nie domyka, skrzynia nie taka jak sie spodziewał, i ogolnie ch....nia, ale niech sie chłop troche pocieszy, zwłaszcza ze pewnie 65k becaluje, lol
    Współczuję, bo moje MiTo wciąż pracuje świetnie - zarówno silnik, skrzynia biegów, jak i zawieszenie, a i uszczelki mam nieźle spasowane, a takie wypowiedzi wydaje mi się można sobie darować, bo czemu miałaby ta konkretna służyć?

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0JTS; Ford Fiesta ST 3D 200KM, Fiat 500X, była Alfa Romeo Mito i Vespa125

Domyślnie

Mysle, ze kolega IMC (gratuluje wyboru!) nie bedzie narzekal, bo od narzekania na forum jestes Ty.
    A to siedzenia za krotkie, a to za twarde, a to zaglowek mu sie wbija, a to tlumik za glosny, a to nie wygodnie mu sie jezdzi.

Jezdziles dwoma samochodami i takie wlasnie masz pojecie o tym co wypisujesz.

Trzeba bylo kupic sobie Citroena, oblozyc siedzenia i kierownice futerkiem, bo ewidetnie Alfa nie jest dla Ciebie!

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Imć
    Mieszka w
    WJ
    Auto
    Giulietta MA TCT, Giulia 2.0T Veloce, Spider 916 1.8 TS

Domyślnie

Cytat Napisał Andrzej_Kolbudy Zobacz post
    Mysle, ze kolega IMC (gratuluje wyboru!)
    Dzięki!!
    nie bedzie narzekal, bo od narzekania na forum jestes Ty.
    Ja mogę narzekać na ASO Mam wysokie wymagania, bo Kropek był obsługiwany przez bardzo dobre Fiatowskie ASO które niestety (dla mnie) nie ma autoryzacji na Alfę.

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    koło koła
    Auto
    emty

Domyślnie

no coz, moja "subiektywna" opinia o samochodzie mito ma na celu wywołanie refleksji u potencjalnych nabywców, prosze nie traktowac moich prywatnych opinii jako napść na sposob myslenia członków forum, ani tez dokonywane przez nich wybory zyciowe,
    potrzeba trzeźwego, krytycznego spojrzenia na producenta jak i jego wyroby oraz serwis, i jako własciciel rzeczonego produktu za ktory zapłaciłem i ktory uzytkuje mam prawo do wyrazania jeszcze raz podkresle "subiektywnej" opinii
    a opinia jest taka:
    PLUSY
    -ładne auto
    -przestronne, miejsca jest naprawde duzo mimo skromnej zewnętrzności
    -dobra jakość wykonania oraz uzytych materiałów (choć odkryłem ze plastiki te twarde nie te "węglowe" są dokładnie takie jak krzesło z ikea na ktorym własnie siedze, nie zeby to był minus, raczej swiadczy to o globalizacji)
    -moze być ekonomiczne o ile trafnie ocenimy potrzeby co do wersji silnikowej
    -silniki (ale tylko połowa z nich, czyli 1,6jtd-najlepszy wybor, 1,3jtd-bardzo dobry wybor, 1,4 tb 120hp i 150hp z początku produkcji-dobre wybory)
    MINUSY
    -silniki - aktualnie w ofercie tylko multiairy i jeden mały diesel, pomijam mały silniczek 80hp bo mało jest w PL licealistów ktorych stac na wydanie 45k, natomiast 99% emerytów i rencistow kupi yarisa, marna oferta silnikowa i wycofanie poprzednich bardzo dobrych silnikow, ale to stare prawo ze "gorszy pieniądz" wypiera "lepszy"
    -polityka producenta wyciągania od klienta pieniedzy w zamian za gorsze produkty, mam tu na mysli multiairy, otorz poprzednie silniki zastąpiono własnie multiairami ktore sa drozsze, maja mniejsze mozliwosci np zagazowania oraz miniejsza moc, natomiast ceny sa wyzsze niz były 2-3lata wstecz),
    -chu....we siedzenia, nie wazne czy sport czy czy nie sport, nie ma roznicy, jest twardo, niezbyt wygodnie
    -głośno wewnątrz bo tłumik
    -ubogie propozycje wyposarzenia, własciwie dwie tylko prog... i dist.... za stany posrednie trzeba płacic słono
    -zbędne udogodnienia typu tct lub szklane dachy drenujące kieszenie nieświadomych klientów (zawsze nalezy wybrac lepszy motor niz tego typu cuda)
    -spadające przewody od spryskiwaczy czy "pęczniejące" obramowki świateł, trzeszczace fotele, skrzynie biegów itp.. osobiscie nie uwazam za wady choć takowymi są, ale raczej nalezy potraktowac je jako "dziedzictwo" producenta czy raczej podwykonawcow z ktorymi kooperuje, oraz tradycje narodu

