Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 35

Temat: Czarny mat czy biały mat.

keV
    Gość

Domyślnie

Myślę że jak w przyszłości (1-2 lata) będę musiał okleić np. ponownie drzwi kierowcy to też będzie lepsze niż malowanie. Gdybym chciał pomalować cały i tylko dach okleić to 2 tygodnie bym był bez samochodu, a oklejenie to chłopaki powiedzieli że w 3 dni powinni się wyrobić. Gwarancja to 4 lata, a na lakierowanie nikt mi nie żadnej. Ostatnio bella dostała trochę po lakierze i dlatego chce ją odnowić, ale nie posunę się do takich zmian jak M.Rutyna.
    Ostatnio edytowane przez keV ; 28-06-2011 o 08:48

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Nie wiem czym i jak wyklejają ale 1500-2000zł to bardzo mało. Za porządne wyklejenie całego auta auta z gwarancją i na dobrych materiałach wołają po 2,5-3K zł a nawet więcej. Minusy tak jak wspomniał Belfer27 otarcia na macie kończą się starciem struktury matu i robi się w tym miejscu "błyszcząca" rysa przy normalnym lakierze rysę spolerujesz przy matowej foli zapomnij. Druga sprawa z tego co wiem osoby z oklejonym autem na biały mat narzekają na utrzymanie auta w czystości. Zdecydowanie trudniej zmywa się brud z foli mat niż z lakieru.

P.S Gwarancja 4 lata na co? Bo tyle to daje producent na trwałość foli tu raczej chodzi o gwarancje na dobre wykonanie roboty...

keV
    Gość

Domyślnie

Akurat o dobre wykonanie roboty to się nie martwię bo będę to robił u siebie w małej miejscowości Sokołowie Podl. i będzie mi to robił znajomy, z tego też wynika cena.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

4 Lata gwarancji ale na co?! Na idealnym nowym lakierze nie chcą tyle dawać wykonawcy a co dopiero w przypadku gdy masz uszkodzenia. Poza tym przy cenie 1500-2000 na pewno nie jest to folia 3M a tańsze nie mają nawet tyle gwarancji producenta...

keV
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Belfer27 Zobacz post
    4 Lata gwarancji ale na co?! Na idealnym nowym lakierze nie chcą tyle dawać wykonawcy a co dopiero w przypadku gdy masz uszkodzenia. Poza tym przy cenie 1500-2000 na pewno nie jest to folia 3M a tańsze nie mają nawet tyle gwarancji producenta...
    Na folię jest 4 lata , na robociznę 2 lata. To jest koszt po dużym rabacie, czyli pewnie sam koszt folii. Nie wiem jaką folią będą oklejać wiem że robią to bardzo dobrze i trwale bo oklejali u mojego ojca 3 tiry które są jednak bardzo użytkowane i po roku nic się z folią nie dzieje.

Użytkownik Znawca Avatar rybakmj
    Mieszka w
    Grajewo,podlasie
    Auto
    Kia Sportage 1.6 PB 177km

Domyślnie

Te 1500-2000 to koszt samej folii czy już z robocizną ?? Jesli koszt całkowity,to można i co 2 lata sobie nową "kolorystykę " sprawić.Cena absurdalnie atrakcyjna.Można poprosić o kontakt na PW ?? Może jakies zdjęcia poglądowe ??

keV
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał rybakmj Zobacz post
    Te 1500-2000 to koszt samej folii czy już z robocizną ?? Jesli koszt całkowity,to można i co 2 lata sobie nową "kolorystykę " sprawić.Cena absurdalnie atrakcyjna.Można poprosić o kontakt na PW ?? Może jakies zdjęcia poglądowe ??
    Ceny są ustalane indywidualnie, mi powiedzieli tyle a komuś obcemu powiedzą 2 razy więcej. Kontakt udostępnię jak moja będzie gotowa, tak samo jak zdjęcia poglądowe. Ogólnie ta firma nie jest duża, a samochodami zajmują się sporadycznie bo nie ma na to aż takiego dużego zapotrzebowania.

Chciałbym się dowiedzieć jak to będzie wyglądać z białym matem i czarnymi felgami. Znalazłem tylko GTA w białym macie z czerwonym wstawkami.
    Ostatnio edytowane przez keV ; 29-06-2011 o 10:10

keV
    Gość

Domyślnie

A więc tak, pytałem się o ogólną cenę to jest 80 zł za 1m^2 (foli mat) ale myślę że można zawsze coś ponegocjować, czas realizacji to 1-2 dni zależy od własnego przygotowania samochodu. Ja będę sam robił zaprawki i pozdejmuje to co trzeba (klamki, kratki itp.) .

Użytkownik Romeo Avatar psylo
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Audi A5 Sportback

Domyślnie

1500-2000 zł to IMHO nierealna cena za dobre oklejenie dobrą folią. Orientowałem się w temacie oklejenia 147 w Rzeszowie (w B3 Studio - oklejali już m.in kilka Julek) i koszt białego koloru dla tego auta to ok. 2500-2800 zł + 500 zł dopłaty za carbonowy dach - zrezygnowałem.

Użytkownik Znawca Avatar pafka
    Mieszka w
    Jaworzyna Śląska
    Auto
    Alfa GT

Domyślnie

Jakieś nierealne ceny podajecie - przynajmniej jak na wrocławskie warunki... U mnie oklejanie zaczyna się od 3 tys. Natomiast grafit mat + dach i lusterka w karbonie, za Brerę krzyknęli mi 5 tys.