Awaria usunięta
za duze opóznienie we wtryskach było za daleka droga od wtryskiwacza do zaworów.
skrucona i jest gitara
Awaria usunięta
za duze opóznienie we wtryskach było za daleka droga od wtryskiwacza do zaworów.
skrucona i jest gitara
Jak to zrobic? Być może u mnie jest to samo, tyle że mi także faluja jak stoję, lecz nie zawsze.Napisał Gofer22
A czyściłeś przepustnice??
jak tak miałem zanim wyczyscilem
A na lpg zmieniono mi doloty w kolektorach teraz gaz jest podawany prawie przy zaworach
Jasne że czyściłem.Wychodzi na to,że u mnie to krokowiec, bo na benzynie mam jeszcze gorzej.Tyle że jest zbyt drogi więc narazie nie wymieniam jak nie mam pewności.Napisał Gofer22
ten sam problem nowa instalacja okolo 2 miechy ale jeszzce nie bylem na regulacji mam nadzieje ze t ocos da... bo troche denerwuje...Napisał Harboe
ja temat zwalczylem .wymiana sondy /tylko bosch/ i czyszczenie przepustnicy .obroty sa jak przyklejone. co do falowania na lpg temat jest bardziej zlozony bo wszystko zalezy od tego jakie graty macie wsadzone tz jakie wtryski? gdzie nawiertki? jak dlugie wezyki ?itp.
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
u mie to wyglada w ten sposob ze jak mu dam za dozo powietrza do mieszanki lpg to własnie obroty faluja ale ja mam zupełnie inny silik i instalacje !!>>>![]()
[IMG][/IMG]Lubia chlyb ze tustym
![]()
Ja sie uporałem wystarczyło dac niżej wtryskiwacze
Witam
Na chłodniejszym silniku tak do 70st. występuje u mnie taka sytyacja, że np przy dojeżdzaniu do skrzyzowania gdy wcisne sprzęgło i obroty spadają np z okolicy 2000obr/min to nie zatrzymują się na ok 900 tak jak powinny tylko wskazówka leci do ok 500 'odbija' się i stabilizuje na standardowych~900-1000. Kilkakrotonie zgasł mi w takiej sytuacji silnik. Mam instalację KME ( sterownik diego, reduktor silver wtryski o ile dobrze pamiętam horizont) instalacja zakładana jakieś 3 miesiące temu. W razie czego moge podesłać zdjęcia instalki... Problem jest większy jeżeli obroty spadają z wyższego pułapu. przy redukwaniu biegów i wysprzęgleniu przy ok 1500obr problem prawie znika. Macie może pomysł co może być powodem takiego zachowania?
Radi23 miałem podobny problem jak kupiliśmy z żoną Lanosa,często w czasie zmiany biegu gasł silnik i objawy podobne były, pojechaliśmy do konkretnego serwisu i gość stwierdził że lipna elektronika była, wymieniliśmy wtedy i już ponad rok jeździmy na gazie i wszystko w porządku,może to szwankuje niedobrana instalacja do Twojego silnika?