Z tego co wiem w alarmach META są dwie możliwości:
1. Manualnie - sekwencja włączeń i wyłączeń (widziałem schemat z sekwencją).
2. Automatycznie - za pomocą zewnętrznego interfejsu (programator).
To bardzo ciekawe - jak gdziesz znajdziesz ten schemat do edycji ustawień fabrycznego alarmu z poziomu kluczyka to chętnie się zainteresuje. U mnie robiono to (mogę przekrecic) eprem. Do tego jeśli ktoś wyciszy pasy to trzeba uważać bo w menu komputera pokladowego pojawia się opcja włączenia..... Niestety jak to tam wlaczymy to już wyłączenie z poziomu komputera znika i potrzeba znowu reakcja z poziomu interface'u
W 147 jak instalowali alarm to ustawiali coś z pozycji kluczyka - tak ustawili, że alarm się zablokował.
Musiałem przyjechać ponowie do instalatorów następnego dnia (kupili programator) i było ok.
Byc moze tak jest gdy alarm jest lub byl zakladany u nas ... Z tego co rozmawialem w ASO to fabryczny ( ten przy dwoch kluczykach scyzoryk z kontrola wnetrza ) mozna edytowac tylko z poziomu interfacu i do tego musialem przywiezc karte kodowa
Wydaje mi się, że fabryczny alarm to też Meta. Trzeba by to sprawdzić![]()
A czy ktos ten fabryczny alarm probowal wyciszyc w Warszawie, w ktoryms ASO???
Mi dzis próbowali w Carservisie i sie im nie udało :/
A za wylączenie dzwięku niezapiętych pasów powiedzieli 250zl :]
Ładna cena...
hej misie
sorry za lekkie odgrzewanie kotleta,
ale czy coś wkońcu udało się zdziałać w kierunku wyłączenia dzwięku alarmu, bo ten dźwięk inicjacji czy deaktywacji jest koszmarny i denerwujący![]()
Mi wyciszono te dzwięki przy okazji wyłączania brzęczyka niezapiętych pasów - mam fabryczny alarm. Pzy wizycie w ASO potrzebna była karta kodowa.
PS. Ostatnio po tygodniowym postoju Julki na podjeździe (temperatury są jakie są) pojawił mi się komunikat na komputerze Alarm Unavailable. Akumulator się podładował i problem znikł
![]()
motor sports can be expressed in one single letter///M