Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Temat: waham się :)

Użytkownik Rowerzysta Avatar DzIdEx7
    Mieszka w
    Jastrzebie Zdroj
    Auto
    Alfa Romeo GT 2.0 JTS

Domyślnie

Ja jestem szczęsliwym i dumnym posiadaczem na tej planecie Alfy Romeo 156 i w sumie wiem na czym polega zakochanie się w aucie ale to jest poprostu miłość podobnie jak do kobiety a nawet więcej na swoją nie patrze za każdym razem gdy się już żegnam a na belle nie odrywam wzroku doputy dopóki nie zniknie mi z horyzontu i uwierz mi tak jest za każdym razem . Posiadam AR już niespełna rok i jeszcze "tfu tfu" w portfel nie zaglądałem aby coś do niej włożyć, tylko i wyłącznie na rzeczy jak koledzy nadmienili eksploatacyje no i żeby być do końca uczciwym to powiem Ci że możesz kupić Alfe z 3 wadami WARIATOR, TERMOSTAT oraz PRZEPŁYWOMIERZ mi się przytrafiły te 2 pierwsze rzeczy ale nic z tym narazie nie robie bo po pierwsze fundusze kiepskie a autko i tak spisuje się świetnie więc nie postrzegam na to zbyt dużej uwagi.

Uwierz kupisz 156-tkę będziesz ciągle płakał !! Zdradze ci tajemnice - to będą łzy szczęscia z posiadania tak ponad czasowego auta :mrgreen:
    Była ----> 156 1.6 16V
    ----> 159 SW 2.4 Q-tronic TI
    Jest ----> GT 2.0 JTS
    Jest ——> Giulietta 1.4 MA

adasco
    Gość

Domyślnie

I nie wierz w bajki o niskiej trwalosci silnikow - nie odbiega od innych.
    Jedyne co - to TS-y żrą olej, podobnie jak hondowskie VTEC.... taka uroda.
    Bierz pod uwage, ze alfa nie znosi lipy, byle jaki olej i paliwo zaszkodzi. Na czesciach tez lepiej nie oszczedzac... a zuzycie paliwa zalezy od nogi. Jak chcesz pokazac tylek kazdemu, to liz nawe do 15l/100 po miescie. Oszczednie, w trasie, moja schodzi do jakis 7 L. Dokladnie nie wiem, nie licze zuzycia paliwa, by sie nie stresowac. Mam alfe, a reszte sie wytnie.

Użytkownik Romeo Avatar Garos
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Opel Astra III 1.7CDTI Caravan

Domyślnie

Rafał M. jak chcesz troszkę poczuć wirusa to przejedż się Alfą,posmakuj jej a noce będziesz miał nieprzespane :mrgreen:

Cytat Napisał under28
    ale zeby jeżdzic Alfa Romeo trzeba miec klase
    smak i dobry gust.

Ja swoją pierwszą Alfę była to 155 kupiłem ponieważ mi się szalenie podobała-nic o nich nie wiedziałem,sprzedałem japońca i kupiłem bellę.Miałem też 164 3.0 V6 i następna też będzie Alfka.Powiem Ci jedno-jak wsiądziesz do Alfy Romeo to już z niej nie wysiądziesz więc dobrze się zastanów.
    Pozdrawiam

... a to moja historia AR : 155 2.0 TS, 164 3.0 V6, 166 2.4 JTD

KUBAS
    Gość

Domyślnie

Dodam swoje ..chociaż moja Alfa miała kaprysy i troszku w nia kasy włozyłem...to powiem Ci tyle że teraz chcem ją sprzedac i oczywiscie zakupic kolejna Alfe
    nie zamienie tej włoskiej marki na rzadną inna.... :twisted:

Użytkownik Romeo Avatar gonzo
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Fiat Tipo SW 1.4 T-jet

Domyślnie

Cytat Napisał Garos
    Rafał M. jak chcesz troszkę poczuć wirusa to przejedż się Alfą,posmakuj jej a noce będziesz miał nieprzespane
    racja racja codziennie jak wracam z pracy a moja niunia stoi przed blokiem nie moge od niej oderwac oczu a wieczorem o niej mysle (myslicie ze jestem chory, moze to nieuleczalny wirus :mrgreen: )

teraz mam do roboty popychacze i wariator troche mnie to szarpnie ale nie zamienilbym jej na inne auto, no moze na inna alfe :mrgreen:

wsiadajac do niej czuje sie to "cos", patrze na kolesi w golfach i wiem ze moje autko ma dusze, oni tego nie rozumieja :!:

tez mialem watpliwosci przed zakupem prawie zdecydowalem sie na corse (( musisz dokladnie obejrzec alfe zanim ja kupisz, jechac do mechanika albo do kogos kto zna sie na marce i nie powinno byc problemow

Alfy sa piekne, wyjatkowe i kaprysne jak kobiety( kto ich nie kocha ), poczujesz to wsiadajac za kierownice i juz nie bedziesz chcial wysiadac :mrgreen:
    Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
    Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
    Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva

gardlo
    Gość

Domyślnie

Jeśli liczysz każdą złotówkę natychmiast zapomnij o Alfie. Alfa jest tania wyłącznie w zakupie. Nie zamierzam Cię namawiać na jej zakup, jeśli nie czujesz tego czegoś, tylko martwisz się tym że nawali ci jakaś pierdoła, to sorry. Kup japońską "lodówkę" i ciesz się bezawaryjnością i niskim spadkiem wartości. Jeśli natomiast potrzbujesz adrenaliny, lubisz ostrzejszą jazdę i niepowtarzalny dizajn to alfa dostarczy Ci tego w nadmiarze. Decyzja należy do Ciebie :!:

Rafał M.
    Gość

Domyślnie

A raz się żyje, myślę że 2,4 JTD będzie dobrym wyborem :x
    hm, a może 1.9 - duża różnica w tych silnikach :?:

Administrator weteran Romeo Avatar ozzy
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Maserati Levante S 3.0V6 benzina

Domyślnie

jeden cylinderek więcej
    Jest: Maserati Levante S
    Były: Outlander II 2.0MIVEC CVT 2WD Lift, Mitsubishi Lancer Sportback CYxA 1.8; Ford Mondeo MK3 2.0 DuraTec Ghia; Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic; Honda Civic 1.4i EJ9; Fiat 126p 650.

AR_33
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Rafał M.
    duża różnica w tych silnikach
    Cytat Napisał ozzy
    jeden cylinderek więcej
    No i średnio 30 KM :wink:

tomkap
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Rafał M.
    A raz się żyje, myślę że 2,4 JTD będzie dobrym wyborem
    hm, a może 1.9 - duża różnica w tych silnikach
    Jak alfa to tylko benzyna bo własnie silniki TS dają frajdę z jazdy. Takie jest moje zdanie, a jak się chce tanio jezdzić to zakłada się gaz. Bzdurą jest że gaz alfie szkodzie jak co niektórzy przeciwnicy gazu głoszą.

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia