no problemo
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
no problemo
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Dłuuuuugo to trwało, ale to wszystko przez tą beznadziejną pogodę :twisted: W końcu czas pozwolił dziś zmienić Alfie buty na letnie... Daaaaaaawno temu zawieziona alu do prostowania i tam pozostawiona do wymiany pozostałych trzech dziś znalazła miejsce tam, gdzie powinna, czyli w dolnych partiach mojej Alfy. I tu miła niespodzianka - w Mierzynie w zakładzie pierwszym od strony Szczecina po lewej - nie tylko obsługa miła i szybka, ale ceny naprawdę sympatyczneOdjechałam z błogosławieństwem mistrza i paroma złotymi w kieszeni na 'przelew', co niniejszym czynię :wink: Dzięki z namiar
jeszcze raz.
a wiecie co jest facet co robi felgi w wołczkowie podobno tanio !!!
w Wołczkowie jest więcej niż jeden mistrz ...tanio... Kwestia zaanonsowania lub namiarów![]()
Chcialbym sie podlaczyc do tematu. Niestety jakis miesiac temu wjechalem dwoma lewymi kolami w duzaaaa dziure... i od tamtego momentu schodzi mi w rpzendim lewym ok 0.5 bara przez tydzien ( nie ejst jeszcze zle ) ale w tylnim lewym prawie dwa bary przez tydzien... dostalem szoku jak zoabczylem cisnienie w oponie 0.4 bara a pompowalem do 2.5... Wiec moje pytanie czy powodem jest krzwa felga, kola zdjalem ogladalem i dziury nie widac.
Chcialbym sie podlaczyc do tematu. Niestety jakis miesiac temu wjechalem dwoma lewymi kolami w duzaaaa dziure... i od tamtego momentu schodzi mi w rpzendim lewym ok 0.5 bara przez tydzien ( nie ejst jeszcze zle ) ale w tylnim lewym prawie dwa bary przez tydzien... dostalem szoku jak zoabczylem cisnienie w oponie 0.4 bara a pompowalem do 2.5... Wiec moje pytanie czy powodem jest krzwa felga, kola zdjalem ogladalem i dziury nie widac.
raczej uszkodzona lekko opona. polej ją wodą z ludwikiem i nasłuchuj czy skądś nie słychać uciekającego powietrza albo nie robią się bąble. Mi uciekało powietrze na łączeniu opony z felgą - jak zmieniałem opony to kazałem dokładnie je posmarować tym klejem co go używają przy zakładaniu gum i teraz nie mam problemu 8)
no może być mikropękniecie felgi aluminiowej przez którą ucieka powietrze jest taka możliwość
Ok dzieki. A jak bym pojechal tam gdzie prostuja felge to beda w stanie wykryc czy lekko peknieta opona czy krzywa felga? Bo jak zakladalem keidys opony to powiedzieli mi w wulkanizacji z ewlasnie jedna jest troche krzywa tylko nie pamietam ktora to byla.