Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Temat: Alfa 145 :)

Użytkownik Fachowiec Avatar Rzmudzior
    Mieszka w
    wschód
    Auto
    145 1.4 TS '00, Fiat Croma 1.8 '07

Domyślnie

Cytat Napisał Wiciu Zobacz post
    Jak kupowałem to nie brakowało mi mocy, wiesz pierwsze auto hm. można powiedzieć ze tak moja mała "rajdówka" coż ale z biegiem czasu mi zabrakło mocy ;/
    Mi też zabrakło. Niestety, byle kupą stożkową jej nie dodasz. Ja sobie odpuściłem rozwiązania pośrednie (chip, doloty, wydechy), bo zwiększanie mocy 1.4 to rzeźbienie w kupie. Wyciągniesz 115-120KM i 135-140 Nm oraz lekkie poprawienie charakterystyki, a koszt ciężki - dobry chip to ponad tysiąc, zabawa z głowicą to ze 3 koła, zabawa z wałkami rozrządu z 2.0 też wymaga wysterowania i osłabia dół, wydech, dolot do tego - szkoda gadać.
    Jeżeli chcesz więcej mocy, to są dwa sposoby i żaden nie jest prosty i przyjemny: sprzedaj i kup mocniejsze albo zrób swap. Jeżeli auto masz niedługo i nie włożyłeś w nie dużo, to pierwsza opcja jest Twoja. Jeżeli zaś wpakowałeś w nie 5 kafli jak ja, rób swap Proste.
    Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda

Alfa Romeo 145, Toyota Yaris, Fiat Croma
    https://makramomaniak.pl/

Wiciu
    Gość

Domyślnie

Wiesz co, nie wydałem dużo na to auto .. Jedynie co wymieniłem w niej to olej ,żarówki i z tyłu tuleje bo mam sportowe zawieszenie i się po prostu wybiły czy coś tam mówił mi mechanik .. Mam już rok to auto i żadnego ale to żadnego problemu z nim nie ma Wsiadam i jadę, w zimę sąsiedzi się śmiali ciekawe jak będzie palić alfa a jak przyszło co do czego to oni się męczyli a ja za pierwszym bez żadnych problemów. Wiesz mam taki sentyment do niej, co wsiadam to się znowu w niej zakochuje Dlatego szkoda mi sprzedawać to auto. Moim zdaniem ono zostanie już u mnie w rodzinie Wywozę je do babci na wieś do stodoły przykryje jakimś materiałem i niech stoi XD Wiesz takie cacko za pare lat. Hm. Oczywiście jak zmienię, a co do zmiany to mam zamiar zmienić na 156 2.0 ts bo wg. zobaczyłem że ceny tak spadły że to porażka.. Pozdrawiam Wiciu.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Zwol4
    Mieszka w
    Kłodawa
    Auto
    156 1.8 TS

Domyślnie

Dlatego szkoda mi sprzedawać to auto. Moim zdaniem ono zostanie już u mnie w rodzinie Wywozę je do babci na wieś do stodoły przykryje jakimś materiałem i niech stoi XD
    I bardzo dobrze! Nie popełniaj tego błędu jak np. ja. Teraz mi bardzo szkoda, że sprzedała się moja 146 ;(, może nie była ideałem ale troche $ co jakiś czas i by się ją doprowadziło do porządku...
    PS. Mi lepiej się jeździło 146 niż 156. Oczywiście 156 wygodniejsza, cichsza i wogóle, ale 146/5 mają swój urok
    Była : 146 1.6Ts 97r (2006-2011)
    Jest : 156 1.8Ts (2010 - ?)
    146Ti 2.0Ts (2013 - 2016)

Użytkownik Fachowiec Avatar Rzmudzior
    Mieszka w
    wschód
    Auto
    145 1.4 TS '00, Fiat Croma 1.8 '07

Domyślnie

Hm. Oczywiście jak zmienię, a co do zmiany to mam zamiar zmienić na 156 2.0 ts bo wg. zobaczyłem że ceny tak spadły że to porażka.. Pozdrawiam Wiciu.
    Tylko pamiętaj, że 2.0 16V to troszkę więcej kłopotów, zwłaszcza duże ryzyko zatarcia Tanie są, ja za tyle samo co 145 kupiłem, mogłem mieć 156, ale podejrzewam, że przez 2 lata włożyłbym ze 3x tyle w nią. I rozumiem Cię doskonale, ja swoją chcę jeździć, aż nie będzie mnie na GT 3.2 V6 stać, czyli ze 3-4 lata jeszcze
    Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda

Alfa Romeo 145, Toyota Yaris, Fiat Croma
    https://makramomaniak.pl/

Wiciu
    Gość

Domyślnie

Wiesz co ja też bym chciał 159 kurcze w tym aucie też sie zakochałem ten grill w ogóle przód tego auta jest boski .. Co jak co ale żadne auto nie dorówna alfie uroki tego auta nie można opisać słowami .. Pozdrawiam Wiciu.

Użytkownik Romeo Avatar malin2k5
    Mieszka w
    Połczyn-Zdrój
    Auto
    Giulietta QV Nero Etna, Alfa Romeo 156 SW '02 BLU VELA, 126p '78

Domyślnie

Kup 156 2.5 V6 jesli juz tak bardzo chcesz mieć mocniejszą "rajdówkę"

Wiciu
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał malin2k5 Zobacz post
    Kup 156 2.5 V6 jesli juz tak bardzo chcesz mieć mocniejszą "rajdówkę"
    No fajnie by było ale wiesz mam dopiero 20 lat, pracuje dorywczo wiec zastanawiam się czy bym to utrzymał. Kupić to nie problem , gorzej już z opłatami ale takie 2.5 V6 hm.. bajka.! ;D

Wiciu
    Gość

Domyślnie

Huhu jednak doszedłem do wniosku że nie zmieniam auta. Swoją robię na perełkę ..

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar rodik
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Alfa Romeo 166 2,4jtd 2003r.

Domyślnie

I tak trzymać Przyjdzie jeszcze czas na zmiany
    Była: Alfa Romeo 146 1.6/103KM Boxer 95r, Alfa Romeo 146 2.0/155KM Ti 99r.
    Jest: Alfa Romeo 166 2,4jtd/150KM 2003r.

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia