Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Temat: Alfa-rodzinne auto?

grzelutek
    Gość

Domyślnie

Dla maluchów najlepsza będzie skóra.Jak coś rozleją np. to z weluru już tak szybko nie zetrzesz i będzie plama. ;//

Kosiar
    Gość

Domyślnie

no fakt do rozlewania to lepsza skóra ja mam welur i jest wygodnie co do klimy do owszem przy takiej podróży np nad morze zdawała egzamin do tego szyby atermiczne (ja mam jeszcze przyciemnione folią) więc podróż dla mnie i taty jako kierowców było o wiele bardziej komfortowa

Użytkownik Rowerzysta Avatar wasyl
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.5 V6 2002

Domyślnie

Ba, ja uwazam ze nawet tico to fajna kombolimuzyna o sportowym zacieciu!
    155 V6 była
    155 TS była
    156 V6 była
    156 GTA była
    155 TS była
    x3 japonce były
    156 V6 była
    x1 japoniec jest. Zycie.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Tomek G.
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    AR 156 2.5 V6 blue cosmo

Domyślnie

Ba, kiedyś nawet maluch był rodzinnym samochodem, a mój tata będąc dzieckiem podróżował z rodzicami i bratem do jugosławi syrenką :mrgreen: A alfa-4 drzwi ma (poza 145), bagażnik ma, wiec rodzinna jest :wink:
    Timeline: Nissan Sunny Y10 2.0d->Alfa Romeo 156 2.5 V6->Ford Focus mk2fl 1.8 TDCI->Lexus IS200 + Fiat 126p elx

Rosik
    Gość

Domyślnie

Z rodzicami czesto jezdzilem w 156 - rodzice, ja i siostra czyli cztery osoby + rzeczy na 2 tyg. wakacji. I nie bylo nigdy problemow. W 156 bagaznik jest rzeczywiscie duzo mniejszy niz w 155, ale tez nie jest tragicznie i da sie nia komfortowo wyjechac na wczasy. I do tego dzieci nie beda sie nudzic bo beda zajete obserwowaniem jak wyprzedzasz wszystkie inne samochody :p

Piotr_Z
    Gość

Domyślnie

Widzę, że zapomnieli koledzy o Alfie 164 Ten model jest wybitnie rodzinny. Dwujka dzieci pies do tego żona i cały bagażnik bagażu i dojadę wszędzie gdzie tylko chcę ;P Załadunek ciężki ale bella wynagrodzi to na drodze

Użytkownik Pirat drogowy Avatar DaniioDTB
    Mieszka w
    WZY
    Auto
    33 boxer dell'orto carbs

Domyślnie

-ejjj no co do bagażnika to się nie zgodzę w niektórych Alfach są duże bagażniki(400l to dużo jak nawet na dzisiejszą klasę kompaktów),wnętrze w 33 jest również wyjątkowo obszerne jak na wielkość auta 4 osoby spokojnie sobie mogą jechać,co prawda jak na auto rodzinne to w 33 nie ma praktycznie żadnych schowków ani uchwytów na kubeczki. Ale i tak najlepiej Alfą mi się jedzie w max.2 osoby

ViP Romeo Avatar Lesio
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    Subaru Forester XT, Mini Countryman CS

Domyślnie

Ja swoja 146 przez 4 lata 4 osobową rodziną jeździliśmy za granicę i każdego roku nad morze z 3 rowerami na dachu i Alfa sprawdzała się bez zarzutu.

Kosiar
    Gość

Domyślnie

Lesio mam pytanie. Bagaż , rodzina , rowery (duży opór ) jak 1.4 sobie radził no i spalanie o dużo poszło w górę ? bo ja wystarczy że jadę zimą z nartami i snowboardem i odczuwam brak mocy jaka jest bez tego wszystkiego no i spalanie też wzrasta

ViP Romeo Avatar Lesio
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    Subaru Forester XT, Mini Countryman CS

Domyślnie

Cytat Napisał Kosiar
    Lesio mam pytanie. Bagaż , rodzina , rowery (duży opór ) jak 1.4 sobie radził no i spalanie o dużo poszło w górę ? bo ja wystarczy że jadę zimą z nartami i snowboardem i odczuwam brak mocy jaka jest bez tego wszystkiego no i spalanie też wzrasta
    Uwierz że radziło, spalanie wcale nie było jakieś wysokie jakieś 2 - 3 litry na setke więcej. A co do prędkości i przyspieszenia nie mogę się wypowiadać bo jeszcze wtedy nie miałem prawa jazdy i kierował mój ojciec. A jemu jak jedzie samochodem to się bardzo nie śpieszy. pewnie dlatego teraz jeździ terenówkami.

Teraz jeżdżę na narty we dwie osoby, narty mam na dachu w bagażniku 2 torby sportowe i jakoś nie widzę ogromnego spadku mocy a zużycie paliwa pozostaje w normie. Może to tylko 1.4 i 103 konie ale daję rade bez problemu.