Być może, zaglądne... z ty, że u mnie zrobił się jakiś 3 centymetrowy luz na pedale sprzęgła...h
Być może, zaglądne... z ty, że u mnie zrobił się jakiś 3 centymetrowy luz na pedale sprzęgła...h
To by tak wyglądało, jakby pękł docisk.Napisał Alanf
Witam.a nie wiecie co moglo spowodowac zmniejszenie precyzji w przy zmianie biegow?drazek zaczol luzniej chodzic,poza tym kilka razy zatrzymal mi sie miedzy 3 a 2(po wypchnieciu go z 2 powinien zatrzymac sie w pozycji neutralnej a on stawal miedzy 1 a 2 i musialem go dopchnac do pozycji neutralnej zeby wrzucic 3) z gory dzieki
Witam nie jestem mechanikiem wiec tylko gdybam, ale jakis czas temu wymienialem linki skrzyni biegow na nowe. Na jakies pol roku przed awaria nie moglem czasem w zredukowac biegow podczas jazdy. Zdarzalo to sie raz na miesiac czasem wogole nic prze 2 miesiace wiec ignorowalem problem do czasu kiedy samochod stanal w centrum miasta do tego w anglii
Zaczalem grzebac w necie i okazalo sie ze to jedna z wielu drobnych usterek alfy regularna w modelach 97 do chyba 2000. Moje linki przetarly sie na ok 20cm w miejscu gdzie wchodza do wnetrza smochodu. Byc moze i to dolega waszym alfkom. Co do kosztow naprawy to nie jestem pewien jakie sa w polsce ale raczej nie drogie w porownaniu z uk (nie mowic juz o angielskich mechanikach i polskich w uk takze) poza tym jest troche grzebania dostep jest nieciekawy itp
pozdrawiam
Mam nadzieje że to taka drobna sprawa,bo na dniach jade do mechanika i nie chciał bym żeby mnie z butów wyrwało jak mi poda koszty remontu![]()
Ta tulejka odpowida za luzny drążek jak jest wyrobiona lub wyskoczy ze swożnia:Napisał Vamude
http://allegro.pl/show_item.php?item=430294993
Kolego czy żeby wymienić ten element to trzeba mocno rozbierać mechanizm?Dojde do tego z góry od dźwigni zmiany biegów???Napisał tomkap
Dzieki za info
Pozdro
"Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz
nie dojdziesz :-(
musisz odkrecic od góry wyjac od spodu taki prostokątny element razem z linkami recznego i biegow
odpinasz wszelkie linki bierzesz na stół ogien
i najlepiej wydech sobie zdjac dla lepszego dostepu
ale potem jakie zadowoloeni jak wszytko działac zacznie :-)
u mnie ta tulejka sobie pekla hehe takie cos
pozdr
łukasz