reasumując - moja prywatna opinia jest taka ze lepiej, korzystniej jest poszukac mito z roku 2008-2009, bedzie połowe taniej, lepiej, oszczedniej
    pozdrawiam

---------- Post added at 09:20 ---------- Previous post was at 09:16 ----------

zapmniałem - bezahlen - to nasi bracia z niemiec tak mowią gdy płacą za towary lub uslugi

---------- Post added at 09:29 ---------- Previous post was at 09:20 ----------

a i jeszcze panie Andrzeju z Kolbudy co do samochodów ktorymi jezdzilem, w kolejnosci
    -125p
    -fso 1,6
    -125p
    -camry 2,0
    -plymuth voyager 2,5
    -omega 2,3 d
    -166 2,0 ts
    -golf 1,9
    -isuzu troper 3,0
    -passat 1,9
    -vectra 1,6
    -volvo v70
    -focus 1,8
    - no i teraz mito

pozdrawiam

Użytkownik Alfa i Omega Avatar grzesk
    Mieszka w
    Wodzisław Śląski
    Auto
    było Mito 1.4TB ,Brera 2.4/jest 147 GTA

Domyślnie

do minusów podstawowych jak dla mnie to jest lakier,z resztą sie zgadzam

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

PLUSY
    -silniki (ale tylko połowa z nich, czyli 1,6jtd-najlepszy wybor, 1,3jtd-bardzo dobry wybor, 1,4 tb 120hp i 150hp z początku produkcji-dobre wybory)
    MINUSY
    -silniki - aktualnie w ofercie tylko multiairy i jeden mały diesel, pomijam mały silniczek 80hp bo mało jest w PL licealistów ktorych stac na wydanie 45k, natomiast 99% emerytów i rencistow kupi yarisa, marna oferta silnikowa i wycofanie poprzednich bardzo dobrych silnikow, ale to stare prawo ze "gorszy pieniądz" wypiera "lepszy"
    -polityka producenta wyciągania od klienta pieniedzy w zamian za gorsze produkty, mam tu na mysli multiairy, otorz poprzednie silniki zastąpiono własnie multiairami ktore sa drozsze, maja mniejsze mozliwosci np zagazowania oraz miniejsza moc, natomiast ceny sa wyzsze niz były 2-3lata wstecz),
    -ubogie propozycje wyposarzenia, własciwie dwie tylko prog... i dist.... za stany posrednie trzeba płacic słono
    -zbędne udogodnienia typu tct lub szklane dachy drenujące kieszenie nieświadomych klientów (zawsze nalezy wybrac lepszy motor niz tego typu cuda)

Odniosę się tylko do tego:
    1. rozumiem, że jeździłeś wszystkimi silnikami po kilkaset km przynajmniej, żeby się wypowiadać na ich temat? bo czytanie z danych technicznych nie wystarcza raczej do oceny silnika; no i dlaczego taka kolejność? bo moment obrotowy? bo użyteczny zakres? bo elastyczność? bo dźwięk? bo kultura pracy? bo spalanie? bo inne koszty eksploatacji? czy tylko spalanie się liczy?
    2. w Alfie w ogóle nie powinno być diesli , a MultiAir w zeszłym roku dostał tytuł New Engine of the Year, a w tym roku zajął drugie miejsce w kategorii Engine of the Year w swojej klasie pojemności - jak rozumiem, to marna rekomendacja... analizowanie możliwości gazowania salonowej Alfy to już dla mnie w ogóle jakiś kosmos...
    3. a ile jest opcji wyposażenia w Mini? - zdaje się jedna do każdego silnika, w Audi A1 - dwie, Attraction i Ambition; Citroen DS3? Chic i Sport Chic; więc nie przesadzajmy...
    4. no faktycznie, automatyczna skrzynia biegów to zbędne udogodnienie, podobnie jak szklany dach, za mało opcji wyposażenia - źle, za dużo opcji wyposażenia - też źle... zdałeś test na typowego Polaka
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    koło koła
    Auto
    emty

