to jest akurat normalne po sofcie.. aczykowiek nie jest tak, że "świata za nami nie widać".
to jest akurat normalne po sofcie.. aczykowiek nie jest tak, że "świata za nami nie widać".
mi dymiła jak miałem brudny EGR i pęknięty wąż IC-przepustnica po wymianie węża i wyczyszczeniu EGR bella jak nowa![]()
W moim przypadku probelm już zażegnany (sam rozpocząłem ten temat). Pojechałem na hamownie do Marcina do Gliwic i okazało się, że mam ponad 400Nm i prawie 180KM. Zaznaczam, że ktoś w Belgi zrobił wirusa po bandzie - auto szło jak szalone, ale waliło dymem przy pełnym gazie jak z Kamaza. Wystarczyło zmienić mapę - trochę zmniejszyć power i łagodniej krzywe momentu i mocy poprowadzić - do tego EGR off - i subiektywnie nie odczuwam braku tych 20 niuitków i 4KM, a Alfa lepiej idzie z dołu no i problem dymu zakończony. Tzn jadąc za autem czasem coś dymku pójdzie, ale w końcu to diesel i o wyższej mocy niż seria, więc tyle to nic w szczególności jak mam porównanie ze stanem poprzednim - teraz jest w zupełności akceptowalne. Jestem w końcu zadowolony...
Wiem, że to już nudne, ale ja też polecam tego gościa - Marcina - www.cinsoft.pl