te microswitche sa jakies slabe w tych pilotach, bo u mnie tez otwiera/zamyka raz na 5 klikniec, mimo ze za kazdym razem dioda mruga...
lepiej to sprawdz![]()
te microswitche sa jakies slabe w tych pilotach, bo u mnie tez otwiera/zamyka raz na 5 klikniec, mimo ze za kazdym razem dioda mruga...
lepiej to sprawdz![]()
Skoro czytałeś wiele tematów o centralnym i bagażniku, to pewnie wiesz że pierwszą czynnością jest odłączenie aku na 10min...Body lubi się zawieszać zwłaszcza po częstych komendach w krótkim czasie "zamknij/otwórz".
Odłączyłem dzisiaj akumulator, i dalej nic...
baterie w pilocie wymienione, bezpieczniki sprawdzone.. Czy jest to wina padniętej centralki? Gdzie można taką nabyć ? Czy po zamontowaniu takiej trzeba programować kluczyk ? Szczerze mówiąc troszkę laikiem jestem w tym temacie..![]()
Dzięki za porady.
Kamil.
Temat będę męczył dalej, bo jak cokolwiek nie działa w mojej belli to spać nie mogę..
Poczytałem trochę, tylko nie wiem czy u mnie jest tak samo a mianowicie: czy sterownik centralnego zamka znajduje się gdzieś pod schowkiem pasażera (czy za konsolą centralną?) i czy przy działającej klimatyzacji mogło dojść do skroplenia czynnika i przez to do jakiegoś zwarcia?
Proszę pokierujcie mnie jak tam się dopchać ew. gdzie jeszcze szukać przyczyn awarii..
Sterownik centralnego, klapy bagaznika i temperatury oraz lusterek to są przełączniki w drzwiach kierowcy. Tam szukaj problemu.
Ja u siebie musze wymienić te microswitche chyba, albo górna obudowę pilota bo jest takie cos jakby te plastykowe krzyżyki w obudowie nie dociskały właściwie .
właśnie siedze w aucie i tworze w tym temacie coś![]()
@nowak
- wpierw należy sprawdzić programem diagnostycznym (FES, Alfaobd) wszystkie funkcje sterujące ECU od drzwi.
- potem przetestować wszystkie piloty, takąfunkcje posiada np. program AlfaOBD, FES tego nie ma albo ja nie umiem tego znależć.
- do testów jest potrzebny kable ELM 327 wersja 1.4
- potem należy zrobić Proxy Alignment oraz zaprogramować WSZYSTKIE jakie masz.
- uważaj na programy diagnostyczne typu Examiner, moga tego nie zrobić ponieważ nie mają nowych wsadów do swego programu, uaktualnień
- program FES, AlfaOBD musi być pełny, płatny.
- darmowa wersja tych czynności nie robi.
- jak ktos ma ww. programy to jest to 5 minut roboty.( i 100 zł w kieszeni)
+ e-Niro KIA 64 kWh battery, 200CV, 400 Nm
Dzięki bubu kupuję więc kabelek i program - będę walczył. Bo niestety nie mam nikogo z kabelkiem.. a w stacjach diagnostycznych nie mają ani FES'a ani AlfOBD..
P.s żaden darmowy program sobie z tym nie poradzi? I nie mam karty kodowej, będzie potrzebna?