Domyślnie

...
    4. no faktycznie, automatyczna skrzynia biegów to zbędne udogodnienie, podobnie jak szklany dach, za mało opcji wyposażenia - źle, za dużo opcji wyposażenia - też źle... zdałeś test na typowego Polaka [/QUOTE]

no to zes mnie teraz dał w pysk publicznie, imputujac o tescie na polaka, toc to przecie nie byłem w salonie VW tylko we fiacie co "prawdziwy" polak uana za bluznierstwo, porownac mnie do "prawdziwego" smierdzacego piwskiem ryja - potwarz lol

1. silnik jak i piwo - mozna nadac medale, ordery, wymyslone przez stoswne, oplacone grono, czy bedzie najlepszy trzeba poczekac 2-3 lata ? chodziło mi tutaj raczej o te oszukańczą polityke zamiany lepszego na gorsze,
    2. jak to nie powinno byc diesli w alfie, toz to jest tradycja-jtd, swietne rozwiązanie, ekonomiczne, sprawne, dajace przyjemnosc i w trasie i na stacji benzynowej, no przecierz to ONI wprowadzili te rewolucje w zasilaniu paliwem diesla? NOWOCZESNY DIESEL I ALFA = IDEALNE POŁĄCZENIE kropka
    3. alfa z 3 modelami a w zasadzie z 2 (mito i julietta, bo świetna 159 konczy zywot) od konca 2009 uprawia cos na kształt cudownej przemiany wody w wino, kombinując jak tu wcisnąć klientowi coraz mniej za coraz wiecej, o konkurencji sie nie wypowiem bo nie jestem zainterseowany ale zdaje sie A1 to dopiero w 2010 weszło a samo audi ma przedstawiciela w kazdej chyba klasie, niszy, czego alfa niestety nie ma i rotuje te swoje produkty
    4. tak jak w przypadku diesla, alfa z tymze dieslem jest i z klasą i nowoczesna i ekonomiczna, tak z tct juz niekoniecznie, poprzednie doswiadczenia z selspeed (choc nie prowadzone osobiscie przez piszącego tylko z zasłyszanych lub przeczytanych opinii-wiec mogą byc nieuprawnione) kazą podchodzic do tematu z rezerwą, ale jak ktos ma ochote i monetę to prosze bardzo, chciałem tylko wyrazic opinie ze miast wydawc pieniądze na tct "raczej" nalezałoby zainwestowac w "lepszy" motor ale tego z racji ubogiej palety i wycofania modeli "lepszych" nie widac

i jeszcze raz apeluje do kolegi o nie uzywanie okreslen typu "prawdziwy polak" w stosunku do mojej osoby bo takowym sie nie czuje

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

1. Mogę się zgodzić z tym, że ktoś jest nieufny wobec nagród, że trzeba poczekać 2-3 lata, ale z osobistą oceną zmiany "z lepszego na gorsze" na podstawie własnej tylko opinii, której istotnym elementem jest ocena możliwości zagazowanie już niekoniecznie.
    2. Ponieważ Alfa Romeo to auto sportowe (no, może raczej o skromnym zacięciu sportowym w chwili obecnej) - w Maserati nie ma diesli, w Ferrari nie ma diesli, w Lamborghini nie ma diesli, w Pagani nie ma diesli; diesle to ŻADNA tradycja w firmie, która ma 100 lat, a pierwszym dieslem w autach osobowych skalała się w roku 1976, po 66 latach działalności... Bądźmy szczerzy, do Alfy Romeo pasują silniki więcej niż 4-cylindrowe napędzane benzyną (to dlatego w ostatnich wersjach GTA - 147 i 156 - lądowało V6, a w 8C wylądowało V8). To, co się odbywa w tej chwili to zarzynanie tradycji i utrata osobowości marki. Po co mam kupować Alfę w dieslu, skoro Fiat jest tańszy?
    3. Podałem przykłady bezpośredniej konkurencji dla MiTo. Moim zdaniem, przynajmniej w Giulietcie wersje wyposażenia + pakiety sprawdzają się świetnie.
    4. Wszystko OK, ale dlaczego nazywać możliwość wyboru MINUSEM?
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS